SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Herşey 'Barış' İçin..

A- A+ PAYLAŞ

İki aile arasındaki husumet nedeniyle çıkan kavganın büyümemesi ve Mardin'deki olayın ders alınması için siyasiler devreye girerek iki aileyi barıştırmaya çalıştı.

Yeşilyurt İlçesine bağlı Gözene köyüne giden AK Parti Malatya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu üyesi İhsan Koca, AK Parti Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, Yeşilyurt İlçe Başkanı Fikret Çolak ile Yeşilyurt İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Şireci, Cercis Taşdemir ve Mahmut Boyun, aralarında husumet bulunan ve mahkemelik olan ailelerle görüştü.
Geçen Nisan ayında kız meselesi nedeniyle aralarındaki husumetten dolayı çıkan kavgada, A.İ.K. (53) ile F.P. (65) ve Y.P. (22) yaralanmıştı. Kavga ve yaralamayla ilgili mahkeme sürecinin Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ettiği bildirildi.

İki aile arasındaki husumeti duyan milletvekili Koca ve beraberindekiler, köyü ziyaret edip olayın daha fazla büyümemesi ve kan davasına dönüşmemesi için görüşmelerde bulundu.

Gözene Köyü Muhtarı Cumali Aydın, köyün eski muhtarı Cumali Kaya ve köylülerin de bulunduğu aileleri barıştırma görüşmelerinde yapılan konuşmalarda, ceviz kabuğunu doldurmayacak meselenin daha fazla uzatılmayıp ailelerin barışması istendi. "Mardin'deki olaylar ders olsun" denilen konuşmalarda, bu husumetin sürdürülmemesi istendi.
AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca, "Bu işin tatlıya bağlanmasını istiyoruz. Her iki taraf da fedakarlık gösterilmeli ve bu husumet son bulmalıdır" dedi.
AK Parti Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin ise, "İslami terbiyemiz böyle kavgalara müsaade etmez. Husumetin büyütülmeden sona erdirilmesini istiyoruz. Aklıselimi öne çıkarıp geleceği düşünerek güzellik yönünde adım atılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız