SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Herkesin Üzerine Gideceğiz..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, krizlerden sadece vergisini veren kesimin etkilendiğini belirterek, kayıt dışı ekonominin üzerine gideceklerini söyledi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök'ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyarette konuşan Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, Malatya'da da diğer illerde olduğu gibi önemli ölçüde kayıt dışı ekonominin bulunduğunu belirterek, "Malatya'da 1995 yılındaki tahakkuk oranı Türkiye ortalamasına göre 0.28, tahsilât oranı ise 0.24 olarak görülüyor. Malatya'da 2004 yılında tahakkuk oranı 0.19, tahsilât ise 0.17 olarak görülüyor. Malatya'da tahsilât ve tahakkuk oranı gittikçe düşüyor. Ama kriz dönemlerine baktığımızda bir paralellik var. Yani Malatya krizden hiç etkilenmemiş gözüküyor. Aslında etkilendi. Etkilenmeyen kesim kayıt dışı kesim olduğu için kayıtta görünmüyor. Krizden çıkan kesim de aynı, krizde olan kesim de aynı. Bu ekonomimizdeki kayıt dışını gösteriyor. Bu Malatya'nın özel bir durumu değil, tüm illerde böyle" diye konuştu.

Kayıt dışı ekonominin üzerine gideceklerini söyleyen Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, "Herkesin üzerine gideceğiz. Herkes geleceğine dönük olarak kendisini düzeltsin" dedi.


UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız