SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hevesleri Kursaklarında Kalacak'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:01:20
'Hevesleri Kursaklarında Kalacak'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Türkiye'deki son olaylarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, olayları kendi penceresinden yorumladı ve çeşitli iddiaları dile getirdi.

Öz'ün, konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyle:

"Şubat ayında Amerikan Girişimcilik Enstitüsünde “İstanbul isyanı” diye bir senaryo tartışılıyor. Bu enstitü Yahudi lobisi AIPAC’ındesteği ile faaliyet gösteren bir kuruluş. Burada konuşulan şey “apolitik Türk gençliğini sokağa indirerek canlı tutmak”

Yeni Şafak gazetesinde detaylıca araştırılıp yazıldı. New York Times gazetesine verilen ilanın parasının çoğunu da bir ilaç firması karşılamış. Bu ilaç firması da Yahudilerin.

Gösteriler hala neden devam ediyor?

Başbakanımız olayda taraf olabilecek herkesle konuştu. Geceyarıları, sabahlara karşı görüşmeler devam etti. Mahkeme yürütmeyi durdurmuştu zaten. Yargı sonucu bekleneceğine dair net irade ortaya konuldu. Lehte karar çıksa bile halka sorulacağı anlatıldı. Peki hala neden gösteriler devam ediyor? Bu soru bile büyük bir yıpratma oyunu oladuğunu ortaya koyuyor.

Bu kargaşa ile bazı şeyler gizleniyor, bazı şeyler gösden kaşırılıyor. Çözüm Süreci gögede kaldı. Dün Diyarbakır’da Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı başladı. Bu topantıyı bu şekilde adlandırmak çözümü sabote etmektir. BDP’nin daha duyarlı davranması gerekiyor. Halkın hassas olduğu noktaları bu şekilde kanırtarak kaşımaması gerekiyor.

Konferansa Alevi, Ezîdi, Süryani, Ermeni gibi inanç grupları, aşiret liderleri, kanaat önderleri, aydın ve sanatçılar katıldı. Bazı guruplar (mesela Kemal Burkay, HUDAPAR) yer darlığı nedeniyle toplantıya alınmadı.

Ulusal Kanal’da Levent Kırca pervasızca Erdoğan’ın da sonu Menderes gibi olacak diyor. Bunlar bu kadar rezil hale gelmişler. Şimdi bu adam hakkında yasal bir işlem yapılması gerekmeyecek mi? Yizlerce belediye otobüsünü, otobüs durağını, vatandaşın vitrinini yakan yıkan kimselerden bunun bedeli sorulmayacak mı?

Bu olaylar protesto gösterisi filan değil. Türkiye’yi karışmış gibi gösterip bir iç çatışmaya sürüklemek istiyorlar.

Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Yasadışı hiçbir davranış sergilemedik bundan  sonra da sergilemeyeceğiz. Miting yaparken normal hayatı etkilemesin diye, belirlenmiş miting alanlarını kullanıyoruz. Yollar kapanmasın, tıkanmasın diye azami gayret gösteriyor, müthiş bir ulaşım planlaması yapılıyor.

Dün Ankara’da yaşadık. Bugün istanbul’da devam ediyor. Yüzbinlerce insan kimseye en ufak bir rahatsızlık vermeden toplanıyor, genel başkanını dinliyor ve dağılıyor. Demokrasi budur. Gidip bir yeri işgal etmek demokratik hak olmaz.

Revir’e polis saldırdı diye yalan yanlış haberler yapıyorlar. Taksime yakın bölgede sağlık kuruluşumuz yok mu? Hastanemiz yok mu? Arandığında 112 acil gelmiyor mu? Gösteri yapılan her yere ambulans zaten gönderiliyor. Bu marjinal gruplar kendilerine bir kurtarılmış bölge oluşturduklarını düşündüklerinden işte bir çadırı da revir diyorlar, yandaki otelin resepsiyonunu revir yaptık diyorlar. Yaralılara orada tıp fakültesi öğrencileri veya doktorlar müdahale ediyormuş. Bunlar tiyatro oyunu gibi. Neden insanlar yaralansın, neden bu hale gelsin. Polis uyarısını yaptığında sadece protesto için gelmiş olanların dağılması gerekir.

10,5 yıldır milletin tamamıyla her kesimden insanıyla Türkiye'yi ekonomide, demokraside, hak ve özgürlüklerde dünyanın en güçlü, en ileri ülkelerinden biri haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Tabii ki bu da bazı şer odaklarının zoruna gidecek ve engel olmaya çalışacaklar.

Bu şer odaklarının bizi birbirimizden ayırmasına birbirine düşman etmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Çünkü biz birlikte Türkiye'yiz. Kimse bu birliği zedeleyemeyecek. İnşallah hepsinin hevesleri kursaklarında kalacak.

Toplumun çekirdeği olan aile ve bu ailenin temel direği olan babaların gününü kutluyorum.

Reyhanlı olayında failler yakalandı, deliller toplandı, mahkemeye çıkartılıyorlar. Televizyonlarda üstlendiler. Ama bizim bazı muhalefet parti mensupları hala reyhanlı olayını farklı yerlere çekme hevesindeler. Mihraç Ural isimli Türk asıllı ama şimdi Suriye’de Esed güçleri ile işbirliği içinde olan teröristbaşı bunu yaptırdığını söyledi. Olayı gerçekleştirenler yakalandı. Polisimiz son yıllarda kendini çok geliştirdi. Artık olaylar çok kısa zamanda aydınlanıyor. Hatta birçok terör olayı önceden başarılı takiplerle engelleniyor.

Bu son olaylarda fırsattan istifade ile polisi de yıpratmaya, halkın gözünde kötülemeye çalışıyorlar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız