SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hesabını İyi Yapmalıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:49:12
A- A+ PAYLAŞ

MAZLUM DER Malatya Şubesi tarafından “28 Şubat Süreci’ ile ilgili bir konferansta konuşan Akit Gazetesi imtiyaz sahibi Mustafa Karahasan oğlu ve Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan dönemin sıkıntılarını dile getirdiler. 

Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Mustafa Karahasanoğlu, “28 Şubat sürecinde derin güçler, gazetelerimize baskı yaptılar” dedi. Kendilerini yıldırmak, usandırmak, gazetelerini hizaya getirmek için tehdit edildiklerini, maliye tarafından defterlerinin didik didik edildiğini söyleyen Karahasanoğlu, “Bütün bu baskılara rağmen yılmadığımızı gören derin güçler, gazete binamızı kurşunlattılar. Ama yine de yılmadık. Doğru bildiğimiz çizgide yayınımıza devam ettik. O karanlık günleri alnımızın akıyla atlattık. Çizgimizden kaymadık. Gazetemiz kapatıldı. Yine de yılmadık” ifadelerini kullandı.

28 Şubat sürecinde Malatya’da uygulanan baskılardan söz eden Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan ise, yapılan baskılardan dolayı çektikleri sıkıntıları bertaraf etmek için İstanbul’a göçmek zorunda kaldıklarını söyledi. Kayan, o gün çektikleri sıkıntıları ayrıntıları ile anlatarak durumu dramatize etmek istemediğini vurgulayarak, “O günlerden dersler çıkarmak gerekir. O sıkıntılı günlerde, o sıkı dönemde Boğaziçi ve Sahil çay ocaklarını medreseye çeviren bizler, o süreç bitip geniş günlere ulaşınca ne yaptık? Çay ocaklarında öbek öbek sohbet halkaları oluşturan bizler şimdilerde neredeyiz? O günler mi kolaydı hesabımız, bugün mü? Bunun hesabını iyi yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ramazan Kayan, ülkenin Malatya’dan, Malatyalılardan çok şey beklediğini, bu nedenle de silkinerek, eski günlerin performansını yakalamalarını istedi. Yeniden Sahil ve Boğaziçi günlerine dönmelerini iste yen Kayan, “Ülkeye fikir adamları, ilim adamları yetiştiren Malatya’nın yeniden dirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kayan, “O günlerde bize kısıtlama getiren, konuştuğumuzdan dolayı soruşturma açan, kovuşturma başlatanlar, bugün bize kapıları sonuna kadar açmış durumdalar. Bizi mahkumlara, tutuklulara sohbet verelim diye cezaevlerine davet ediyorlar. O günlerden bugünlere geldik. Şimdi yeniden Boğaziçi ve Sahil çay ocağı ruhunu dirilme zamanıdır diye düşünüyorum” diye konuşmasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız