SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Herşeyi Kendine Has Kazı!..

A- A+ PAYLAŞ

Doğalgaz kazı çalışmaları tam bir "keşmekeş" yaratırken, kentte yaşamı alt-üst eden kazılarda ilginç olaylara da tanık olunuyor.

KÜFREDENE KIZIP İŞİ BIRAKTILAR..
Malatya'da doğalgaz kazı işlerinde çalışan işçilerle koordinatör arasında küfür nedeniyle yaşana tartışmaya çevredeki vatandaşlarda dahil olunca gerginlik yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, Tekel Sigara Fabirkası'nı arkasındaki sokakta doğalgaz kazı çalışmaları yapan işçilerle, şehiriçi doğalgaz dağıtım şirketi PEGAZ'ın koordinatörü olan E. adlı şahıs arasında küfürleşme nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmaya çevredeki vatandaşlarda dahil olunca koordinatör olay yerinde uzaklaştırıldı.

İşçiler bir süre iş bırakırken, çevredeki esnaflarda küfür ettiği iddia edilen koordinatöre tepki gösterdiler.

PEGAZ yetkililerinin devreye girmesi ile iş bırakan işçiler tekrar işe başladılar.

TAM BİR KEŞMEKEŞ..
Doğalgaz şebeke çalışmalarının, aynı anda kentin değişik bölgelerinde sürdürülmesi, şirketin kendi çalışma planı doğrultusunda hareket ederken, bazı ana caddelerin, buralara bağlantı yollarının, vatandaşlar bilgilendirilmeden, alternatif yollar planlanmadan yapılması, kent trafiğini alt üst etti.

Vatandaşlar, "Bir gün bakıyoruz, Sıtmapınarı'ndan itibaren kente doğru yolu yarmaya başlamışlar ve yolun bir şeridi öylece kapalı tutuluyor. Bir gün bakıyoruz, sabah geçtiğimiz yol, 2 saat sonra daha önce hiç bir uyarı yapılmadan kapatılmış, kazılmaya başlanmış. Örneğin Sivas Caddesi.. Ara yollardan çıkmaya çalışıyoruz, oraların birçoğu da kapalı.. Cuma akşamı bir baktık, kısa bir süre önce tek yönlü hale getirilip, hiç denetleme yapılmadığı ve sadece dikilen levhaların umuduna bırakıldığı için çift yönlü trafiği devam eden, bu nedenle daha da karmaşık hale gelen Hastane Caddesi'nde çalışma başlamış. Burası, Devlet Hastanesi'ne ulaşımın en önemli arteri. Üzerinde birkaç özel hastane daha var. Bu yol kapanınca Mehmet Buyruk Caddesi'nde yoğunluk başladı. Bu caddeyi de çift yönlü parktan bir türlü arındıramadıkları için, trafik zaten bir gidiş bir geliş olarak iki şeritten güçlükle akıyor. Buralara bağlantı sokaklarında da aynı sorunlar var. Keza ana caddelerdeki sıkışıklıktan kaçıp ara arterlere, tali yollara gitmek istiyorsunuz, oralar da öyle. Cengiz Topel Caddesi'nde araç kuyruğu Malatya Lisesi'nden neredeyse eski Topraksu'nun oraya dayanıyor. Trafik güçlükle ilerliyor. Ve ortada ne belediye, ne de Trafik var." diye konuştular.

BELEDİYE VE TRAFİK NEREDE?
Belediye ve Trafik Müdürlüğü'nün, doğalgaz çalışmalarının alt-üst ettiği trafik konusundaki yetersizliği her yönüyle ortaya çıkarken ve vatandaşlardan büyük tepki görürken, bu konu zaman zaman çeşitli ortamlarda dile getirilmesine karşın herhangi bir düzenleme ya da bunun belirtisi bile gözlenmiyor.

Yetersiz işaretlemeler nedeniyle kazı yapılan bölgelerde trafik için ciddi tehlikeler oluşurken, içmesuyu ve elektrik şebekelerinde de arızalara neden olan kazı çalışmalarının ardından kazılan bölgelerin kapatılmaması, son yılların en sıcak günlerinin yaşandığı Malatya'da vatandaşları adeta canından bezdirdi. Kent üzerinde bir toz tabakası gözlenirken, kazı çalışmalarının yapıldığı sokaklar ve caddelerin belediyece onarılmaması, çukur halde öylece bırakılması, araçlara da zarar veriyor.

FOTO: Tekel'in arkasında kendilerine küfrettiğini iddia ettikleri şirket yetkilisine kızan bir grup kazı işçisi..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız