SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hesabım Yok, Hizmete Geldim..''

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi (İGM)’nin Haziran ayı toplantısında konuşan İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Kazgan, Özel İdare’yle ilgili ilk izlenimlerini açıklarken, “idarede boşluk, çok başlılık, rehavet ve koordine eksikliği” gördüğünü söyledi. Kazgan, Malatya’ya “herhangi bir hesapla değil, memleketine hizmet etmeye geldiğini” de belirterek, “Hedefimiz açık-şeffaf-adaletli- ayrım yapmayan ve insan odaklı yönetim olacaktır.”dedi.

GENEL SEKRETERİN İLK TOPLANTISI..
Aydın Vali Yardımcısı iken Malatya İl Özel İdare Genel Sekreterliği’ne atanan ve geçtiğimiz haftalarda göreve başlayan Kazgan, İl Genel Meclisi toplantısına ilk kez katıldı.

Bekir Çelik başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Kazgan, “Memleketime herhangi bir hesapla gelmedim. Birikimlerimle memleketime hizmet etmeye geldim. Kısa süre içerisinde yaptığım incelemeler de edindiğim intiba; avantajlarımızın ve dezavantajlarımızın olduğunu gördüm. Avantajlarımız sizler gibi Meclis üyeleri ile önümüzü açacak, bizlere yol gösterecek bir valimizin olmasıdır.

Dezavantajlarımız ise Özel İdare uzun süre boşlukta kalmış ve bir çok başlılık oluşmuş. Özel İdare Müdürlüğü'nde, idarede boşluk, çok başlılık, rehavet ve koordine eksikliği gördüm. Öncelikle yeniden yapılanma çerçevesinde bunları düzelteceğiz. Tabii ki koordinasyonsuzluk da var.

Yasaya göre örgütün şeması da belirtilmiş oldu. Buna göre kadromuz; 1 Genel Sekreter, 2 Genel sekreter yardımcısı, 1 Hukuk Müşaviri, 2 Avukat, 50 İdari Personel, 32 Teknik personel, 15 Sağlık personeli, 25 Yardımcı hizmetler personeli ve 103 işçiden oluşmaktadır. Ama bizim şu anki işçi kadromu 650 civarında. Bu yapıdan en iyi yönetimi çıkartacağımıza inanıyorum.

İkinci dezavantajımız da kırsal alanımız çok büyük ve dağınık. Hepsine yetişmemiz ve bakımlarını sürekli yapmamız mümkün değil. Çalışanları motive etmek lazım. Sizlerin de böyle yaklaşmasını istiyorum.

Sizler halka söz verdiniz taahhütlerde bulundunuz, ben de sizlere söz verdim. En iyi hizmeti sunmak için. Hedefimiz iyi yönetim. İyi yönetimden kastımız açık-şeffaf-adaletli- ayrım yapmayan ve insan odaklı yönetim olacaktır.”dedi.

CHP Yeşilyurt İl Genel Meclisi üyesi Hamit Kiraz’ın yönelttiği “ 2006 Yılı programı uygulanacak mı? Ve Köylere Hizmet Birliğine ayrılan ödenekten yüzde 20 kesileceği söyleniyor doğru mu?” şeklindeki sorularını Kazgan, “Çok program yapılmış. Bunların zamanında gerçekleşmesi çok zor. Ayrıca ayrılan ödeneklerle yapılan programın gerçekleşmesi mümkün değil

Ödeneğin kesilmesi söz konusu değil, bu kesintiler ihtiyaten yapılıyor. İhtiyaçlar için ayrılıyor. Zorunlu hallerde kullanılması için. Herhangi bir kesinti söz konusu değil.”diye yanıtladı.

AB hibe fonları konusunda heyet oluşturulduğunu ancak bugüne kadar bu fondan yararlanılmadığını söyleyen Kazgan, "Bu heyetle bir araya geldik ve 1 Haziran 2006 tarihinden itibaren yoğun şekilde çalışmaya başladık. Hedefim, AB hibe kredilerinden en iyi şekilde yararlanmaktır"şeklinde konuştu. İl Genel Meclisi'nin 2006 yılı programının çok olması nedeniyle yapılan programları yetiştirmenin zor olacağını anlatan Ali Kazgan, "Mesela asfalt yapılacak köy yolları kilometresiyle asfalta ayrılan ödeneğe baktığınızda programdakileri yapmak mümkün değil. İmkanlar ölçüsünde yine de en iyisini yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞÜLEN KONULAR..
Özel İdare Salonunda yapılan toplantıda ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe ilköğretim okullarının elektrik ihtiyaçlarının karşılanması için ödenek talebi görüşüldü ve kabul edildi. Toplam 19.975.00 YTL ödeneğin derslik sayısı baz alınarak ilçelere göre dağılımı ise; Akçadağ: 2.675.00 YTL, Arapgir: 755.00 TL, Arguvan: 580.00 YTL, Battalgazi: 1.765.00 YTL, Darende: 2.930.00 YTL, Doğanşehir: 2.575.00 YTL, Doğanyol: 380 YTL, Hekimhan: 1.460.00 YTL, Kale: 550.00 YTL, Kuluncak: 765.00 YTL, Pütürge: 2.040.00 YTL, Yazıhan: 1.150.00 YTL, ve Yeşilyurt 2.350.00 YTL şeklinde oldu

Gündemde yer alan ve İl Tarım Müdürlüğünün Tarım Danışmanlarından hizmet satın alınmasının devamının talep edilmesi de oylanarak kabul edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ek programa ödenek ayrılması talebi görüşüldü. Talebe göre Darende ilçesinde bulunan Sadrazam Mehmet Paşa Kütüphanesinin 1990 yılından beri onarım görmediğ,i çatının aktarılması, dış-iç cephe boyalarının yapılması ve çürüyen kalorifer tesisatının yenilenmesi için Bakanlık tarafından 2006 yılında ödenek ayrılmadığı ve aciliyet arz eden bu onarımın yapılması için İl Halk Kütüphanesine tahsis edilen ödeneğin 40.000. YTL’lik kısmının bu kütüphanenin onarılmasına ayrılmasıyla ilgili idi. Talep oylanarak kabul edildi.

Ayrıca 5 adet greyder operatörünün alınması konusu görüşüldü ve oylanarak kabul edildi.

Merkeze bağlı Çamurlu ile Eskiköy mahalleleri arasındaki yolun bu yılın onarım programına alınması da kabul edildi. İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, ek programa aldıkları işin bu yıl kesin yapılacak diye bir durumu olmadığını bildirerek, "Bu yıl programa alınan işlerden zaman ve para kalırsa, ek programa aldığımız işler yapılacak" dedi. İl Genel Meclisi, Haziran ayı toplantısını bu hafta her gün sürdürecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız