SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herşey Ceza Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:31:01
A- A+ PAYLAŞ

1 Aralık’ta yürürlüğe girecek olan kış lastiği uygulaması hakkında değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Her şey ceza değildir. 500 küsür cezası var ama bu bizim çok benimsediğimiz, tavsiye ettiğimiz bir şey değildir. Önemli olan farkındalık oluşturmaktır” dedi. 

Karayolları bölge müdürleri ile bir araya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kış mevsiminde alınacak tedbirlerle ilgili bilgi verdi. “Meteorolojinin verdiği bilgiye göre bu kış oldukça çetin geçeceğe benziyor” diyen Yıldırım, “Karayolları her zaman kış şartlarına hazır bir kuruluş olmakla beraber kış mevsimi öncesi bir kez daha teşkilata, Karayolları bölge müdürlerimize bu şartlarda karla mücadelenin yapılması konusundaki hazırlıkları gözden geçirmek, bu konuda alınması gereken ilave tedbirler varsa bunları da konuşmak üzere toplantıyı gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

“BURADA KAR MÜCADELESİNDE YAKLAŞIK 9 BİN KARAYOLLARI ÇALIŞANI GÖREV YAPACAK”

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kış mevsiminde seyahatlerin güvenlik içerisinde yapılabilmesini sağlamaya yönelik önemli tedbirler aldığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

“Malum olduğu üzere otoyol, bölünmüş yol, il yolları, devlet yolları olmak üzere Genel Müdürlüğün sorumluluk alanında 66 bin kilometreden fazla yol, bu yolların tamamında kar mücadelesi, kış şartlarında trafiğin aksamaması, herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemesi için 406 noktada, Türkiye’nin her tarafında ekipler var. Burada kar ve kış mücadelesinde yaklaşık 9 bin Karayolları çalışanı görev yapacak. 7 bin 500’ün üzerinde de iş makinesi iş başında olacak. Böylece yolların çetin kış koşullarında açık tutulması sağlanmış olacak. Yaklaşık 200 bin civarında kar çözücü tuz bulunmakta. Ayrıca kış şartlarında kaymaları önlemek amacıyla 200 metre küpün üzerinde agrega depolanmış durumda. Kimyasal çözücü miktarı da 623 ton.”

“BİZ KARLA MÜCADELEDEN ZİYADE TIR İLE MÜCADELE SORUNU YAŞIYORUZ”

Bilinçsiz sürücülerin diğer sürücüleri de mağdur ettiğini dile getiren Bakan Yıldırım, yola çıkacak sürücülere şu uyarılarda bulundu:

“Biz karla mücadeleden ziyade TIR ile mücadele sorunu yaşıyoruz. Yolda kalan sürücüler sadece kendileri mağdur olmuyor, onların arkasından gelen yüzlerce araç birikiyor ve oradaki mücadeleye erişim de gecikiyor. O yüzden kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde özellikle ağır vasıta sürücülerimiz başta olmak üzere yolları kullanan tüm vatandaşlarımızın gerekli tedbirleri alması lazım. Tedbirlerin başında araçlarının yol şartlarına uygun hale getirilmesi, kış lastiklerinin eksiksiz olarak takılması ve bu şekildeki önlemlerin Karayolları çalışmasına katkı sağlamasını bekliyoruz. Bin 926 adet araç takip sistemi, 250 adet kritik kesimde de mobil görüntüleme sistemleri ile de vatandaşlarımızın yollarda sorun yaşamamaları için hizmet vermiş olacağız. Alo 159 hattı da 7 gün 24 saat ücretsiz olarak seyahate çıkacak vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.”

“ÖNEMLİ OLAN FARKINDALIK OLUŞTURMAKTIR”

1 Aralık’tan itibaren uygulanmaya girecek olan kış lastiği zorunluluğu hakkında konuşan Bakan Yıldırım, “Geçen yıl kış lastiği uygulamasını vatandaşlarımızın içinde bulunduğu şartları da dikkate alarak 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında başlatmıştık. Daha öncede söylediğim gibi bizim mücadelemiz kar mücadelesinden çok TIR mücadelesi. Lastiklerini değiştirmeyen, tedbirlerini almayan ağır vasıta araçlarının sebep olduğu olumsuzluklar dikkate alınarak böyle bir mecburiyet getirildi ve çok büyük faydası görüldü. Her şey ceza değil. 500 küsür cezası var ama bu bizim çok benimsediğimiz, tavsiye ettiğimiz bir şey değildir. Önemli olan farkındalık oluşturmaktır” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız