SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkesin Yanında Olacağım"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,  1 Kasım seçiminin ardından   İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı.

Ağbaba, İl Seçim Kurulu’na giderek burada İl Seçim Kurulu Başkanı İzzettin Duman’dan  mazbatasını aldı. Parti yetkililerinin de yer aldığı Seçim Kurulu’ndaki mazbata  alımında İl Seçim Kurulu Başkanı İzzettin Duman, yaptığı konuşmada Ağbaba’ya hayırlı olması dileğinde  bulundu.

Ağbaba’dan Açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, mazbatasını aldıktan sonra Adliye binası önünde açıklamalarda bulundu. CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Yeşilyurt İlçe Başkanı Banu Sevil, Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, bazı ilçe başkanları, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Milletvekili adayları Berna Karadaş ve Memba Kuşçu, parti yöneticileri, CHP Kadın Kolları Başkanı  Güllü Tunçer ile kalabalık bir partili topluluğu katıldı.

Ağbaba,konuşmasında, “7 Haziran seçimleri sonuçları birileri tarafından kabul edilmedi. Tekrar ülke ateş çemberine, kan gölüne çevrilerek tekrar seçime götürüldü. Öncelikle sandıktan çıkan sonuca saygılı olduğumuzun bilinmesi gerekiyor. Hep beraber yürümeye devam edeceğiz. Ben tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“2011 yılında milletvekili seçildikten sonra oy versin vermesin tüm Malatyalıların sesi olacağımızı söylemiştim. Malatya’da nerede bir sıkıntı varsa biz gündeme getirdik. Bizim yapıcı muhalefetimiz sayesinde birçok sorun çözüldü. Bundan sonrada oy veren vermeyen herkesin yanında olacağım. Malatya için kavga da edeceğim. Malatya’nın değerlerini, sağcısıyla solcusuyla tartıştırmayacağım. İnönü’yü tartıştırmadıysak, Özal’ı da tartıştırmadık. Bundan sonra da böyle olacak. Hiç kimse korkuya ve yılgınlığa kapılmasın. Ezilen horlanan herkesin yanında olmaya devam edeceğiz.” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Ağbaba daha sonra şunları belirtti:

“1 Kasım seçimleri sonrası yeniden başkanlık iddiaları gündeme getirilmeye başlandı. Tek adam rejimine, diktatörlüğe Cumhuriyet Halk Partisi izin vermeyecektir. Herkes rahat olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’sini yaşatmaya, cumhuriyeti yaşatmaya, hukuku, özgürlüğü, demokrasiyi yaşatmaya devam edeceğiz. Dün Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümüydü. Dün bir televizyon kanalında Atatürk ile ilgili ağza alınmayacak ifadeler kullandı. Onu buradan lanetle kınıyorum. Bugün 2 kişi daha mevcut cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı. Her gün onlarca kişi hakkında soruşturma açılıyor. Bir insan sosyal medyada bir paylaşımı beğendi diye gözaltına alınıyor. İsim vermeden yapılan yorumlar yapanlar tutuklanıyor. Atatürk’e küfredenler ise cumhurbaşkanının uçağının başköşesinde oturtuluyor. Biz biliyoruz ki bu anlayışla cumhurbaşkanının anlayışı arasında fark yok. Ama herkes bilsin ki dünyanın hiçbir ülkesinde devletin kurucu başkanına hakaret edilmez. Saygıyla anılır. Onların Atatürk’ün adını kirletmelerine izin vermeyeceğiz. Herkesi bu saygıya davet ediyoruz.”

Ağbaba, seçim sonrasında partilerine mensup  bazı kişilerin  olağanüstü kurultay talebine ilişkin de şunları ifade etti: 

“Bir kurultay sürecini hep beraber yaşıyoruz. Bazı arkadaşlarımız genel kurul toplanması için imza topluyor. Bir siyasi parti kendi içinde demokrasiyi işletemezse ülkeye demokrasi getiremez. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu böyle söylüyor. Biz önce kendi partimiz içine demokrasiyi getireceğiz. Olağan kurultay sürecimiz devam ediyor. Ocak ayında kurultay süreci yaşanacak. Partimizde, başka MYK olmak üzere bütün arkadaşlarımız sorumluluğun farkındadır. Bizler partide değişimi başlatan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğine inanıyoruz. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz. Partimizde kongre süreci başlıyor. Önümüzdeki günlerde il, ilçe kongreleri yapılacak. Şu bilinsin ki Malatya başta olmak üzere nerede bir yenilenme talebi varsa gereği yapılmalıdır. Bunun gerekli olduğuna inanıyoruz. Ancak partiyi televizyon ekranlarında sanki bir liderlik sorunu varmış gibi tartışma konusu yapmayı da doğru bulmuyoruz.”

CHP  Milletvekili Ağbaba, 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan canlı bombalı saldırıda 12’si Malatya’lı olan  102 kişinin yaşamını yitirmesi olayına da değinerek, “Bugün 7 Haziran seçimlerinden sonra buraya mazbata almaya geldiğimizden  eksik geldik bu sefer. Ankara’da 102 kişi IŞİD çeteleri tarafından katledildi. Orada hayatını kaybedenlerin bazıları bizim gençlik kollarımızın üyesiydi. Onları minnetle anıyoruz. Keşke aramızda olsalardı.” ifadelerini kullandı.

Adliye önündeki  etkinlikte CHP İl Başkanı Enver Kiraz da bir konuşma yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız