SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Heybe Dolmuş', Öyle Gelmiş

A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde incelemelerde bulunarak, AKP Seçim Bürosu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Battalgazi Ulu Cami'de Cuma namazını kıldı. Camide vatandaşlarla bir süre sohbet eden Eroğlu, restorasyon çalışmaları devam eden Kervansaray'da incelemelerde bulunarak, çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Eroğlu, AKP Battalgazi ilçesi Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan'ın seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Eroğlu, vatandaşları "Battalgazi'nin yiğit ve güzel insanları hepiniz hoş geldiniz" sözleriyle selamladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisinin Malatya'ya gideceğini öğrendiğinde duygulandığını ve selamlarını ilettiğini ifade ederek, "Başbakanımız son altı yıldır destan yazıyor destan. Duble yollardan, eğitime yapılan yatırımlardan, sağlığa yapılan yatırımlara KÖYDES, BELDES yatırımları ile Türkiye adeta şantiye haline geldi. Söz verdiğimiz her şeyi yapıyoruz. Zaten yaptıklarımız ve yapacaklarımız ortada" dedi.

Gençken Battalgazi destanlarını okuyarak büyüdüklerini kaydeden Eroğlu, "Battalgazi'de bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Battalgazi'ye bir gönül bağımın olduğunu da ifade etmek istiyorum. Çalışmalarını ve hizmetlerini gördükten sonra Battalgazi belediye başkanımızı tebrik ettim bundan sonrada başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Biz buraya gelirken sadece ziyaret maksadıyla gelmedik. Malatya'da geniş çaplı bir toplantı yaparak, bütün sorunları masaya yatırdık. Ben Malatya'ya daha önce gelecektim, ancak gecikmemin sebebi, misafir gelirken en azından elinde bir hediye, heybesinin dolu olması gerekiyor. Ben Bakanlığıma bağlı bütçeyi onaylattıktan sonra Malatya'ya da geçmişin üç katı kadar bir yatırım ödeneğiyle geldim. Derme Çerkezyazı da 12 bin Hektarlık alanda 6 bin hektarı suladık. Geri kalan 5 bin 500 hektar da bitirmek üzere 40 milyon TL gönderdik. Ayrıca, diğer bütün projelerin tamamlanması için 76 milyon TL para gönderdik. Yaklaşık 100 milyon TL'lik bir bütçeyle buraya geldik, inşallah hayırlara vesile olur" dedi.

Eroğlu, Bölge Müdürleri ve İl Müdürlerine önümüzdeki hafta su meselesinin kökünden çözülmesi ve atık su arıtma tesisinden çıkan suları sulama suyu olarak kullanmak amacıyla çalışma yapmaları yönünde talimat verdiklerini ifade ederek, "Gerek DSİ, gerek Valiliğimiz, gerek Tarım İl Müdürlüğü gerekse sulama birliği kooperatifleri hep birlikte çalışma yapacaklar. Birlikte el ele vererek, buradaki su meselesi çözülecek. Bu konuyla ilgili bende bizzat alakadar olacağım. Kısa vadede yapılacakları belirleyip, ne gerekiyorsa yapacağız. Sizin gibi güzel insanlara hizmet etmek bizim için şarttır, elzemdir ve vazifedir. Ben Bakanlar Kurulu'nda gerekli talepleri de ileteceğim. Bakanlığım ile ilgili olan konuları da bizzat ben takip edeceğim" diye konuştu.

29 Mart yerel seçimlerinin çok önemli olduğunu kaydeden Eroğlu, "Siyasi istikrar, ekonomik istikrar demektir. Bu nedenle bizim işimiz hizmet gücümüz millettir. Karar sizin. Bu yüzden bu siyasi istikrarın devamı ve gelecekte Başbakanımızın koyduğu 2023 yılında Dünyanın en büyük 10 devleti arasına girmemiz için birlikte çalışmak ve hareket etmek için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. İnşallah 29 Mart'ta hep birlikte AK Bayramını gerçekleştireceğiz. Biz de sizlere hizmet edeceğimize ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağımıza, sizlerin hizmetkarı olacağımıza söz veriyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, vatandaşlardan 29 Mart tarihinde destek verilmesi sözünü aldıktan sonra, AKP Battalgazi İlçesi Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan'ın seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. AKP Battalgazi İlçesi Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Eroğlu'na Battalgazi tarihini anlatan Hiyeroglif figürleri içeren rölyef hediye etti.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız