SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hesaplar Didik Didik..'

A- A+ PAYLAŞ

Bank Asya 1. Lig’den TFF 2. Lig’e düşen Malatyaspor’da hesapların inceleme işlemi devam ederken, kulüp basın sözcüsü Faysal Elkoca, kulüple ilgili bütün hesapların kısa sürede ortaya çıkacağını söyledi.

Nurettin Soykan Tesisleri’nde bir basın açıklaması yapan Elkoca, “Malatya kamuoyu şunu iyi bilsin ki, Malatyaspor’un hesapları didik didik inceleniyor. Bu noktada bizler yönetim kurulu olarak hesapların incelenmesi adına konuyla ilgili avukat ve mali müşavirler ile anlaştık. Kulübün hesapları bizlerin kontrolünde inceleniyor. Bizlerde merak ediyoruz. Malatyaspor kulübünde bugüne kadar nasıl kararlar alınmış? Biz de yaptığımız incelemelerde birkaç net ve somut hatalar tespit ettik. Bu hataları sizlerle paylaşacağız. Biz yönetim kurulu olarak şeffafız ve kulüpte ne yapılmışsa bunu paylaşacağız. Hesaplar incelendikten sonrada adli mercilere bu konu iletilecek. Bizler inanıyoruz ki, Malatyaspor kulübü adli mercilere de intikal edince tertemiz olacaktır. Takımı almak isteyenlerde bu süreçten sonra talip olacaklardır. Biz inanıyoruz ki, bu işlemlerden sonra Malatyaspor kulübünün önü açılacak ve takım yeniden doğacaktır. Tabi bunun süresini biz de bilmiyoruz ama hesaplar inceleniyor. Bunun yanında kulüp başkanımız Hanifi Selimoğlu ve başkan yardımcımız Mehmet Aydın işadamlarımızla bir takım temaslarda bulundular. Bu görüşmelerde de olumlu sonuçlar aldılar. Bizlere hesapların incelenmesi konusunda tam destek veriyorlar. Buda bizleri mutlu ediyor” dedi.

Elkoca, yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkan birkaç hesapla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Eski başkan Haşim Karadağ döneminde Esenlik’ten Malatyaspor kulübüne sponsorluk kapsamında 708 bin TL’lik bir çek verilmişti. Bu konu Malatya kamuoyunda çok tartışılmıştı. Bu 708 bin TL’nin 300 bin TL’si Ankaraspor’a verilmiş. Geriye kalan paradan 25 bin TL’si ise Malatyaspor’un eski futbolcusu Mehmet Albayrak’ın avukatına veriliyor ve geri kalan parada Haşim Karadağ’da kalıyor. Bu para Malatyapsor kulübünde değildir. Bunun yanında Mehmet Albayrak, Malatyalı futbolcumuzdur. Bu futbolcu ile Haşim Karadağ döneminde tek taraflı fesih yapmışlar. Lisans problemi çözülemediği için bu futbolcu serbest kalmıştır. Yönetimin acizliği nedeniyle bu futbolcu serbest kalırken, takıma yetiştirme bedeli olan 140 bin AVRO’yu ödememiştir. Bu tamamen o dönemki Malatyaspor kulübü yönetiminden kaynaklanmıştır.

Malatyaspor Kulüp Başkanvekili Orhan Kaya, kulübe 62 bin 500 TL parayı Malatyaspor kulübüne gönderdiğini açıklamıştı. Biz bunun böyle olmadığını açıklamıştık. 62 bin 500 TL’lik para Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Malatyaspor’a gönderilen “Tesis Destekleme” para yardımıdır. Sayın Orhan Kaya’nın hesabına yatırılan bu paradan 24 bin 775 TL’si takıma gönderilmiş geriye kalan 37 bin 725 TL ise Malatya’da bulunan kendi arkadaşlarına gönderilmiştir. Tabiî ki bu gönderilen paranın Malatyaspor da bir resmiyeti söz konusu değil. Ödeme yapılmış ama resmi bir giriş yok. Malatyaspor’un parası olan 62 bin 500 TL paranın sadece 24 bin 775 bin TL’si Malatyaspor kulübüne gelmiştir.

Malatyaspor kulüp eski başkanı Haşim Karadağ, İstanbul’da Malatyaspor’a yönelik bir irtibat bürosu yapmışlar. Bu irtibat bürosunun toplam maliyeti 67 bin 767 TL’dir. Bunun Malatyaspor üzerinde resmi bir gideri de söz konusu değildir. Sadece kendilerine bir büro tanzim etmişler ve orada neler yapıyorlar bu Malatyaspor’u bağlamıyor. Ama Malatyaspor’un ödemesi adına para kulüpten çıkmıştır. Ama resmiyette orası Malatyaspor kulübünün değildir. Kendi ailelerine hizmet etmek amacıyla bu büro tahsis edilmiş. Şöyle ki, bu ofiste yemek daveti vermişler ve bu davet için 3 bin 500 TL fatura çıkartılmış. Burada nasıl bir işlem yapılıyor biz bilmiyoruz. Malatyaspor kulübünden çıkan bu paranın bizde resmi bir girişi bulunmamaktadır.

Sayın Haşim Karadağ, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından cezalandırılmıştı. Maçları protokol ve şeref tribünün de izleyemezdi. Ancak, sayın Haşim Karadağ, deplasmanda oynadığımız Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında protokol tribününde oturarak, takıma ceza gelmesine neden olmuştur. Sayın başkanın oradaki zevkini kulüp 60 bin TL olarak ödemiştir. Biz bunlara itiraz ettik. Yarın yapacağımız yönetim kurulunda da bu konuyu detaylı olarak görüşeceğiz. Tabiî ki bu rakam kendi alacaklarına mahsuben düşecektir.

Haşim Karadağ kulüp başkanlığı döneminde Malatyaspor’un hesaplarının incelenmesi konusunu sürekli gündeme getiriyordu. Nitekim sayın Haşim Karadağ hesapların incelenmesiyle ilgili olarak vergi dairesine başvurmuş. Tabiî ki bu hesapların incelenmesi sonucunda Malatyaspor kulübüne 1 milyon 184 bin TL para cezası gelmiştir. Bu cezayı Malatyaspor kulübü ödeyecek. Burada şahıslara ceza verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Malatyaspor kulübü cezalandırıyor. Tabiî ki genel hesaplar ilerleyen günlerde daha da netlik kazanacak.

Geçmiş dönemde iki Malatyalı ağabeyimiz vardı. Sayın Nadir Alataş ve Selahattin Dağıstanlı Malatyaspor kulübünden alacaklı durumdalar. Ancak bu alacaklarını Enver Geleri diye bir arkadaşa senedi ciro ettirmişler. Toplam olarak Enver Geleri’ye senetler ciro ettirdikleri için 212 bin TL bir borç görünüyor. Malatyaspor’a bu konuda icra gelebilir. Bu noktada ben yöneticilerimizin Malatyasporluluğunu göreceğimize ve alacaklarından vazgeçeceklerine inanıyorum”

Önümüzdeki hafta içi Vali, Belediye Başkanı, Milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin davet edileceği yemekli bir toplantı yapacaklarını kaydeden Elkoca, “Takımla ilgili bütün gelişmeleri ve bundan sonra ne yapacağımızı konuşacağımız geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız. Mülki amirlerimizin bu toplantıya katılacaklarını umuyorum. Çünkü Malatyapsor’un geleceğini burada konuşacağız. Konu Malatyaspor kulübüdür. Kulübün önünün açılması adına bu toplantı şarttır. Bu nedenle toplantıya iştirak etmek zorundalar. Malatyaspor, sadece yönetimin değil bütün Malatya’nın sorunudur” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız