SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Heyecan Duymayan Yapamaz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:51:30
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, “Malatya’ya hizmet heyecanı duyamayanlar bu işi yapamazlar” dedi.

Erkal, SP Akçadağ Belediye Başkan Adayı Ali Emre’nin Akçadağ’daki seçim bürosu açılışına katıldı. 

Akçadağ ilçesinde gerçekleştirilen seçim bürosu açılışına Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, SP Akçadağ Belediye Başkan Adayı Ali Emre, partililer ve vatandaşlar katıldı. 

“BİRİLERİ İLE KOL KOLA, OMUZ OMUZA OLMADIK”

Seçim bürosu açılışında konuşan SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, “30 Mart’ta yerel seçim yapılacak. Bizler bu seçimlerde ilçemize ve büyükşehre belediye başkanı seçeceğiz.  Birileri bunları başka yönlere çekiyorlar. Sizlere söyleyecek sözleri olmadığı için, vaat ettiklerini yapamadıkları için birilerinin eteklerine tutunuyorlar, birilerinin gölgelerine sığınıyorlar ve bununla siyaset yapıyorlar. Bizler milli görüş olarak alnımız açık, yüzümüz paktır. Bizler iktidar olduğumuzda her zaman milletimizin yanında olmuşuzdur ve hiçbir zaman birileri ile kol kola, omuz omuza olmamışızdır” dedi.

“MİLLİ GÖRÜŞ TARİHTİR”

SP Akçadağ Belediye Başkan Adayı Ali Emre Akçadağ için tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, “ Milli görüş belediyeciliğinin başlangıcı, israfa son vereceği bir gün olduğu için tarihi bir gündür. Milli görüş tarihtir, gelecektir. Milli görüş, Belediyemizde kazandığı zaman Peygamber efendimizin buyurduğu gibi ‘herkes çobandır ve herkes eli altındakilerden sorumludur’ İşte bu sorumluluk belediyemize hakim olacaktır” şeklinde konuştu. 

“SİZLER MALATYA’NIN 100 YILLIK GELECEĞİNE KARAR VERECEKSİNİZ”

SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erkal, Malatya’yı yeniden kuracaklarını belirterek; “Malatya tarihinde ilk defa büyükşehir oluyor. Büyükşehir demek tüm ilçelerin semt konumuna, mahalle konumuna gelmesi demektir. Büyükşehir demek tüm ilçelerin tek bir merkezden; yolunu, metrosunu, sosyal altyapısını, iş merkezlerini, organize sanayilerini, ticari merkezlerini, eğitimini, sağlığını planlamak demektir. Malatya yeniden kurulacak. Birlikte Malatya’yı yeniden kuracağız, bu tarihi bir karardır. Büyükşehir kararı ve büyükşehir seçimi sizlerin 30 Mart’taki tercih ve takdir hakkının tezahürü, Malatya’yı tarihi bir kavşak noktasında önemli bir ayrıma götürecektir. Malatya gerçek anlamda bölgede ve Türkiye’de etkili, tesirli ve güçlü olan bir kent haline gelecek ya da büyükşehir değil büyük bir köy, kasaba halinde kalacak. Bu işin ağırlığına ve mükellefiyetine işi bilen arkadaşların bu sisteme müdahil olması gerekir. İşi bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Olmaz. Yönetimin hayırlı bir noktaya gitmesi için Malatya’nın, Akçadağ’ın hayırlı bir gelişme çizgisine ve hayırlı bir gelişme aksına oturması için 3 esas mutlaka lüzumludur ve gereklidir. Birincisi adil olacaksınız. Milleti adil yöneteceksiniz. Malatya’nın ve Akçadağ’ın kaynaklarını kardeşlerimize, insanlarımıza adil dağıtacaksınız. İkincisi istişare yapacaksınız. Hemşerilerimizin taleplerini, isteklerini, arzularını ciddiyetle değerlendireceksiniz ve bunu yönetim planlamasına, karar mekanizmasına taşıyacaksınız. Üçüncüsü ise ehliyet ve riya kata dikkat edeceksiniz. Bilmeyen bir insanın bu kadar ağır bir yükü omuzlaması ne kadar mümkündür?” şeklinde konuştu.

“MALATYA’NIN YÜZ YILLIK GELECEĞİNA KARAR VERECEKSİNİZ”

30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimin Malatya için büyük önem taşıdığını kaydeden Erkal, “Sizler Malatya’nın yüz yıllık geleceğine karar vereceksiniz. Bizler hedef olarak 2040 yılını yazdık. Kent planlamaları 25 yıllık bir periyotla yapılır. 1989 yılında Belediye başkanı iken 2015 Malatya’sının hedef raporunu ortaya koymuştum. İşte o zaman otogar, ekmek fabrikaları, esenlik marketleri, şehir mezarlıkları, toplu konutlar, nakliyatçılar sitesi, demir çimentocular sitesi, mahrukatçılar sitesi, Tecde yolu, Fahri Kayahan Bulvarı, Mişmiş Park, arıtma tesisinin kredisinin çıkarılması ve Sümer Fabrikasının yerinin park olması sizlerin huzuruna geldi. Malatya’mız yeni bir boyut ve güzellik kazandı. Biz irade koyuyoruz vizyon koyuyoruz ve ne yapacağımızı söylüyoruz. Malatya’ya hizmet heyecanı duyamayanlar bu işi yapamazlar” ifadelerini kullandı.

Erkal, seçim bürosunun açılışının ardından Akçadağ İlçesi’nde bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız