SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herşey Malatya İçin'

A- A+ PAYLAŞ

Süleyman ÖZEROL

1 Nisan 2009 günü öğleyin evden çıkıp Semih Balcıoğlu Parkına gittim. Bir çay içtikten sonra Özgür Özdemir’in Matbaasına uğradım. Kendisi yoktu, Arguvan Türküleri kitabını bırakıp Necatibey’e döndüm. Oradan Sezenler’e geçip yemek yedikten sonra Malatyalılar Derneğine çıktım. Bir saat kadar sonra Malatya Atmalılar Derneği Başkanı Mehmet Ali Başıbüyük ile Rıza Parlak’la oldukça uzun süren bir söyleşi yaptık. Akşama Malatyalılar Derneğinin toplantısına da katıldılar. Bundan sonrasını Rıza Parlak tarafından bana gönderilen bilgiler doğrultusunda sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sağlık Bakanlığı tarafından sigaraya karşı yürütülen kampanya dâhilinde Türkiye genelinde on üç (13) kurum ve kişiye verilen ödül törenine Malatya'dan Malatya Atmalılar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin "Sigarayı Bırak Eğitime Katkı Sun" adı altında başlattığı kampanyanın daha sonra Atmalı İş Adamlarının büyük desteğini alarak okula dönüştürülmesi ödüle layık görüldü. Ödül, Atmalılar Derneği adına 1 Nisan 2009 tarihinde Ankara Swiss Otelde dernek başkanı M. Ali Başıbüyük'e verildi.

Aynı günün akşamı Ankara’daki Malatyalılar Derneğini ziyaret eden Atmalılar Dernek Başkanı toplantılarına katılarak, Malatya için yapılacak her alandaki yararlı çalışmalar için tüm dernek ve kuruluşların yanında yer alacaklarını belirti. Malatyalılar Derneği de “Size verilen ödül bizim içinde gurur kaynağı” diyerek dernek başkanını kutladılar.

Gündemin ilk maddesini verilen ödülün değerlendirmesin yapan Malatyalılar Derneği yöneticiler diğer ilçe dernekleriyle güçlü beraberlikler sağlanması ve Malatya’ya tanıtım gezileri düzenlenmesi konusu görüşüldü. Ağaç dikme gibi etkinlikler üzerinde duruldu.

Toplantıdan sonra bir değerlendirme yapan Başıbüyük, “Bu toplantıya katılmamızı sağlayan Ankara Arguvan Dernek Başkanı Sayın Asım Aydoğdu’ya teşekkürlerimizi sunarken Malatyalılar Derneğinin tüm katılımcılarına sıcak ilgilerinden dolayı şükranlarımızı iletiyoruz. Dayanışma ruhunu her zaman ve her yerde devamını diliyoruz” dedi.

FOTOĞRAF: Rıza PARLAK

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız