SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hesap Verecekler'

A- A+ PAYLAŞ

Doğanyol ilçesi ile bazı köylerini ziyaret eden CHP milletvekili adayı Veli Ağbaba, çiftçinin kayısısını ucuza satmasının önüne geçeceklerini söyledi.

CHP'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, Doğanyol ve 6 köyünü ziyaret etti. Ağbaba’yı Doğanyol ve köylerini ziyaretinde vatandaşlar büyük bir ilgiyle karşıladılar.

Ağbaba, ilk olarak Doğanyol merkezde esnafları ziyaret edip, esnafın sorunlarını dinledi. Doğanyol ziyareti ardından Ağbaba, Doğanyol’a bağlı Koldere, Bayramlı, Konurtay, Yeşilköy, Gökçe ve Hüsükuşağı köylerini ve beldelerini ziyaret etti. Ağbaba, Hüsükuşağı Köyü Cemevi’nde vatandaşlar ile biraraya geldi.

Banka kartlarının kadınlara verileceğini belirten Ağbaba, “Herkesin ortak bir derdi var. Bu dert yoksulluk, işsizlik ve aşsızlık. 13 Haziran günü iktidarı devraldığımız gün Türkiye’de yoksulluğu bitireceğiz. Bunu yaparken AKP’li CHP’li MHP’li Alevi, Sünni, Kürt, Türk hiçbir ayrım yapmayacağız. Yapacağımız tek ayrım ilk olarak en yoksul aileden bu projeye başlayacağız. Her aileye 600 TL bağlayacağız. Bu maaşı kadınlarımıza vereceğiz. Her ay kadınlarımız gidip bankadan maaş kartları ile maaşlarını alacaklar. Bu para çocuk ve engelli sayısına göre bin 250 TL’yi bulacaktır” dedi.

Çiftçinin kayısısını ucuz satmasının önüne geçeceklerini belirten Ağbaba, “Elektrik borcu olan bütün köylere buradan bir müjde veriyorum. Elektrik borcu olan herkesin elektrik borcu sileceğiz. Devletin çiftçi üzerinden tefecilik yapmasına izin vermeyeceğiz. Biz kayısı ve tarım üreticisine bir şey daha yapacağız. Mesela 100 kök kayısı var. Örneğin 100 TL vereceğiz. Bu ne işinize yarayacak kayısınızı dalında yaş iken ucuz fiyata satmak ve borçlanıp faiz ödemek zorunda kalmayacaksınız” dedi.

Cemevlerinin resmi statüye getirileceğini belirten Ağbaba, şöyle devam etti; “Şuanda bulunduğumuz cemevi herkes arasında kültür merkezi diye geçiyor. Biz iktidara geldiğimiz zaman cemevlerinin ibadethane olmasını sağlayacağız. Artık hiç kimse ibadethanelerinizi aşağılamayacak. Cemevlerimizi resmi hale getireceğiz. Halkın iktidarında hiç kimse düşüncesinden ve hiç kimse inancından dolayı sorgulanmayacak. Her ne inançta olursa olsun herkesin düşüncesi kendi onuru sayılacak, öyle kabul edeceğiz. Hrant Dink’in öldürülmesine hepimiz üzüldük. Devlet geçmişte ne yapmışsa her şey ile yüzleşeceğiz. Dersim Katliamı, 12 Eylül’de işlenmiş cinayetlerle de yüzleşeceğiz. Bu son süreçte yapılmış faili meçhullerle de yüzleşeceğiz. Bunların hesabını soracağız. Bizim içimizde geçmişte Doğuda faili meçhul cinayetlere bulaşmış valiler, emniyet müdürleri ve siyasetçiler yok. Bizim iktidarımızda kim suç işlemişse yargı önünde hepsi hesap verecekler.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız