SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hesabını Verirler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:04:14
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, Malatya'nın potansiyellerini en iyi şekilde değerlendireceklerini söyledi.

Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı, 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında İzettiye Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Mahalle toplantısında konuşan SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, ehil insanlara görev verilmesi gerektiğini ifade ederek, " Özel İdare’nin elinde bulunan ve her dediği yapılan bir siyasi parti, eğer 10 kilometre uzaklıktaki bir köyün sorununu çözemediyse; büyükşehir olan Malatya’da 100 kilometre uzaklıktaki bir mahallenin ya da ilçenin sorununu nasıl çözecek? Bu işi bilen, liyakat ve ehliyet sahibi bir insan belediye başkanı olmazsa, Malatya’mız büyükşehir yerine trafiği sıkışmış, yolları daralmış, keşmekeş bir halde olmuş bir belediye olur ki buda büyük bir köy demektir. Temelleri yeni atılacak olan Malatya’mızda liyakat ve ehliyet sahibi belediye başkanlarının işbaşında olması gerekiyor” dedi.

"YEREL SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Asiltürk, yerel seçimleri çok önemsediklerini dile getirerek şunları söyledi:

"30 Mart tarihinde Malatya’mızda ve Türkiye’de belediye başkanı seçilecek. Biz saadet partisi olarak bu seçimlere çok önem veriyoruz. Çünkü ilk kez Malatya’mız büyükşehir belediyesi olarak seçime girecek ve yapılan yeni kanun gereğince de il sınırları büyükşehir olarak kanunlaştı. Yani Malatya’nın bütün il sınırları artık tek çatı altında büyükşehir belediyesi adıyla yönetilecek. Malatya’mızın merkezi iki merkez ilçe olarak ayrıldı. Biri Yeşilyurt diğeri Battalgazi. Battalgazi mahallemiz yaklaşık 300 bin nüfus 200 bin seçmen olan bir ilçe. Yeşilyurt’umuz ise yaklaşık 170 bin seçmeni olan, yaklaşık 260 bin civarında da nüfusu olan bir ilçe. Malatya’nın toplam nüfusu 765 bin ama yüzde 75 nüfus merkezde yaşıyor bu iki ilçede. Diğer nüfus ise on bir ilçede yaşıyor. Bu seçimden sonra artık Malatya’mız da İstanbul’da Üsküdar neyse Hekimhan öyle olacak. Kadıköy ne ise Pütürge öyle olacak. Yani tamamen büyükşehir belediyesi çatısı altında hizmet görecek. Bu yapılan yapılandırmada hem Battalgazi ilçemiz hem Yeşilyurt ilçemiz sıfırdan inşa edilecek. Yeşilyurt şehrin batı tarafında bir yere inşa edilecek. Battalgazi’mizde şehrin doğu tarafında bir yere inşa edilecek. Bu seçimler gerçekten çok önemli eğer işin ehli, liyakatli, ehliyet sahibi bir insan olmazsa Malatya’mızda, bu ilçelerimizde olduğu yerde sıkışıp kalır ve yaşanılması zor bir hale gelir."

"İYİ BİR KADROMUZ VAR"

Saadet Partisi Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Mustafa Canbay, Saadet Partisi olarak büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt'ta iyi bir kadroyla hizmete talip olduklarını belirtti.

Canbay, görevin ehil insanlara verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Seçim dönemlerinde, belediye başkanlığı yapan kişiler, gelip halka hesap verirler. 5 yıl önce bir vaatleri vardır. O vaatlerini yerine getirebildiler mi? Ya da ne gibi hizmetler yaptılar. Bu hizmetlere ne paralar harcadılar. Malatya’nın parasını yerinde kullandılar mı? Bunun hesabını verirler. Ama görüyoruz ki hesap şuurları yok. Tabi herhangi bir hizmet yapmadıkları için hesap şuurunda değiller. ‘Ankara’dan selam getirdik. Oylar bölünmesin. Şu olmasın bu olmasın’ söylemlerinde bulunuyorlar. Bunu niye yapıyorlar? Size hizmet getirmedikleri ve size hesap veremeyecekleri için, sizlerden ancak bu şekilde oy isteyebiliyorlar. “5 yıldızlı Malatya” diyorlardı. Malatya’nın trafik sorununu çözüldüğünü duyanınız, göreniniz var mı? Malatya'mıza 1 metre yeni yol açabildiler mi? 1994 yılında imara konulmuş olan Kuzey Çevreyolunun nereden geçeceğinden kimsenin haberi yok. Böyle bir hizmet olur mu? 5 yıldızlı sağlık hizmeti vereceklerdi. “5 yıldızlı sağlık hizmeti” diyeceksiniz, 2 hastanemizi 1’e düşürdüler. Bu nasıl 5 yıldızlı bir sağlık hizmeti? Arkadaşlarımızın şahıslarına bir şey demiyoruz ama belediyecilik becerileri yoktur" ifadelerini kullandı.

"MALATYA'NIN GELECEĞİ AÇISINDAN TERCİHİNİZİ DOĞRU YAPMALISINIZ"

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, 30 Mart yerel seçimlerinin, Malatya’nın yüz yıllık geleceğini belirleyeceğini ifade etti.

Malatya’nın tümünün yeniden planlanacağını belirten Erkal, “Malatya 57 kere büyüyecek. 57 kere büyüyecek olan Malatya’yı yönetecek bir iradeyi seçeceksiniz. Malatya büyükşehir olarak planlanacak. Bunu önemsiyoruz. Bu benim işim. 2040 projeksiyonlarına bağlı olarak projelerimizi yapacağız. Çevreyolunu yaparken, metronun izlerini de koyacaksınız. Eğer metro yerine hızlı raylı sistem yapacaksanız bunun akslarını koyacaksınız. Malatya gelecekte nasıl bir kent olacaksa, öyle bir planlama yapacaksınız" dedi.

“MALATYA'NIN GELECEĞİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Erkal, Malatya’nın geleceğini değiştirecek ve dönüştürecek projeleri hayata geçireceklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Yeni Malatya merkezlerinin oluşması gerekiyor. Biri doğu diğeri ise batıda olmak üzere iki tane yeni Malatya merkezi planlayacağız. Meydanıyla, yoluyla, iş merkeziyle planlayacağız. Karakaya Barajı’nın mastır planı yeni baştan yapılacak. Orada yeni bir şehir daha kurulacak. Beydağı’nı kış ve yayla turizmine çok ciddi şekilde planlayarak, açacağız. Malatya’nın özel yerleri, özel değerlendirmelere tabi tutulacak. Malatya’nın bütün potansiyellerini en iyi şekilde değerlendireceğiz. Malatya’nın geleceğini değiştirecek ve dönüştürecek projeleri hayata geçireceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız