SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hesap Vermeliler'

A- A+ PAYLAŞ

Genel başkanlığını Saadettin Tantan'ın yaptığı Yurt Partisi Genel Başkan yardımcısı hemşehrimiz Kamil Göksu, Malatyaspor'un içerisinde bulunduğu durum nedeniyle mülki amirler, siyasiler ve yerel yöneticileri eleştirdi.

Göksu, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Malatyasporun bu günkü duruma düşeceğini önceden görüp tedbir almayan Malatyanın mülki amirleri ,siyasileri ve yerel yöneticileri Tüm Malatyalılara hesap vermek durumundadırlar.

Son yıllarda Malatyasporun içinde bulunduğu bu durumu dünyanın dört bir tarafında yaşayan tüm Malatyalılar üzüntüyle izliyoruz.

Malatyasporu bu duruma düşürenlerin Malatya kamuoyuna hesap vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Malatyaspor dünyanın dört bir yanında Malatya kimliğiyle yaşayan tüm yurttaşlarımızın takımıdır. Dernek satatüsünde yönetilen bu güzide klubümüzün yıllara bağlı olarak borç batağına sürüklenemesinde kimlerin payı var tek tek açıklansın.Malatya valiliği biz sadece denetleme yetkimiz var aksi takdirde yönetime katkı sağlama müdahale etme gibi yetkimiz yok şeklinde açıklamalar yapılmıştır.Ben bu günkü sayın valimize hak veriyorum yanlız kulübün bu günkü içinde bulunduğu duruma sürüklenene kadar neden daha önceki mülki amirler gerekli tedbirleri almamışlar.Bu klüp her yıl mali genel kurul yapıyor mali genel kurullar seçimli genel kurullardan dahada önemlidir.Bir spor klübü çok büyük bütçelerle hayatını devam ettiriyor.Bu klübün bilançolarında hızla artan bir borçlanma varsa tedbir alınması gerekirdi. Malatyasporun borç batağına sürüklenişinden sadece dönemin klüp yöneticileri değil ilin tüm siyasileri,mülki amirleri, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleride sorumludur.

Malatya kamuoyunun Malatyaspor yöneticilerine hiç bir güveni kalmamıştır.Bu güvenin kayboluşunda sorumlular ın görevlerini titizlikle yerine getirmeyişleri yatmaktadır.
Klübün geçmiş yıllar bilançoları halkın önünde açık açık tartışılmalıdır.Bunlar tartışılmadığı sürece kapalı kapılar ardında görülen hesap kitaplar halkın gözünden kaçırıldığı için güven kaybolmuştur.Klübün öncelikle halkın güvenini kazanması lazım.Bu güveni zedeleyen herkim varsa sonuna kadar sorumludurlar.

Şu anki siyasilerimizin, sayın valimizin ve belediye başkanımızın yapacakları pek fazla bişey olduğuna inanmıyorum klübün bu hale gelişinde hangi organların ihmalliği,hangi yönetcilerin sorumlukları varsa bunların bilinmesinde fayda vardır.

Klübün bilançoları halkla paylaşılmalı hangi yöneticiler tarafından borçlandırılmaya başlanılmış bunlar bilinmeli.Bu güne kadar klübe maddi manevi deteklerini esirgemeyen tüm yöneticilerimize saygılarımı sunuyorum fakat bir şehrin klübünün yöenetimdeki sorumluluk öyle küçük bir sorumluluk değildir.Gelecek nesillerimizin Malatyalılık sevgileri Malatyasporla oluşmaktadır.Sizin milyonlarca yaşayan Malatyalıya karşı sorumluluğunuz vardır.Bu sorumluluk bilinci içinde böyle hassas bir görevi kabul etmiş olmanız gerekiyordu.Siz şu anda milyonlarca yaşayan Malatyalıyıda cezalandırdığınızın farkındamısınız,Siz ayrıca kendi şirketlerinizidemi böyle yönetiyorsunuz.

Gelinen süreçler şunu gösteriyorki Malatya iyi yönetilmiyor ,Malatya halkının değerlerine,sportif faaliyetlerine ,sahip çıkılmıyor. Malatyalı bunu hak etmiyor.Malatyasporun bu hale gelmesindeki tüm sorumlular kamu oyu önünde hesaplarını vermelidirler.Aksi taktirde halkın vicdanında mahkum olacaklardır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız