SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hesaplar Doğru ve Güvenilir"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:56:38
A- A+ PAYLAŞ

Merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir ve giderleri ile mallarını Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetlemek ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak ve kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapmakla görevli yüksek yargı organı olan Sayıştay, 2014 yılı denetim raporlarını kamuoyu ile paylaştı.

Sayıştay'ın "Kamu İdaresi Raporları" başlığı altında, tüm hesaplarını incelediği kurumlar arasında "Özel Bütçeli İdareler" kapsamındaki devlet üniversiteleri de bulunuyor.

Bu bağlamda, 2014 yılına ilişkin tüm hesapları incelenen ve denetlenen İnönü Üniversitesi'ne ilişkin Sayıştay 2014 Yılı Düzenlilik Raporu'nda, denetim sonucuna göre, üniversitenin mali rapor ve tablolarının tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği vurgulandı.

Üniversitenin Döner Sermaye İşletmesi 2014 Yılı Düzenlilik Raporu'nda ise, 'Maddi Duran Varlıklar ve Diğer Çeşitli Borçlar' hesapları dışındaki tüm hesap hareketlerinin 'Doğru ve güvenilir bilgi içerdiği' kaydedildi. Raporda, tespit edildiği belirtilen sorunlu konulara ilişkin olarak, kurumun "Bulguda tespit edilen hususlara ilişkin olarak gerekli düzeltmelerin yapılacağı belirtilmiştir" denildi.

3 farklı denetim yapıldı

Sayıştay İnönü Üniversitesi'nin 2014 yılı hesaplarına yönelik 3 farklı inceleme ve denetim yaptı. İnönü Üniversitesi 2014 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu, İnönü Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Düzenlilik Denetim Raporu ve İnönü Üniversitesi Sosyal Tesisi 2014 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu başlıklarını taşıyan inceleme ve denetlemelere yönelik tüm hesap hareketleri, mali tablolar, bulgular ve denetim sonucu görüşleri 37 sayfalık bir döküman olarak yayınlandı.

"268 milyon TL gelir, % 97 gelir gerçekleşmesi"

İnönü Üniversitesi 2014 Yılı Düzenlilik Raporu'nda, üniversitenin 2014 yılı bütçesinin 275 milyon 299 bin TL olduğu, yıl içinde 45 milyon 492 bin TL aktarma ya da ekleme yapıldığı, 3 milyon 269 bin TL düşüldüğü, neticede kullanılabilir bütçe ödeneğinin 317 milyon 522 bin TL olduğu belirtildi. Raporda, 2014 yılı bütçesinde 275 milyon 299 bin TL gelir tahmini yapıldığı, bütçe uygulama sonucunda 268 milyon 729 bin TL gelir elde edildiği belirtilerek "Gelir gerçekleşme oranı % 97.61 olmuştur" denildi. Sayıştay Raporu'nda, İnönü Üniversitesi'nin '2014 yılı gerçekleşen faaliyet gelirleri toplamı 337 milyon TL, faaliyet giderleri toplamı ise 263 milyon TL' olarak kayıtlara geçti.

Sayıştay'ın İnönü Üniversitesi'ndeki inceleme ve denetimi, Geçici ve Kesin Mizan, Bilanço, Kasa sayım tutanağı, Banka mevcudu tespit tutanağı, Alınan çekler sayım tutanağı, Menkul kıymet ve varlıklar sayım tutanağı, Teminat mektupları sayım tutanağı, Değerli kâğıtlar sayım tutanağı, Bütçe giderleri ve ödenekler tablosu, Bütçe gelirleri ekonomik sınıflandırılması tablosu, Faaliyet sonuçları tablosu, Denetim görüşü, kamu idaresinin temel mali tabloları olan bilanço ve faaliyet sonuçları tablosu üzerinden gerçekleştirildi.

Tüm bu inceleme ve denetimlerin sonucunda, 3 ayrı başlık halinde düzenlenen raporların 'Denetim Sonucu' bölümü şöyle:

1- İnönü Üniversitesi 2014 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu:

DENETiM GÖRÜŞÜ:

İnönü Üniversitesi 2014 yılına ilişkin yukarıda belirtilen (Raporun 1-4 sayfaları) ve ekte yer alan mali rapor ve tablolarının tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır.

2- İnönü Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Düzenlilik Denetim Raporu

DENETİM GÖRÜŞÜ

İnönü Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi 2014 yılına ilişkin yukarıda belirtilen (Raporun 17-21 sayfaları) ve ekte yer alan mali rapor ve tablolarının, “Denetim Görüşünün Dayanakları” bölümünde açıklanan nedenlerden dolayı Maddi Duran Varlıklar (253 Tesis, Makine ve Cihazlar Hesabı), Diğer Borçlar (336 Diğer Çeşitli Borçlar Hesabı ve 436 Diğer Çeşitli Borçlar Hesabı) hesap alanları hariç tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır.

3- İnönü Üniversitesi Sosyal Tesisi 2014 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu

DENETİM GÖRÜŞÜ

İnönü Üniversitesi Sosyal Tesis 2014 yılına ilişkin yukarıda belirtilen (Raporun 28 - 30 sayfaları) ve ekte yer alan mali rapor ve tablolarının tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız