SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herşeye Rağmen' TÖTM..

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 2006 yılı yataklı tedavi kurumları istatistik yıllığında, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Türkiye'deki 52 Üniversite Hastanesi arasında büyük ameliyatlarda 9. sırada olduğu belirtildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ameliyat sayısı sıralamasında birinci sırada yer alan Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 2006 verilerine göre, 11 bin 255 büyük ameliyat yapıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Turgut Merkezimizde yapılan ve Türkiye'de sayılı merkezde yapılabilen büyük ameliyatların başında, organ nakli (karaciğer nakli, böbrek nakli, kornea nakli), pankreas ameliyatları ile mide ve kolon kanseri ameliyatları ve meme ameliyatları, açık kalp ameliyatı, kemik iliği nakli ,kafa içi girişimleri, radikal boyun cerrahileri, vertebra cerrahisi (omurga ile ilgili cerrahi işlemler), perküton cerrahileri (çocuk ve erişkin endoürolojik cerrahiler, kapalı böbrek ameliyatları), kanser cerrahisi, mikrocerrahiler, replantasyon (kopan uzuvların mikrocerrahi ile geri kazandırılması) ameliyatları bu girişimlerden bazılarıdır"denildi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin, 257 bin 353 poliklinik sayısıyla 52 üniversite hastanesi arasında bölgede birinci, Türkiye'de de 15. sırada yer aldığının bildiriliği açıklamada, daha sonra şunlar belirtildi:

"Merkezimizin bu başarısı 2006 yılında toplam kapasitesinden, 10'u yoğun bakım olmak üzere 150 yatak eksik çalışması ile gerçekleşmiştir. Bilindiği üzere Temmuz ayından itibaren kadro problemleri nedeni ile 142 yatak daha hizmetten çekilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız