SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Herşey Ayşe Melek İçin..

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa’daki Malatyalılar ilik nakli gereken 1 yaşındaki hemşehrileri Ayşe Melek için seferber oldular. Mannheim’deki Malatyalıların önderliğinde, Türklerin de büyük ilgi gösterdiği kampanyada Ayşe Melek için 500’ün üzerinde kişi bağışta bulundu.

Almanya’da çalışan hemşehrimiz Mamoş Eyol’un 1 yaşındaki torunu Ayşe Melek’in doğumundan itibaren sürekli kanının değiştirildiği, tedavisinin ilik nakli ile mümkün olabileceği belirtilirken, uygun bir ilik bulunması yolunda Alman doktorların önerisi üzerine, Avrupa Malatyalılar Derneği seferber oldu. Dernek başkanı Murat Alabaş’ın ve yönetimin desteklerinin yanı sıra Alman Kızılhaçı da devreye girdi. Kan bağışı kampanyası için Malatyalılar başta olmak üzere, bölgede yaşayan Türkler ile Almanların da aralarında bulunduğu yaklaşık 800 kişinin ilik nakli için kan bağışı yaptıkları, 5 saat içerisinde bunlardan 500’ünün kan örneklerinin alındığı bildirildi.

Avrupa Malatyalılar Derneği Başkanı Alabaş, bağış için başvuranların yüzde 99’unu Türklerin, bunların önemli bölümünü de Malatyalıların oluşturduğunu, bu tablonun Alman doktorlarını da şaşırttığını bildirdi.

Alınan her örneğin uygun olup olmadığının belirlenmesine yönelik tahlillerin maliyetinin de 50 euro dolayında olduğunu, Alman Kızılhaçı’nın 25 euroya bu işlemi yaptığını belirten Alabaş, “Kızılhaç doktorları, Türk hemşireler yoğun bir çaba gösterdiler. Ailesi Mannheim’de oturan Ayşe Melek doğumundan itibaren bir kan hastalığının pençesinde. Her ay kanı değiştirilerek yaşatılıyor. Tedavisi ilik nakli ile mümkün olduğu söylenince, Avrupa Malatyalılar Derneği ve Mannheim Retuz Kreuz (Kızıl Haç) organizasyonuyla bağış kampanyasını gerçekleştirdik. Şimdi tüm dualarımız, bağışlanan kan örneklerine göre Ayşe Melek için uygun bir iliğin bulunması ve nakli için. Bu organizasyona duyarsız kalmayan herkese teşekkür ediyor, Ayşe Melek’e sağlık diliyorum.”dedi.

Bu arada, kan örneklerinin tahlili için de bir kampanya düzenlendiği, Malatyalı kadınların düzenlediği Malatya yöresi yemeklerini içeren kermesten 955 euro gelir sağlandığı, toplam bağışın da 3 bin 300 euroya ulaştığı kaydedildi.

FOTOĞRAFLAR: (2. fotoğraf) Ayşe Melek annesi ile birlikte, kampanyanın afişleri önünde. (4. fotoğraf) Ayşe Melek, dedesi Mamoş Eyol (soldaki) ve Avrupa Malatyalılar Derneği Başkanı Murat Alabaş, DİĞER FOTOĞRAFLAR: Kampanyaya katılanlar ve düzenlenen kermesten..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız