SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Herşey Yerinde Kalacak

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet ve Beydağı Devlet Hastanelerinin birleştirilmesi kararının ardından, bazı servisler, poliklinikler ve laboratuvarlar da dahil olmak üzere iki hastanede farklı birimlerin hizmet vermesiyle ilgili uygulamanın "fiilen" durdurulduğu, idari açıdan birleşme işleminin ise tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. İki kurumun, "Malatya Devlet Hastanesi Başhekimliği" adı altında yönetileceği, ancak kendi binalarında mevcut hizmet birimleriyle faaliyetlerini sürdüreceği belirtildi.

Henüz ihalesi dahi yapılmayan ve yeri tartışılan 640 yataklı hastanenin bazı siyasilerce kamuoyuna lanse edilmesinin ardından, kentin iki önemli kamu hastanesinin birleştirilmesi konusunda da somut adımlar atılmaya başlanmıştı.

Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulduğu belirtilen, ancak kimlerin yeraldığı bilinmeyen bir komisyonun değerlendirmeleri sonucunda da, Malatya Devlet ve Beydağı Devlet Hastanelerinin birleştirilmesi kararının ardından, poliklinik ve servisler başta olmak üzere çeşitli birimlerin, bu hastanelerden sadece birinde olması yönünde bir çalışma başlatılmıştı.

Önceleri kamuoyuna bilgi verilmeden yapılan bu çalışmalar, konunun basında yeralması üzerine açığa çıkmış, siyasiler ve sağlık yetkilileri, hizmetin daha verimli yürütülmesi için bu düzenlemenin yapıldığı iddiasında bulunmuşlardı.

Malatya Sağlık Müdürlüğü ile iki hastanede görev yapan, ancak özel sağlık kuruluşlarıyla da ilişkileri olanların etkisiyle yapıldığı belirtilen birleştirme çalışmalarının yaratacağı sıkıntının çeşitli platformlarda gündeme getirilmesiyle bu konudaki çalışmalar yavaşlamıştı. AKP'nin düzenlediği il danışma kurulu toplantısında, milletvekili Ömer Faruk Öz de bu düzenlemelere ilişkin tepkisini açık bir şekilde ortaya koymuştu.

Tüm bu gelişmelerin ardından, Malatya'daki durumun Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a milletvekili Öz tarafından iletildiği, bakanın da servis ve polikliniklerin hastanelerin birinden diğerine nakledilmesi işlemlerinin "daha detaylı bir program ortaya konuluncaya kadar durdurulması" talimatını verdiği, buna ilişkin yazının da Malatya Sağlık Müdürlüğü'ne ulaştığı öğrenildi.

Bu yazının ardından, "idari" anlamda yapılan birleştirmenin sürdüğü, ancak sağlık hizmeti ve birimlerle ilgili düşünülen birleşme, taşınma işlemlerinin durdurulduğu haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız