SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Herşey Zamlandı, Bu Ucuzladı!

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:05:03
Herşey Zamlandı, Bu Ucuzladı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi mevcut haliyle köy garajı olarak kullanılan eski otogar alanını ihale yoluyla 4 yıl sonra yeniden satışa çıkardı. Büyükşehir Belediyesi, eniden satışa çıkardığı Eski Otogar (Köy Garajı) için 4 yıl önceki fiyattan 505 bin lira daha düşük muhammen bedel koydu. Tüm hizmetlerinin bedellerini 4 yılda astronomik ölçüde artıran, gayrimenkul piyasasındaki ciddi değer artışlarına karşın, fiyat artırılmayıp 4 yıl öncekinden daha düşük bir fiyat konulması, "müşeterisi hazır galiba!" yorumlarına neden oldu.

İMARI TİCARET VE TURİZM ALANI

Resmi Gazete’de yayımlanan Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin belediyenin mülkiyetindeki eski otogar alanındaki 10 bin 602 metrekarelik alanı “Açık Teklif Usulü" ile satışa sundu. İhale ilanına göre, muhammen bedelin 26 milyon TL olduğu belirtilen eski otogar alanının 19 Mart 2015 Perşembe günü satış işlemi yapılacak.

Eski otogar alanı imar planında, değerini emsal arsalara göre çok artıran "ticaret ve turizm alanı" olarak görünüyor.

YÜZDE 40’I PEŞİN ALINACAK 

Yapılan ihalenin onaylanmasından sonra arsa satış bedelinin en az yüzde 40'ı peşin, geriye kalan miktarın yüzde 30'u peşin ödeme tarihini takip eden 3. ay sonuna ve geriye kalan yüzde 30'luk miktar ise peşin ödeme tarihini takip eden 6. ayın sonuna kadar ödenebilecek.  Büyükşehir Belediyesine ait taşınmaz mal satışının KDV'ye tabi olmadığı kaydedildi.

4 YIL ÖNCE 26 MİLYON 505 BİN TL

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Eski Otogar için 10 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenen satış ihalesinde muhammen bedel 26 milyon 505 bin TL olarak açıklanmıştı. Söz konusu bu ihalede eski otogar için talipli çıkmamıştı.

MECLİS SEBEBİNİ SORACAK MI?

Bu arada, söz konusu bu satış yetkisini geçen toplantılarda Büyükşehir Belediye Encümeni'ne veren  Büyükşehir Meclisi'nin, eski otogar alanına konulan "düşük" fiyatın nedenini sorması, tartışması ve gerekirse ihalenin iptali yönünde karar alması gerektiği değerlendiriliyor. 

Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart ayı toplantısını 11 Mart Çarşamba günü yapacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız