SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herşey Yapılacak..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı İlhan Kavuk, ligin ilk yarısında kalan 4 maçı kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti'nde, Başkan Vekili ve As Başkan Selahattin Karagözlü, 2. Başkan Fahrettin Eserdi, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Ali Cengiz'le birlikte basın toplantısı düzenleyen Malatyaspor Kulübü Başkanı İlhan Kavuk, yeni teknik direktör arayışında olduklarını ve Perşembe gününe kadar bu sorunu çözeceklerini söyledi.
Kavuk, Malatyaspor’un geçirdiği son kongrede emeği geçenlere teşekkür ederken, “son zamanlarda böyle bir kongre yaşanmamıştı. Gurur verici bir kongre oldu” dedi.

Salı günü futbolcularla tesislerde bir toplantı yaptıklarını anlatan Kavuk “Kulübün içerisindeki durum netleşmeye başladı. Borçlar bir tarafta, futbolcular, perişanlık bir tarafta. Tüm Malatya olarak bunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Yavaş yavaş çalışmaya başladık. Federasyonla ilişkilerimizde sıkıntılarımız var, borçlarımız var. Futbolcularla ilk başta görüştüğümüzde kafa olarak bir şey veremeyeceklerini gördüm. İlk başta toplantı güzel değildi, sonu güzel oldu. Futbolcular ve biz karşılıklı özveride bulunduk. İnşallah süreç değişiyor gibi geldi. Büyük bir ihtimalle bize ve yönetime güvendiler. Biz de güvenceler verdik. Karşılıklı güvenle başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

Futbolun günlük yaşanan bir olay olduğunu, her gün antrenman, tesiste sporcuların yemesi içmesinin temininin şart olduğunu anlatan Kavuk, Malatyaspor’un dış görüntüsünün daha düzgün hale getirilmesi gerektiğini belirtip “Zaten bitmiştik. Kapanma noktasına gelmiştik. Bundan başkası var mıydı?” dedi.

Malatyaspor’un sorunlarını tek başına çözemeyeceklerini belirten Kavuk, sadece Malatya’da değil, Malatya dışında da yaşayan tüm Malatyalılarla bir olup sorunların çözülebileceğini anlattı. Gerginliklerin bitmesini isteyen Kavuk “güzel günler bizi bekliyor” dedi.

Kavuk, yaşanan süreçte büyük katkı sağladığını belirttiği Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı H. Cemal Akın ve milletvekillerine teşekkür etti.

Kavuk, takımın eski havasını bulduracaklarını belirterek “Bunda taraftara büyük iş düşüyor. Stadı doldurup, o atmosferi yaratarak eski havayı buldurabiliriz. Kalan 4 maçın 4’ünü kazanırsak üst sıralarla fark kapanır. Biz bu arada mevcut şartları düzeltmek için arkadaşlarla el birliği içerisinde çalışacağız. Başka da şansımız yok” dedi.

Maddiyatın şart olduğuna değinen Kavuk “Ben seni seviyorum, sen beni seviyorsun, demekle bu işler olmuyor. Maddi külfete ortak olmamız lazım. Sayın Valimizin açtığı hesaba tüm Malatya’nın desteğini bekliyoruz. Bize düşen ne varsa, gecenin hangi saati olursa olsun, ayaklarına gidelim, tüm vatandaşlarımızın emrindeyiz. Yeter ki şurada şu var, burada bu var densin. Bu sen/ben kavgası değil, tüm Malatya’nın ortak menfaati” dedi.

SORULAR..
Kavuk, toplantının sonunda soruları yanıtladı.

Teknik Direktör konusunda yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını anlatan Başkan, yeni teknik direktörün Çarşamba veya Perşembe günü göreve başlamış olacağını söyledi. Eski Teknik Direktör Metin Yıldız’la görüşülüp görüşülmediğini soran bir gazeteciye Kavuk “İsim yok. Kimseye önyargılı değiliz. Bütün insanlarla görüşmeye çalışıyoruz. Şartları bulmaya çalışıyoruz. Verdiğimiz sözün arkasında durma açısından biraz daha titiz davranıyoruz” dedi.

Kavuk, Federasyona olan borç sorununun Kasım ayının sonuna kadar halledilmesi gerektiğini, bu borcun içerisinde bazı kişilerin icrasının bulunduğunu, bu kişilerle görüşüp sorunu çözmeye çalıştıklarını anlattı.

Futbolculara ödeme konusunda bir soruya, kendileriyle görüşüldüğünü ve ortak noktalar bulunup rahat etmeleri için çaba harcandığını anlatan Kavuk “İnşallah bu sözlerde mahcup olmayız. Onlar da imkân ölçüsünde gerekenin yapılacağını biliyorlar” dedi.

Kavuk, giden futbolcularla ilgili bir soruya “Henüz bu konuda görüşme yapmadık. Hızlı hareket etmeye çalışıyoruz ama kolay değil. Yönetim olarak ancak görev bölümünü yapabildik. Malatyaspor’un menfaati her şeyin üstünde. Kulübün menfaati yönünde her şey yapılacak” karşılığını verdi.

Kavuk, bir gazetecinin “eskiden olduğu gibi futbolculara verilen sözlerin ‘cek,cak’tan öteye geçip geçmeyeceği” şeklindeki bir soruya “Futbolculara gerçekleri anlattık. Esas olan verdiğimiz sözün arkasında durmak. Ağzımızdan çıkan her sözün peşindeyiz. Ben açık konuşmayı seviyorum. ‘cek, cak’ ile olmaz. Eski yönetim ile ilgili bir yorum yapmak istemiyorum. Hepsi kendi veballeri. Artık ne derseniz deyin, yeni bir beyaz sayfa açmaktan başka şansımız yok” dedi.

"MUTFAĞINDAN GELİYORUM"
Kavuk, bir soruya yanıt verirken, Malatyaspor’la ilgisine ilişkin bir anısını anlattı.

5 sene Süper Ligde başkan yardımcılığı yaptığını anımsatan Kavuk, ilk olarak eski başkanlardan Mehmet Yaşar Çerçi döneminde yönetime alındığını belirtip “30 kişilik yönetim vardı. Herkese görev vermek istiyorlardı. Bana bir şey kalmadı. Bana da Basketbol Şube Sorumluluğu görevini verdiler. Meğer kulübün basketbol şubesi de yokmuş! Rahat olun, ben bu işin mutfağından geliyorum. Futbol camiasını biliyorum” dedi.

DİĞER YÖNETİCİLER..
Başkan İlhan Kavuk’la toplantıya katılan Malatyaspor Başkan Vekili ve Asbaşkanı Selahattin Karagözlü “geçmişte yaptığımız gibi bugün de sözlerimizin arkasında durmak üzere, sizlerin de yardımıyla, karşı tarafın imkânlarını alarak göreve geldik. Belki bizden şampiyonluk gibi beklentiler olabilir. Hayır. Önce Malatyaspor’un altyapısını kurmamız lazım. İnşallah Malatyaspor ileride bizlere ihtiyaç duymaz; biz Malatyaspor’a ihtiyaç duyarız. Malatyaspor başarılı olur ve bundan hepimiz yararlanırız; Malatya’ya dünyanın bakış açısı değişir” diye konuştu.

2. Başkan Fahrettin Eserdi “Söylenecek çok şey yok. Bütün Malatya biliyor. Sayın Kavuk büyük fedakârlık gösterip, Malatya’nın talebini kırmadı. Malatya adına kendisine teşekkür ediyorum. Malatya basınının, Malatya zarar görmesin diye birçok şeyi boğazına düğümleyerek yutkunduğunu biliyorum. Duyumlara göre haber yapılmazsa, duyumlar karşılıklı paylaşılarak dillendirilirse, birbirimizle şahsımızın zarar görmesi bir yana, kurumun bundan çok az zarar göreceğine hatta hiç zarar görmeyeceğine inanıyorum” dedi.

Eserdi, Malatya Belediyesinin işlerin iyiye gitmesi anlamında elinden geleni yaptığını, Vali Daşöz’ün de buna tanık olduğunu ve belediyenin bundan sonra da üzerine düşeni yapacağını sözlerine ekledi.

Malatyaspor Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Ali Cengiz ise, görev bölümünün Pazartesi gecesi sonuçlandığını, mahalli basının baskıya giriş saati dikkate alınarak, Salı günkü toplantıyla duyurulması yoluna gidildiğini söyledi. Cengiz “Geçmiş yıllarda biz görevde iken Malatyaspor’un bir resmi internet sitesi vardı. Malatyaspor ile ilgili duyuruları yarından itibaren, her gün sabah 10.00’dan sonra o günkü programla ilgili bilgileri bu siteden duyacaksınız” dedi.

Cengiz, futbolcularla maç sonrası röportajlarla ilgili olarak, basın mensuplarının futbolcunun o anki psikolojisine duyarlılık göstermelerini istedi ve “bu hem futbolcunun kendisi hem kulübümüz açısından daha olumlu olacağını düşünüyorum. Malatyaspor’un bundan sonraki döneminde olumlu haberler ve eleştiriye ihtiyacımız var. Biz sizinle yola çıkacağız. Bu zor ve yorucu yolculukta eleştirilerinizden hepimiz pay çıkaracak ve mutlu sona ulaşacağız” dedi.

ORDU MAÇI BİLETLERİ..
Öte yandan, Pazar günü oynanacak Malatyaspor-Orduspor maçı biletleri, 21 Kasım Çarşamba gününden itibaren satışa sunuluyor.

Malatyaspor yönetim kurulunca belirlenen bilet fiyatları şöyle:

Açık A ve B 3 YTL,
Maraton 5 YTL,
Kapalı A, B ve VIP Ön 10 YTL
VIP 15 YTL

Biletlerin, İnönü Kapalı Çarşısı üzerindeki satış noktası ile internetten ticketturk.com sitesinde satışa sunulacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız