SON DAKİKA
SON DEPREMLER

HES ve GES'ler İçin İmar Planı Değişikliği

0
Güncellendi - 2017-06-11 02:00:40
HES ve GES'ler İçin İmar Planı Değişikliği
A- A+ PAYLAŞ

  • Yeşilyurt Belediye Meclisi Haziran toplantılarını tamamladı. Şehit Yarbay Songul Yakut’un ismi yaşatılacak

Yeşilyurt Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantılarının ikinci ve son birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda ilk oturumda komisyonlara havale edilen maddeler ile gelen teklifler görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, terör örgütlerine yönelik operasyonlarda şehit düşen Jandarma Yarbay Songül Yakut ile Jandarma Uzman Çavuş Hasan Sevinç’in isimlerinin Yeşilyurt İlçesindeki bir park alanına verilmesine ilgili teklif ise Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edildi. Şehitlerimizin isimlerinin verileceği park alanları Temmuz ayı toplantısında kesinlik kazanacak.

Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşısındaki Hizmet Binası toplantı salonunda Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Başkanlığında gerçekleşen toplantıya Meclis Üyelerinden Ramazan Acar, Şükran Gönültaş, Ramazan Yakıcı ve Günnur Tabel mazeretli oldukları için katılmadı.

Meclisin gündeminde olan maddeler, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından tek tek okunarak oylamaya sunulurken öncelikle 06 Haziran 2017 tarihli Haziran Ayı 1.Oturum Meclis Toplantısı'na ait karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.

HES ve GES’ler için imar plan değişikliği

Karagöz ile Hacıabdi mahallelerinde bulunan MASKİ’ye ait su depolarının üzerinde elektrik üretimini sağlaması için Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kurulmasına karar verilen Hidroelektrik Santrali ile Görgü Mahallesine yapılacak Güneş Enerji Santrali için İmar Komisyonu tarafından hazırlanan ‘imar plan tadilatı’ raporu görüşüldükten sonra onaylandı.

İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Çınar, Hidroelektrik santralinin detaylarıyla ilgili Meclis Üyelerinin bilgi istemesi üzerine yaptığı konuşmada,  “Malatya Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ’nin ortak bir talebiyle mevcut su depolarına elektrik tribünü yerleştirecekler. Suyun depodan çıkış debisiyle enerji üretecekler. Bu çalışma Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı” diye konuştu.

İmar Komisyonu raporu doğrultusunda; Karakavak Mahallesindeki enerji ihtiyacının karşılanması için bu mahallenin 5936 ada 2 nolu parselin batı bölümünün bir kısmına trafo alanı ayrılmasını kararlaştıran Belediye Meclisi, Yeşilyurt genelinde yapılacak imar plan değişikliklerinden ücret alınması hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifini ise İmar Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonuna havale etti.

Terör örgütlerine yönelik operasyonlarda şehit düşen Jandarma Yarbay Songül Yakut ile Jandarma Uzman Çavuş Hasan Sevinç’in isimlerinin Yeşilyurt İlçesindeki bir park alanına verilmesine ilgili teklif ise Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edildi. Şehitlerimizin isimlerinin verileceği park alanları Temmuz ayı toplantısında kesinlik kazanacak.

Toplantıda 6 madde görüşülerek onaylanırken 12 madde ise Temmuz ayı toplantısına ertelendi.

Haziran ayı olağan toplantılarını iki oturum şeklinde tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısını 4 Temmuz 2017 Salı günü saat 14.00’de Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşısındaki Hizmet Binasının toplantı salonunda yapacak.

Haziran ayı toplantılarında alınan kararların Malatya ve Yeşilyurt İlçesi için ‘ hayırlı’ olmasını temenni eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, gündem dışı gelen görüş ve önerileri dinledi.

Belediyenin çalışmalarına ilişkin bilgi veren Başkan Hacı Uğur Polat, Mollakasım mahallesindeki meydanda çevre düzenleme, genişletme ve yenileme çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Tarihi ve kültürel yapısına göre restorasyon çalışmalarına tabi tutulan Kebir Camii’nin ön kısmında bulunan meydanda başlatılan çalışmalara engel teşkil eden elektrik trafo binasının yıkımını gerçekleştirdik. Proje içerisinde bir adet şadırvan ile saat kulesi de yer almaktadır. Meydanın kaldırımlarını yenileyerek, araç ve yaya trafiğinin daha akıcı olmasını sağlayacağız.  Halkımızın çok yoğun kullandığı bu meydanımız çalışmalar tamamlandığı zaman modern, estetik ve kullanışlı bir yapıya kavuşturulacak. Kebir Cami’deki restorasyon bittiği zaman diğer uygulamalarla birlikte meydanımız çok güzel olacak. Projedeki tüm uygulamalar birbirini bütünleştirecek bir anlayışla hizmete girecektir” dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız