SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"HES'ler Doğayı Yok Ediyor"

A- A+ PAYLAŞ

 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanşehir ve Yeşilyurt ilçelerini ziyaret etti. Ağbaba, ziyaretleri sırasında Füze Kalkanı ve Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi konularına da değindi. 
 
Ağbaba, Doğanşehir ilçesini ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, "Malatya'da son günlerde yaşanan olayların bir çoğu taş ve maden ocaklarının çevreye zarar vermesi şimdi her ne değer olursa olsun veya birilerine her ne kazandırırsa kazandırsın burada yaşayan yurttaşımızın sağlığına zarar vermemeli çevreye zarar vermemeli HES'lerle ilgili düşüncemizde aynı.
 
İçme suyu ile ilgili maden ile ilgili köylü ne karar verirse köylünün yanında olacağımızı söylüyorum Malatya'da sadece Dedeyazı ile ilgili değil bir çok köyde sorun var en son Kelhalil köyünde maden ile ilgili bir problem var tabi buraları nasıl veriyorlar oda anlaşılır birşey değil.
 
Köye 60 metre uzaklıkta diyorsunuz diğer köyde mezarlığın içinde buralara nasıl rapor veriliyor anlamıyorum bu bu raporu veren memurlar hakkında suç duyurusunda bulunmak gerekiyor bu ÇED raporu verenler hakkında suç duyurusunda da bulunacağız.
 
Türkiye deki kurulacak olan bütün Hidro Elektrik Santralleri çalışsa Türkiye'deki elektrik ihtiyacının %5'ini karşılayacak ancak Türkiye'de kaçak oranının %20 lere ulaştığı düşünülürse %20 deki ciddi kaçaklar yok edilirse bu Hidro Elektrik Santrallerine de ihtiyaç kalmaz." diye konuştu.
 
Doğanşehir'deki  parti binasında Belediye Başkanı İbrahim Karaman, CHP İlçe Başkanı Baki Karabay ve partililer sohbet etti. Ağbaba, CHP Doğanşehir Eski İlçe Başkanı Avukat Mehmet Miran'ın vefatı nedeniyle taziye ziyaretinde bulunduktan sonra Kapıdere, Küçüklü, Kadılı köyleri ile Söğüt ve Gövdeli beldelerini ziyaret ederek vatandaşlar ile bir araya geldi.
 
YEŞİLYURT ZİYARETİ
 
Yeşilyurt İlçesi'ni ziyaret eden,Ağbaba, taş ocakları ile ilgili sorununu Meclis'e taşıyacağını söyledi. 
 
Ağbaba burada yaptığı konuşmada, " Örnek köyde köyün dört bir yanında taş kırma ocakları açılıyor. Bu ocaklar için ÇED raporu veren insanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Hiç böyle bir şey olabilir mi? Dünyanın hiçbir yerinde örneği yok. Sen taş çıkaracağım diye köylünün sularını tehlikeye atacaksın ve onarılmaz şekilde çevreyi yok ediyorsun. Bunlarla ilgili mücadelemiz devam edecek. Bunun için Malatyalıların desteğine ihtiyacımız var. Önümüzdeki hafta içerisinde bu taş ocakları ile ilgili bir çalışmamız olacak ve bunu Meclis'e taşıyacağım. Sadece Yeşilyurt'ta değil, Doğanşehir'de, Arguvan'da ve Türkiye'nin her yerinde aynı problem var." dedi. 
 
YOL-İŞ SENDİKASI'NA ZİYARET 
 
Milletvekili Ağbaba, Yol-İş Sendikasi Malatya Şubesi Başkanı İhsan Kalı'yı ziyaret etti. 
 
Ziyaret sırasında konuşma yapan  Kalı, "İl Özel İdaresi'nin içini tamamen boşaltıyorlar. Boşalttıkları gibi verimli olan 100 arkadaşı bunların arasında dozerci, tamirci, greydercisi var emekliliğe zorlandılar" dedi. 
 
Ağbaba ise konuşmasında, "Tekel kapatılırken, özel idare çalışanlarının sesi çıkmadı. Sümer kapatılırken Tekel işçisinin sesi çıkmadı. Şimdi sizlere bir haksız uygulama yapılıyor. Şimdi herkesin sahip çıkması gerekiyor. Halen makine ve işçi olmadığı için yol yapılamıyor asfalt yapılamıyor. Özellikle bu dönem bazı yolların bakımı yapılamıyor. Neden? Çok basit eleman yok. Bunun mantığı yok. Bir taraftan elemanı dağıtacaksın diğer taraftan da yolları yapacak elemanım yok diyeceksin. Bunun mantığı yoktur." ifadelerini kullandı. 
 

"ÖRNEK ÇALIŞMALAR BULUNUYOR"
 
Milletvekili Veli Ağbaba,  Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Malatya Şubesi'nin yeni yerinin açılışına katıldı. Ağbaba, "Her alanda özgürce yaşamak lazım. Demokrasinin gereksinimlerinden biri de bu sizler oy kullanırken özgür iradenizi belki de sandığa yansıtamıyorsunuzdur. Birinin yanınızda olması gerekiyor. Sizin belki de görmenizi sağlayacak alfabe yolu ile oy kullanmanız için önerge vereceğiz. Bu hepimizin ortak sorunu hükümeti ile muhalefeti ile hepimizin ortak sorunu. Sizlerin özgürce ve rahatça yaşayabilmesi bizim de yaptıklarımızı anlamlı kılacaktır. Ben burada özellikle şube başkanı Aylin Aslan'ı özellikle kutluyorum. Malatya'da çok örnek çalışmalarda bulunuyor. Biz her zaman Malatya milletvekili olarak hem de sizin bir dostunuz olarak sizlerle beraber olacağız her alanda" dedi. 
 
Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Malatya Şube Başkanı Aylin Aslan ise, “Sayın vekilimiz bizi çok mutlu eden çalışmalar yaptılar. Sayın vekilimize bugün bizi ziyaret edip açılışımıza katıldığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
ASLANOĞLU'NA TEŞEKKÜR
 
Malatya Milletvekili Veli Ağbaba daha sonra Koyunoğlu Mahalle Muhtarı Kazım Zengin’i de ziyaret etti. Koyunoğlu Mahalle Muhtarı Zengin, yaptığı konuşmada "10 yıldır buraya hiç bir milletvekili gelmiyordu. Bir tek Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu geliyordu. Geldiğinde bizlere bilgisayar hediye etti. Aradığımızda hiç olmasa telefonuna cevap veriyordu. Onun için size ve Aslanoğlu’na çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Ağbaba da "Bizim görevimiz seçmenlerimiz ile Malatya'da beraber olmaktır. Halk bizi kendi sorunlarına sahip çıkmamız için kendi dertlerine derman olmamız için seçti. " dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız