SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Herşey Olabilir (mi)?!..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı 7 Eylül Perşembe günü.. Encümen, İmar ve Plan-Bütçe Komisyonu üyelikleri için seçim yapılacak olan toplantı, AKP’nin belediyedeki iç dengeleri ve son vekalet olayı nedeniyle de “kritik” olarak nitelendiriliyor. Akın’ın başkanlık vekaletini bıraktığı Acun, geçen sene “kılpayı” encümen üyeliğine seçilebilmişti.. Meclis toplanabilecek mi? Toplanırsa neler olabilecek?..

EYLÜL TOPLANTISI..
Belediye Meclisi’nin, Eylül ayı olağan toplantısının 7 Eylül Perşembe günü saat 16.00’da yapılacağı bildirildi. Meclisin yerel Hakimiyet Gazetesi’nde ilan edilen gündeminde; Encümen, İmar Komisyonu ile Bütçe-Plan Komisyonu üyeliklerine seçim yapılması bulunuyor.

KRİTİK TOPLANTI..
27’si AKP’li, 9’u MHP’li, 1’i de CHP’li olmak üzere toplam 37 üyesi bulunan Malatya Belediye Meclisi’nin 7 Eylül Perşembe günü yapılacağı ilan edilen toplantısı öncesi “hassas” bir ortam bulunuyor.

Yasa gereği, ayın ilk 7 günü içerisinde yapılması gereken meclis toplantısına, daha önce 27 Ağustos- 11 Eylül tarihlerini kapsayan Japonya gezisi nedeniyle Malatya’dan ayrılan Belediye Başkanı Cemal Akın’ın vekalet bıraktığı Alaattin Acun’un başkanlık etmesi gerekiyor.

Başkanlık vekaletinin Acun’a bırakılmasıyla ilgili AKP’de ciddi tepkiler olduğu ifade edilirken, Acun’un geçen yıl Eylül ayında yapılan Encümen Üyelikleri seçiminde, 3 üye içerisinde en az oyu alması ve AKP’li bazı üyelerin de desteklediği MHP’li üyeden bir oy fazlasıyla “encümene” seçilmesi, toplantının Acun başkanlığında yapılması halinde AKP grubunda ciddi bölünmeler yaşanacağı iddialarına neden oluyor.

İddialar arasında; Acun’un başkanlığındaki toplantıya, muhalefetin yanı sıra birçok AKP’linin de katılmayarak ertelenmesini sağlaması bulunurken, bir başka iddia, toplantının tam kadro yapılıp, Belediye Başkanı Akın ve vekili Acun’un inisiyatifleri dışında encümen ve komisyonların oluşturulabileceği şeklinde.

AKIN DÖNECEK İDDİASI..
Bu arada, Belediye Başkanı Akın’ın Japonya seyahatinin duyurulduğu Belediye Basın Bülteninde, başkanın gezi süresi 27 Ağustos- 11 Eylül olarak belirtilmiş olmasına karşın, bu kritik toplantıya katılabilmek için Akın’ın toplantıdan önce Malatya’ya döneceği iddiaları da konuşuluyor. Bu iddialara göre Akın, 6 Eylül veya en geç 7 Eylül’de Malatya’ya dönecek. Hatta, daha önce saat 14.00’de başlayan meclis toplantıları, Akın’ın 7 Eylül günkü dönüşüyle ilgili olarak saat farklı gecikme olasılığına karşın, 16.00’ya alındı.

Akın’ın dönmemesi, Acun başkanlığındaki toplantının çoğunluk sağlanamaması halinde 7 Eylül’de yapılmaması durumunda, yasa gereği ikinci toplantının en geç 3 gün içerisinde yapılması gerekiyor. Yine meclisin 7 Eylül’de toplanması, ancak seçimlerin bir sonraki toplantıda yapılması yolunda istek belirmesi halinde, ikinci toplantının en geç 5 gün içerisinde yapılabileceği belirtiliyor.

GEÇEN YILKİ SEÇİMLER..
Malatya Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz yıl Eylül ayında yapılan toplantısında, yeni yasa gereği Meclis Başkan Vekilleri ve Katipler 2 yıllığına, Encümen, İmar ve Plan-Bütçe Komisyonu Üyeleri ise 1 yıllığına seçilmişlerdi.

Yasa gereği, İmar ve Plan-Bütçe Komisyonlarında muhalefetten (MHP)’den 1’er üye yeralırken, diğer üyelerin tamamı AKP’lilerden oluşmuştu. Aşağıda görüleceği üzere, Akın’ın başkan vekili olarak bıraktığı Alaattin Acun ise, mecliste toplam 9 üyesi bulunan MHP’li bir üye karşısında 16’ya 17 oyla “kılpayı” olarak encümene seçilebilmişti.

Belediye Meclisi’nin Eylül 2005’deki seçim sonuçları şöyleydi:

* Meclis Başkan Vekilliklerine (2 yıllığına),
1. Başkan Vekili Süleyman Erkuş (30 Oy)
2. Başkan Vekili Muammer Özpolat (27 oy),

* Meclis Katipliklerine (2 yıllığına),
1. Meclis Katibi Raci Yüksel (33 oy)
2. Meclis Katibi Fahrettin Eserdi (30 oy)
3. Meclis Katibi Sedat Alpkıray (27 oy)

* Encümen Üyeliklerine (1 yıllığına),
Metin Mandal (28 oy)
Vahap Ergün (28 oy)
Alaattin Acun (17 oy)
(3 kişilik encümen üyeliği seçiminde aday olan MHP'li üye Recep Ülkü ise 16 oy aldı.)

* Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine (1 yıllığına)
Serdar Kayagül
Raci Yüksel
Muammer Özpolat
Niyazi Artan
Mehmet Keten (MHP)

* İmar Komisyonu Üyeliklerine (1 yıllığına)
Ramazan Özdemir
Tevfik Arpacı
Nurettin Karaaslan
Yusuf Geleri
Murat Parlak (MHP).

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız