SON DAKİKA
SON DEPREMLER

HES'e Karşı 'Milli Park' Formülü

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:13:22
HES'e Karşı 'Milli Park' Formülü
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir Belediyesi ve Arapgir’deki Kozluk Vadisi’ne yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali’ne (HES) karşı çıkan sivil inisiyatif üyeleri, santralin kurulmasını engellemek için Orman ve Su Bakanlığı’ndan bir heyeti Arapgir’e davet ederek, HES inşaatı ile yok olacak doğal doku üzerinde inceleme yapılmasını sağladı. 

Arapgir Belediyesi ve HES’e karşı örgütlenen sivil inisiyatif üyeleri, HES’in yapılmasın engelleyecek formül olarak, santralin üzerinde yapılacağı Kozluk Vadisi’ni de kapsayan Kayaarası Kanyonu’nun Milli Park ilan edilmesini istiyor. 

Milli Park talebini ve HES’in yapılacağı bölgedeki doğal dokuyu incelemek üzere Orman ve Su Bakanlığı’ndan bir heyet geçtiğimiz 4 Nisan Perşembe günü Arapgir’e gelerek bir dizi çalışma gerçekleştirdi. 

Orman Mühendisi Serhat Oral, Orman ve Su İşleri Uzmanı Aynur Erturhan, Jeoloji Mühendisi Mehmet Erbil ile Malatya Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Bekir Korkmaz’dan oluşan bakanlık heyeti, Kayaarası Kanyonu’nda bulunan bitki ve hayvan çeşitliği ile doğal doku üzerinde inceleme yaptıktan sonra rapor tuttu. Heyetin raporunu bakanlığın ilgili birimlerine sunacağı, HES konusunda nihai kararın bu rapora göre verileceği öğrenildi. 

Kozluk Vadisi'ne yapılması planlanan HES Projesi'nin önlenmesi için yapılacak çalışmalardan biri olarak bölgenin Milli Park ilan edilebilmesi gösterilirken, daha önceden de bölge ikinci dereceden Sit Alanı olarak ilan edilmişti.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız