SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Herşey Malatyalı Gencin Eğitimi İçin

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim Vakfı Ankara şubesinin ''Eğitime Destek'' amacıyla düzenlediği birlik ve dayanışma gecesi Ankara Limax otel balo salonunda yapıldı

Katılımın oldukça fazla olduğu geceye; Devlet Eski Bakanı Güldal Akşit, Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu, Ali Osman Başkurt, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya Eski Valilerinden Saffet Arıkan Bedük, Mustafa Yıldırım, Osman Derya Kadıoğlu, İçişleri Bakanlığı eski müsteşarı ve eski milletvekillerinden Galip Demirel, S.B.F Dekan Yrd. Doç Dr. Yalçın Karatepe, Gazi Ünviversitesi Tıp Fakültesi Üroloji ABD Başkanı Prof.Dr. Hasan Biri, Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı Genel Müdürlerinden Dr.Atilla Şahin, POAŞ Ve Turizm Bakanlığı eski bürokratlarından Ertaç Önal, Ankara Atatürk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Şanal Tosun, Doğanşehir, eski milletvekili Talat Zengin, Hekimhan, Darende, Arguvan dernekleri başkan ve yöneticileri, TBMM Başkanlığı Başdanışmanı Haluk Akşit, MAGEP ( Malatya Gelişim Platformu) icra kurulu üyeleri, MASTÖB Ankara Şube Yöneticileri, Malatyalılar Derneği Ankara Şubesi Yöneticileri, iş adamları Coşkun Ünal, Necdet Bolcal, Yakup Demir, Recai Aslan, Saim Sarbay ile eğitim gönüllülerinden oluşan çok sayıda davetli topluluğu hazır bulundu.

Gecenin açılış konuşmasını; 15 gün önce Malatya Orduzu kasabasında yaptırdığı ilk okulun açılışını yaparak milli eğitime bağışlayan ve inşaatı bitmek üzere olan bir sağlık ocağını önümüzdeki günlerde açıp halkın hizmetine bağışlayacak olan MEV Ankara Şube başkanı ve iş adamlığından önce bir gönül ve hayır adamı olan Ekrem Dernek yaptı.

Yaptığı duygusal konuşmasında, ''Anaya ,babaya hayırlı evlat, vatana hayırlı bir fert olmak, hiçbir menfaat gözetmeden imkanı olanların eğitim ve sağlığa bağış ve yatırım yapmasıyla mümkündür. Bağışın küçüğü, büyüğü olmaz. Her hizmeti devletimizden beklememek lazım. Bir milletin geleceği eğitim ve sağlığa yapılan yatırımla şekillenip vücut bulur. Bu milletin yaşadığı olumsuzlukların temelinde mutlaka cehalet vardır. Şahsen ben çok zor şartlarda çalışarak eğitimimi tamamlayabildim. Aynı sıkıntıları gençlerimizin yaşamasına gönlüm razı olmaz. Bunun için kazancımın büyük bölümünü eğitim ve sağlık hizmetlerine adadığım gibi mesaimin bir bölümünü de bu hizmetlere destek sağlamak için ayırdım. Bir lokma bir hırka yeter bana.'' dedi.

Daha sonra söz alan MEV Genel Başkanı Şaban Taçyıldız ve Belediye Başkanı Cemal Akın eğitimin insan yaşamındaki önemini vurgulayan konuşmalar yaptılar.

Milletvekil Mevlüt Aslanoğlu da, MEV aracılığı ile Malatya'lı üniversite öğrencilerine sağlanan burslarla kazandırılan okul ve öğrenci yurtlarını kısaca özetleyerek sahibi olduğu 55 dönüm arsasını MEV Ankara şubesine bağışlayan Zekai Yağcı isimli hemşehrimizi sahneye davet edip bu bağışından dolayı kutladı.

Gecenin müzik bölümünde sanatçılar Malatya oyun havaları ile davetlileri coştururken Mevlüt Aslanoğlu, iş adamlarının bulunduğu masaları tek, tek dolaşarak burs vermeyi vaad edenleri not defterine kaydetmekle meşguldü. Neticede 5 öğrenciye burs vermeyi taahhüt eden iş adamı Yakup Demir'i sahneye çağıran Aslanoğlu, adıgeçen iş adamını gecenin burs verme şampiyonu olarak ilan etti.

Eski valiler, bürokratlar,iş adamları ve eğitim gönüllülerinin sıcak diyaloglarla kaynaştığı gece saat 01.00' e kadar devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız