SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hesabını Kim Verecekti?!.'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Taraftarlar Derneği Kurucu Üyesi ve Eski Başkanı İdris Payza, Yeni Malatya Spor - Bugsaşspor maçında protokol tribününde çıkan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Payza, Malatyasor sevdalısı olduklarını ifade ederek, "Bizim herhangi bir dernekle ya da şahısla hiçbir işimiz yok. Biz Malatyaspor'a gönül vermiş, seven insanlarız. Tehdit amaçlı asla hiçbir şeyimiz yok. Orada benim gösterdiğim tepki; normal bir tepkidir. Teknik direktör Cafer Aydın'a tepki gösterdim. Bir hocayı gönderiyor, sonra yeniden göreve getiriyorsunuz. Sezon başından bu yana birçok hoca değiştiriyorsunuz. 18 transfer yapıyor, 2 transferi oynatıyorsunuz. Benim tepkim; Malatyaspor'un yanlış harcamalardan dolayı geldiği duruma, belediyenin gelmemesi içindir. Yarın bu kulübün 40 milyon TL borcunun olmayacağını nereden bileceğiz? Otobüs firmaları gibi, Yeni Malatya, Beydağı Malatya, Akpınar Malatya diye sürekli isim değiştirecek halimizde yok. Ben kulüp başkanını daha önceden takip etmiştim. Futboldan anlayan, takdir ettiğim bir insandı. Hiçbir durumda da karşılaşmamıştık. Yani yanlış bir durumda yoktu. Tepkim Cafer hoca ve yanlış transferlereydi. O an ki maçtaki bir tepkiydi. Normal bir taraftar gibi tepki gösterdim. Tabi ki bu tepkiler olacak. Bunlara açık olacaksın. Yıldırım Demirören, takıma milyonlarını harcamış, tribünlerde tepki var. Beni arayıp; 'Sen kimsin, ne diye tepki gösterdin?' diyebilirdi. Ben Malatya'nın çocuğuyum ve bir yerlerden gelmedim. Ben Malatya toprağında yetiştim. Malatyaspor yönetimi beni çağırdığı zaman herkesten önce kendilerini tebrik edecek insan benim. Malatyaspor'u seven benim. 'Muslukları, vanaları kapattık' diyor. Madem muslukları ve vanaları kapattınız, çıkar açıklarsınız. 'Bu insanlar bizi tehdit ediyordu. Bu insanlar para yiyordu.' Diye açıklarsınız. Herkesi zan altında bırakma. Binlerce taraftar var orada. Çapulcu deme. Gücün yetmiyor, ondan sonra bize sallıyorsun. Git onları yakala. Vanayı kıstığın adamları yakala. Ben korkarım ki, vanayı kıstınız yarın dere başka yere akmasın. Bunun hesabını size kim soracak? Ben Katipoğlu'nu tanımam. Belki futbola faydası vardır. İyi bir insandır, kişiliğini bilmem. Kişiliği bizden kat kat üstün olabilir. Ben buraya 2 bin tane adam yığarım. 5 TL para verip, çalışan hamalları buraya yığarım. Beni parayla alkışlamayacaklar. Beni yaptığım işlerle takdir edip, alkışlayacaklar. Ben bugün hala Malatya sokaklarında geziyor, halen bana başkan diyorlarsa, yaptığım işler ve boğazımdan haram geçmediği içindir. Basın bugün buraya geliyorsa, yanlış yapmayacağım için geliyor. Bunun yanlış olduğunu söylüyorum. Biran önce o konuşmaları değiştirsinler. Tabi ki bunlar olacak. Belki de kulüp, benim bu uyarılarımdan sonra transferlerde daha dikkatli olacak. Herkesin yanlışı olacak. Burası Malatya'dır. Kol kırılır, yer içinde kalır. Biz bunu böyle tehdit amaçlı kullanmayacağız. Biz eksiklerimizi konuşacağız. Malatya, sahipsiz bir memleket" görüşünü ileri sürdü.

Herkesi sağduyulu olmaya davet eden Payza, "Ben istesem savcılığa suç duyurusunda da bulunurum. Ama biz öyle değiliz. O da Malatya'nın çocuğuyuz. Belki bazıları onu yanlış yönlendirdi. İstedim ki, Ahmet Çakır arasın, 'İdris Payza, sen Malatya çocuğusun, Malatya çocuğusun. Sen neden böyle bir tepki gösterdin?' desin. Kulübe parasını veren, heykeli dikilecek Nurettin Soykan'a tribünde ayakkabı atıldı. Tasvip edilecek bir şey değil. Biz kimseyi küstürmek istemiyoruz. Gelmiş yönetimi almışlar, ellerine sağlık. Yapıyorlar da. Yanlışları da olabilir. Kendileri bunları uyarı olarak alacak. Belediyespor iken biz müdahale etmiyorduk. Bu Malatya'nın takımı. Stadı kapatırsın, kapıları kitlersin, bizi almazsın amenna, senin bileceğin bir şey. Ama tehdit amaçlı 'yerim belli' demek iyi bir şey değil. Bunlar zarar verir. Yarın Allah muhafaza ben orada sağ duyulu olmazsam. Çok adam vardı orada. Başkandır, sinirli olabilir. Ben bunları yapmasaydım, bir çocuğumuzun burnu kanasaydı, bunun hesabını bunun hesabını Mehmet Emin Katipoğlu mu verecekti? Ahmet Çakır mı verecekti? Ben bunun hesabını Ahmet Çakır'dan sorardım. Ben Malatyaspor'un sevdalısıyım. Malatyaspor için beni tehdit edeceklerse, buyursun etsinler. Ben buna açığım. Ama başkanımın açıklamaları son derece talihsizdir. Ben kimsenin tetikçisi, kimsenin arka bahçesi olma gibi bir durumum yoktur. Böyle bir şey olamaz da. Benim su param oraya gidiyor, emlak vergim oraya gidiyor. Benim param oraya gidiyor. Vatandaş cebindeki parayı veriyor. Bunun her kuruşunun hesabının takipçisi belediye başkanıdır. Sayın başkanım iyi niyetlidir. Kulüp başkanımızda işi bilen, futbolu iyi bilen, iyi niyetli bir insandır. O andaki hırsına yenilmiştir. Herkesi sağduyuya davet ediyorum" görüşünü savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız