SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hesap Sorulsun' Eylemi

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:07:03
'Hesap Sorulsun' Eylemi
A- A+ PAYLAŞ

 Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) Malatya Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Tarık Kaya, halkın parasını çalanlardan hesap sorulması gerektiğini bildirdi.

PTT önünde KESK üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Tarık Kaya, rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ile sonuna kadar bütün gerçeklerin açığa çıkarılmasını beklediklerini ifade etti. Kaya, halkın parasını çalanlardan hesap sorulması gerektiğini söyledi.

Kaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yıllık resmi enflasyon Şubat ayı itibariyle yüzde 7,89’u gösterirken halkın gerçek enflasyonu yüzde 20’yi aşmış durumdadır. 2014 yılında enflasyonun çift haneli rakamlara ulaşmasına kesin gözü ile bakılırken, kamu emekçileri ve emeklilerin ücretlerinde ortalama yüzde 6 artışa denk elen 123 TL’si daha cebine girmeden buharlaşmıştır. Bugüne kadar emeği ve alın teri ile geçinmeye çalışan milyonlarca emekçinin sorunlarına kulakları tıkayanlar, patronların her başı sıkıştığında onlara teşvik paketleri ile beslemiştir.”

Grevli toplu sözleşme istediklerini dile getiren Kaya, “2,5 milyon kamu emekçisinin, 1,9 milyon emeklinin iradesi yandaş konfederasyon yönetimine altın tepsiyle sunulmuştur” iddiasında bulundu. Tarık Kaya, konuşmasında iktidarı da eleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız