SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hesabını Kim Verecek?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:51:36
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret ederek başsağlığı diledi, hastanedeki yaralılara da "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

"Nasıl kıydılar?"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, beraberinde eşi Selvi Kılıçdaroğu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, Selin Sayek Böke, CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel ve çok sayıda parti yöneticileri ile birlikte, ilk olarak Birleşik Taşımacılık Sendikası Şubesi Eski Başkanı Kasım Otur’un Zaviye Mahallesi’ndeki evine gitti. Otur'un eşi Songül Otur, "Karıncayı bile incitmezdi. Nasıl kıydılar?' diye ağıt yaktı.  ardından ise CHP Gençlik Kolları Üyesi Mehmet Hayta’nın Abdulgaffar Mahallesi’ndeki evine giderek ailelerine taziyelerini iletti. 

Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi 19 yaşındaki Eren Akın’ın Özalper Mahallesi'ndeki baba evini ziyaret etti. Eren'in amcası Mehmet Akın, Kılıçdaroğlu'na 'Bu insanlar trafik kazasında ölmedi. Niye bir açıklama yapmıyorlar? Kim bunun hesabını verecek?' dedi. 

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Canberk Bakış’ın Beydağı Mahallesi’ndeki (Beldesi) evine giderek, yakınlarına başsağlığı dileklerini bildirdiler.

Onur ve Umut Tan’ın amcası katliama isyan etti

Kılıçdaroğlu’nun en son ziyaret ettiği Onur ve Umut Tan isimli kuzenlerin cenaze evinde amca Aliseydi Tan, katliama isyan etti.  “Gençlerimiz artık nereye kadar ölecek?” diye soran Amca Aliseydi Tan, “Birer evin birer umutlarıydı bunlar. Umutlarımızı elimizden aldılar. Kime ne diyelim? Biz onların adını, onurlu yaşasınlar diye Onur,  umudumuz olsun diye Umut koymuştuk. Doğduklarında ikisini bir sünnet ettik. Birlikte doğdular, birlikte büyüdüler, birlikte yediler,  hep birlikte kalkıp oturdular. Şimdi birlikte öldüler. Barış diyorlardı,  barış yok, her gün çocuklarımız ölüyor. Bu gençlerin suçu neydi? Patlatılan bombalar sonucu bedenlerini topladık. Her gün seçim seçim diyorlar. Bir seçim uğruna nereye kadar çocuklarımız ölecek? 400 vekil istiyorlar.  Sarayları başlarına yıkılsın. Herkes yaptığının on kat cezasını çeksin inşallah” sözleriyle isyan etti.

Yaralıları da ziyaret etti..

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’daki patlamada yaralananları Malatya'da hastanede ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu, Malatya’daki cenaze töreni sonrası patlamada yaralanan ve sonrasında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne getirilen 2 yaralıyı ziyaret etti. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve CHP’lilerle birlikte hastaneye giden Kılıçdaroğlu’nu İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik karşıladı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra serviste tedavi gören yaralılar Hasan Uçar ile İbrahim Kanbal'ı ziyaret etti. Burada doktorlardan hastalar hakkında bilgiler alan Kılıçdaroğlu, yaralılarla da sohbet etti. Yaralılar, dehşet anını ayrıntılı olarak Kılıçadaroğlu ve beraberindekilere anlatırken, patlamanın ne kadar şiddetli olduğunu ifade ettiler.

Yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Kılıçadaroğlu çifti, daha sonra hastaneden ayrıldılar.

AKP'liler taziye ziyaretinde

Bu arada AKP heyeti tarafından Ankara’da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 21 yaşındaki Mehmet Hayta’nın ailesine taziye ziyaretinde bulunuldu.

AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Nurettin Yaşar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  Abdulgaffar Mahallesi Hasanbey Caddesi üzerindeki Hayta ailesinin evine giderek burada Ankara’da terör saldırısında hayatını kaybeden İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Mehmet Hayta’nın ailesine başsağlığında bulundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız