SON DAKİKA
SON DEPREMLER

HES'leri Savundular

A- A+ PAYLAŞ

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Malatya İl Temsilcisi Yusuf İnan, "HES yatırımları, Malatya'nın ekonomisine canlılık getireceği gibi ülke enerji üretimine ve ekonomisine katkı sağlayacağı ortadır. HES yatırımlarına engel olunmamalı" dedi.

Oda binasında Hidro Elektrik Santralları (HES) ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, HES'lerin önemine temas eden EMO Malatya İl Temsilcisi Yusuf İnan, "Enerjide dışa bağımlı bir ülke olmamız dolayısıyla HES'lerin yapılması ülkemiz menfaati açısından bir zarurettir. Hidroelektrik enerji santralleri çevre dostu olmaları ve düşük potansiyel risk taşımaları sebebiyle tercih edilmektedir. Hidroelektrik santraller; çevreye uyumlu, temiz, yenilenebilir, yüksek verimli, yakıt gideri olmayan, enerji fiyatlarında sigorta rolü üstlenen, uzun ömürlü, işletme gideri çok düşük dışa bağımlı olmayan yerli bir kaynaktır. Hidroelektrik Santrallerin tabiata zarar verdiği yönündeki ifade gerçeği yansıtmamaktadır. Aksine hidroelektrik en temiz enerji üretim yollarından biridir" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin enerji alanında her yıl 30 milyar dolar gibi bir meblağı dışarı ödemektedir. Bu çok büyük bir rakam. Sağlığa, eğitime harcayabileceğimiz bu parayı yurt dışına veriyoruz. Bundan dolayı yerli kaynakları harekete geçirmemiz lazım. Bu hepimizin göz önünde bulundurması gereken bir gerçektir" diyen İnan, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

"Malatya'da mevcut hidroelektrik santral ve barajlar haricinde özel sektörün projelendirdiği yaklaşık 200 MW'lık hidroelektrik potansiyeli bulunmaktadır. Bu potansiyelin kullanılması için yaklaşık 250-300 milyon dolarlık bir yatırımın gerçekleşmesi anlamına gelmektedir. Bu yatırımların gerçekleşmesi Malatya'nın ekonomisine canlılık getireceği gibi ülke enerji üretimine ve ekonomisine katkı sağlayacağı ortadır. Ancak Türkiye de tek uygulama olarak dere yatağına bırakılacak su miktarı ile ilgili Malatya Valiliğinin aldığı karar ve HES'lere karşı aldığı anlaşılmaz olumsuz tutumuyla İlimizdeki HES'lerle ile ilgili yatırımları durma noktasına ve bundan sonraki yapılacak yatırımları da vazgeçirme noktasına getirmiştir. Türkiye de başka bir Valiliğin böyle bir uygulaması bulunmamaktadır. Elektrik Mühendisleri Odası Malatya Şubesi olarak, ülkemizde enerji alanında tüm toplumsal kesimlerin katılımıyla ortak aklın oluşturulduğu bir politikanın geliştirilmesi ve doğaya uyumlu, ekonomik enerji kaynaklarının ortaya çıkarılması konusundaki talebimizi duyururuz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız