SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''HES'lere Evet Ama..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, İl Genel Meclisi'nde ilk kez konuştu ve "2011'de 2010'daki gibi geniş imkanlara sahip değiliz" dedi.Saran, HES'lerle ilgili konuya da değinerek "HES'lere evet ancak suyun kontrolsuz şekilde kullanılmasına karşıyız" dedi.

İl Genel Meclisi'nde meclis üyelerinin sorusu karşısında Hidro Elektrik Santralı (HES) hakkında görüşlerini ve yaptıkları çalışmaları dile gitiren Vali Saran, "Ülkemizde ciddi enerji açığı var. Açığın giderilmesi için potansiyelleri kullanmak mecburiyetindeyiz. Bunlardan biri de su kaynaklarıdır. Ancak bu su kaynaklarını kullanırken de doğaya zarar vermememiz lazım. Enerji ihtiyaçlarının karşılanması için bu elektrik santralleri yapılacak. Ancak bunu yaparken, suyun sağladığı imkanları da yok etmemek
gerekir. Canlı, bitki örtüsü ve canlılara zarar vermemesi lazım. Suyun kontrolsuz şekilde kullanılmasına karşıyız. Problem uygulamadan kaynaklanan sorunlardan çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Doğayı tahrip edecek şekilde HES'lere su verilmesine karşı olduklarını söyleyen Saran, "Yaşayan canlı varlığın hayatına son verirseniz, bu olmaz. Canlı varlıkların hayatlarını idame ettirebileceği kadar suyu bırakıp, geri kalanını HES'lerde kullanılabilir. Bunu uzmanlar, ortalama olarak 3'te bir olarak tesbit etmişler. Suyun tamamını değil de, 3'te 1'i alınırsa hem HES'lerde elektrik üretilir, hem de canlı varlığı korunur diye tespit yapmışlar. Bizler de bu bilimsel tesbite uymak zorundayız" şeklinde konuştu.

"2010'daki İMKANLARA SAHİP DEĞİLİZ..
Saran, ayrıca İl Özel İdaresi'nin gerek kredi borçlanması ve gerekse Altın Kayısı Oteli'nin satılmasıyla elde edilen paralarla çok verimli çalışmalar yaptığını belirtip, "2010 yılı önemli sulama yatırımlarının gerçekleştiği yıl oldu. İl Özel İdaresi, 2010 yılınhda başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir" ifadelerini kullandı.

"2011'de 2010'daki gibi geniş imkanlara sahip değiliz"diyen Vali Saran, "Bu sebeple kaynaklarımızı çok iyi kullanmak zorundayız. İl Özel İdaresi teşkilatımızın bütün birimleriyle koordineli ve istişare içinde çalışmalıyız."dedi.

İl Genel Meclisi üyeleri ise aksaklık olan konular konusunda görşlerini dile getirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız