SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"HES Yapmak Cinayet"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:59:58
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kuluncak ilçesini ziyaret edip Kuluncak'a bağlı Sofular beldesindeki Tohma Çayı üzerine yapılacak Hidroelektrik Santraline (HES) karşı çıktıklarını belirtti. 

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye’nin birçok yerinde HES’ler yapıldığını belirterek şöyle konuştu: "Ama halk yapılmasını istemiyorsa çalışmalara geçit vermiyor. Tarım arazilerinin olduğu yerlerde HES yapmak cinayettir. Sofular halkı HES’i istemiyor. HES sadece tarım arazilerini yok etmiyor, insanlığı yok ediyor. Türkiye’de yaklaşık 600 tane HES yapılıyor ama bunların toplamı Türkiye’deki enerji ihtiyacının yüzde 5’ini karşılayacak. Yüzde 20 kaçak ve kayıp enerji varken, yüzde 5’lik bir enerjinin hiçbir değeri olmaz. HES çalışmaları Tohma Çayı'nı sizin elinizden alıyor. Tohmanın mülkiyet hakkını hükümet sizden alıp bir başkasına devrediyor. Tarım arazileri yok olmuş durumda. HES’in burada kurulmaması için hukuken ve siyaseten elimizden geleni yapacağız. Hiç kimsenin bu doğayı tahrip etmeye hakkı yok. En temel yaşam mücadelesinde CHP olarak yanınızda olacağız.” 

TARIM ARAZİLERİ ZARAR GÖRÜYOR

Köylülerden Talat Yılmaz da, burada daha önce Devlet Su İşlerinin köylüye yaptığı 4 kilometrelik beton kanal olduğunu belirterek "HES çalışmalarından dolayı bahçelerimizi suladığımız kanallar tıkandı. Bahçelerimizi sulayamıyoruz. Toz ve kirden hiçbir şey yapamıyoruz” dedi.

Diğer bir köylü Abdurrahman Yıldırım da, “HES yapılmasından dolayı bizim tapulu arazimizin üzerine 500 kilogram patlayıcı koyarak 100-150 dönüm arazimizin büyük bir kısmını tahrip ettiler. Bu arazilerin içerisinde elma bahçesi var, yoncalıklar ve sebze bahçeleri var. Patlayıcılar ile patlatılan kayalar bahçelerimize ve Tohma Çayına düşüyor. Şikayetlerimizi dile getirdiğimiz zaman zararınızı öderiz diyorlar. Zararımızı da ödemiyorlar.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız