SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hesap Veren Yönetim İstiyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), Baro ve Birleşik Taraftarlar Derneği'ni, MHP adayı Cumali Ünaldı da SMMMO'yu ziyaret ettiler.

SMMMO'YA MHP ZİYARETİ..
MHP Belediye başkan adayı Cumali Ünaldı, İl Başkanı Ömer Ekici ile birlikte Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Altaş'ı ziyaret etti. Yönetim ve kurulu oda üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Malatya SMMMO başkanı Bahadır Altaş ziyaretten duyduğu menmuniyeti dile getirerek ülkelerin kalkınmasınada yerel yönetimlerin başarısın önemli olduğunu belirtti. Altaş yerel yönetimlerinde başarılı olabilmesi için şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı sergilemeleri gerektiğini bildirdi.

Ünaldı ise Belediyenin sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde çalışması gerektiğine söyleyerek ''Seçilmemiz halinde 'e belediye' sistemini getireceğiz. Vatandaşımız bilgisayarının başında belediye ile ilgili tüm işlemlerini halledebilecek. Belediye ve belediye meclisi ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilecek'' dedi ve Malatya’yı akil insanların ortak aklı ile yöneteceklerini söyledi.

SMMMO'YA AKP ZİYARETİ..
AKP Belediye başkan adayı Ahmet Çakır da SMMMO Başkanı Bahadır Altaş'ı ziyaret etti.Yönetim ve kurulu oda üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Altaş, Ş ziyaretten duyduğu menmuniyeti dile getirerek seçimlerin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu ve 29 Mart’ta yapılacak seçimlerden ülke ve Malatya olarak kazançlı çıkmaları gerektiğini söyledi

Altaş, “Mesleğimiz gereği ülkenin gelişmesinde ve kalkınmasında verginin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İsteğimiz toplanan her kuruş verginin yerinde harcanarak toplumun tüm kesimlerinin refah içinde yaşamasının sağlanmasıdır. Ayrıca ülkelerin kalkınmasında da yerel yönetimlerin başarısın önemli olduğuna inanıyoruz. Yerel yönetimlerinde başarılı olabilmesi için şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı sergilemeleri gerekir”dedi.

AKP Belediye başkan adayı Çakır, ise Başta SMMMO başkanı Bahadır Altaş olmak üzere Malatya SMMM Odasının çalışmalarını ve sorunlara duyarlılıklarını takdir ile karşıladıklarını bu duyarlılığın tüm sivil toplum örgütlerinde görmek istediklerini belirtti. Çakır, seçilir göreve gelirler ise çalışmlarında sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerilerinme baş vuracaklarını söyledi. Çakır, yeni merkezlerin oluşturulmasıyla ulaşım ve trafik sorunun acilen çözülmesi gerektiği Malatya’da yaşanan işsizlik problemi ile ilgili belediye şirketlerinin daha aktif hale getirileceğini Esenlik şirketininde başta entegre kayısı üretimi olmak üzere bu konuda öncülük edeceğini sözlerine ekledi.

AKP'NİN BARO ZİYARETİ..
Bu arada Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır, ortak akıl ve istişarelerle hizmet yapacaklarını söyledi.

Malatya Barosu Başkanı Selahattin Sarıoğlu'nu ziyaret eden Malatya Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır, burada yaptığı konuşmada, "Allah nasip eder ve halkımız da teveccüh gösterip başkan seçilirsek, Malatya'nın 20-30 yıl sonrasını planlayarak kısa, orta ve uzun vadeli projelerle hizmet edeceğiz. Öncelikle planlamaya önem vereceğiz. Ulaşım ve yerleşim planlamasını uzun vadeli olarak yapacağız" dedi.

"Aldığımız her kararda 400 bin insanın temsilcisi olduğumuzu düşünüp, ortak akıl ve istişarelerle Malatya'ya hizmet yapacağız" diyen Çakır, sivil toplum kuruluşlarına her zaman önem vereceklerini vurguladı. Çevre yolunun altında ciddi oranda hizmet eksikliği olduğunu bildiklerini, adliye çevresinin de Malatya'ya yakışmayan görüntü içerisinde olduğunu söyleyen Çakır, "Çevre yolunun altında kalan bölgeyi, yeni açılacak imar yolları ile güçlendireceğiz ve buraların çehresini değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu ise, Çakır'a hukuk ve adaletten ayrılmamalarını önerip, seçilmeleri halinde özellikle çevre yolu altına kalan adliye bölgesi dahil, bu bölgelere daha çok eğilmelerini önerdi.

ÇAKIR'DAN TARAFTAR DERNEĞİNE ZİYARET..
Öte yandan AKP Malatya belediye başkan adayı Ahmet Çakır, "Malatya'yı marka şehir yapacaksak, Malatyaspor'un mutlaka Süper Lig'e çıkması gerekiyor"dedi.

Birleşik Malatyaspor Taraftarlar Derneği'ni ziyaret eden Çakır, burada yaptığı konuşmada, "En iyi tanıtım aracı futboldur. Birçok faydasının yanında Malatya'nın Süper Lig'e çıkmasının belki de tek neden olarak tanıtımı görsek dahi çıkması gerekiyor. Gençlerin spora yönlendirilmesi için de spor önemlidir. Ayrıca, Malatya'yı marka şehir yapacaksak, Malatyaspor'un mutlaka Süper Lig'e çıkması gerekiyor"şeklinde konuştu.

Malatyaspor'un başarılı olması için mevcut yönetimin de fedakarlıkla çalıştığını ifade eden Çakır, "Ancak Malatyaspor'un yapısal olarak kurumsallaşması gerekiyor. Sabit akar gelirinin olması gerekiyor. Herkesin güvenini kazanacak bir yapı oluşturmak gerekiyor. Ondan sonrasının başarının kolay olacağına inanıyorum. El ele kol kola verip Malatyaspor'un başarısı için herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Özellikle bu sene takımın lig'de tutulması lazım"ifadelerini kullandı. Çakır, Malatyaspor'un şuanda istenilen noktada olmadığını vurguladı.

Birleşik Malatyaspor Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Murat İpekten de, "Malatyaspor Taraftarlar Derneği'ni teveccüh edip ziyaret etmelerinden dolayı, yönetim kurulu, arkadaşlar ve başkanım adına hoşgeldiniz diyorum" diyerek, "Kaosda olan Malatyaspor'umuzun biran önce kaosdan kurtulmasının sağlanmasını istiyoruz"şeklinde konuştu.

İpekten, "Sayın Ahmet Çakır'ın belediye başkanı seçilmesi halinde Malatyaspor için neler yapacağını, Malatyaspor'la ilgili düşüncelerini öğrenmek isteriz"ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız