SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkeste Barış İsteği Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:26:56
A- A+ PAYLAŞ

Akil İnsanlar Doğu Anadolu Heyeti Başkanı Can Peker, “Doğu Anadolu’da şuana kadar dört şehre gittik. Bölgenin tümü için genelleme yapabileceğimiz durumda değiliz ancak Doğu Anadolu’da bizim gördüğümüz şudur ki herkeste barış isteği var” dedi. 

Akil İnsanlar Doğu Anadolu Heyeti, Eresin Otel’de Doğu Anadolu illerinin İstanbul’daki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Barış sürecinin daha başarılı ilerlemesi için görüşlerin sunulduğu toplantıya çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve üyesi katıldı. Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akil İnsanlar Doğu Anadolu Heyeti Başkanı Can Peker, Doğu Anadolu Bölgesi’nde genel anlamda herkesin barış istediğini söyledi. Peker şöyle konuştu:

“Doğu Anadolu’da şuana kadar dört şehre gittik. Malatya, Elazığ, Hakkari ve Van’a ziyaretlerimiz oldu. Bölgenin tümü için genelleme yapabileceğimiz durumda değiliz ancak Doğu Anadolu’da bizim gördüğümüz şudur ki herkeste barış isteği var. Elbette bölgemizdeki bazı insanlarda barış sürecinde olması gerekenlerle ilgili düşünceler var. Sonuçta 30 yıllık bir mücadeleden bahsediyoruz. Bunu sonlandırmaya çalışıyoruz. Elbette bu süreci desteklemeyen uç gruplar var. Bunlar azınlıktalar. Biz bölgede gördüğümüz durumu İstanbul’da yaşayan bölge insanının penceresinden bakmak için bu toplantıyı organize ettik. Bu süreci bugünkü siyasi iktidar başlattı. Bu barış sürecine İmralı’dan çok ciddi destek geldi. Devlet ile İmralı arasındaki konuşmalar sonucunda PKK çekiliyor. Bu durum da barış sürecinin olumlu ilerlediğini gösteriyor.” 

Toplantıda söz alan Malatyalı İş Adamları Derneği Başkanı Yunus Akdaş, "Okullarda kırsal kesimlerde özellikle öğretmenlere çok iş düştüğünü düşünüyorum. Köyün öğretmeni oranın kanaat önderi hoca ve öğretmen. Eğer öğretmen düzgün konuşuyorsa, düzgün ifade ediyorsa, yüzü gülüyorsa toplumun da yüzü gülüyor" diye konuştu. 

Akdaş, “Türkiye bir an önce barış meselesini çözmeli. Kardeşlerimiz bizim kardeşimiz, hiçbir ayrımımız yok, böyle bir derdimiz de yok. Biz insan merkezini düşündüğümüz zaman başarılı olacağımızı düşünüyorum. Türkiye anayasasını, sivil anayasasını değiştirmeli, demokratikleşme üzerinde kesin durmalı” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız