SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herşey Mükemmel Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:34:25
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarı’na katılarak kitaplarını imzalayan Ediz Hun, “Çok ailelerin ocağı söndü. Yeter artık, artık yeter. Barış ile birbirimizi kucaklayalım. Dil, din, ırk, mezhep kökeni ayırmıyoruz. Hepimiz birbirimizi kucaklıyoruz. Bunu yapabilirsek her şey mükemmel olacak” dedi.

“Yaşat ki yaşayasın” adli kitabını kendisine yoğun ilgi gösteren Malatyalı okurları için imzalayan Ediz Hun, “Fuar olağanüstü güzel. Sevgili kardeşlerimizin kitaba son derece ilgi gösteriyor olmaları her türlü takdirin üzerinde. Bir kere bunun altını çiziyorum. Her taraf kaynıyor. Herkesin elinde kitaplar ve poşetler var. Güzellikler içerisinde buradan ayrılıyorlar. Ben bu vesile ile kendi kitabımı tanıtmak için geldim. Türkiye’nin, güzel ülkemizin kalkınması ancak okumak ile mümkün olabilir. Okumak çok çok önemli. Ne olursa olsun mutlaka bir şeye zaman ayırım, bir şeylerle ilgilenmesi lazım. Burada onu görüyorum. Tebrik ediyorum sevgili Malatyalıları, kardeşlerimi yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Çözüm sürecine de destek veren Ediz Hun, çözüm süreci ile ilgili olarak, “Barış benim için çok önemli. Büyük Atatürk’ün, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh” ifadesi hepimizin gönlüne yazılmıştır. Barış bizim için çok önemli. Çok anaların yüreği yandı, çok ailelerin ocağı söndü. Yeter artık, artık yeter. Barış ile birbirimizi kucaklayalım. Benim de arzum budur. En samimi dileğim budur. Bunu kabul eden olur, etmez, benim fikrim barıştan yanadır, sevgiden yanadır, şefkatten, dostluktan yanadır. Dil, din, ırk, mezhep kökeni ayırmıyoruz. Hepimiz birbirimizi kucaklıyoruz. Bunu yapabilirsek her şey mükemmel olacak” ifadelerini kaydetti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da kitaplarını imzalayan Ediz Hun’la bir süre görüştü. Hun, güzel bir fuarın düzenlenmesinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.

KULİN VE CAN'IN İMZA GÜNÜ..

Ana teması, “Okumak barışın dilidir” olan Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarı'na katılan Ayşe Kulin ve Canan Tan, çözüm sürecine destek verdi.

Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarı’na katılarak kitaplarını imzalayan yazar Ayşe Kulin, ilginin çok yoğun olduğunu ve çok sayıda kitabın satıldığını belirterek, “Malatyalılar adına sevindim” dedi.

Çözüm sürecini değerlendiren Kulin, “Okumak barıştır çünkü okudukça insanın ufku genişler. Başka görüşlere, başka dünyalara saygılı olmayı öğrenir. İnşallah barış da yakında gelecektir. Çözüm süreci, bekliyoruz, sabırlı olmak lazım. 30 sene süren bir savaş 3 günde çözülemez. Sabırlı olacağız. Süreci destekliyorum” ifadelerini kullandı.

Fuara katılarak kitaplarını imzalayan yazar Canan Tan ise, geçtiğimiz yıl da fuara katıldığını belirterek bu yıl fuarın daha kalabalık olduğunu ve yazar kadrosuyla katılımcı yayınevi sayısının da arttığını söyledi. Tan, “Malatya her yaştan, her düzeyden, kadını erkeği okuyan bir şehir” dedi.

Çözüm süreciyle ilgili olarak yazar Tan, “Barışın dili okumak, okumanın dili barış. İnsanlar okudukça aydınlanıyor. İnşallah gerçek bir barış Güneydoğu Anadolu ve bütün Türkiye’ye gelecek diye düşünüyorum. Çözüm sürecini destekliyorum. Çok kan döküldü. Artık buna bir şekilde dur demek gerekiyor. Artık olmasın, 30 yıl boyunca pek çok para harcandı, çok canlar gitti. Tabii ki o canların yerine hiçbir şey gelmez, o canlar gelmez ancak bundan sonra canlar gitmesin diye barışı getirmek ve kanı durdurmak gerekiyor” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız