SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Heyecan ve Şevkle Başladık''

A- A+ PAYLAŞ

2006-2007 eğitim-öğretim yılı Malatya'da da törenle başladı. Malatya'daki ilköğretim okulu ve liselerde, 8 bin öğretmen ve 160 bin öğrencinin dersbaşı yaptığı bildirildi. İlköğretim Okulu 1.sınıfına gidenlerin bir hafta önce başladığı yeni eğitim yılı dolayısıyla Atatürk İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. İlköğretim Haftası'nın başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Vali Vekili Bayram Öz, "Kalkınma için eğitim sorununu mutlaka çözmeliyiz "dedi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, Malatya'da 800 branş ve 300 sınıf öğretmeni ihtiyacının bulunduğunu söyledi.

TÖRENLE BAŞLANGIÇ..
Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen yeni eğitim yılına ve İlköğretim Haftası'nın başlaması törenine Vali Vekili Bayram Öz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı Hilmi Yavuz, Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Vekili Bayram Öz, " Yeni bir heyecan ve şevkle bir eğitim yılına daha başlıyoruz. Ulusun kalkınması için eğitim sorununu mutlak çözmeliyiz, Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki ülke nüfusu sayısı kadar bugün ilköğretim ve ortaöğretime giden öğrencimiz bulunmaktadır. Eğitim sorunun çözmek için çaba gösterilirken çeşitli nedenlerde bunu çözemedik ama bunu çözecekte yine bizleriz. " dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın da, " Çağdaş dünyada en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Bizlerde yerel yönetim olarak eğitim sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Belediye Başkanının "kısa" konuşmasına karşın, Belediye Basın Bürosu'ndan geçilen "konuşma" metni ise çok daha uzun ve detaylıydı. Başkanın, törende konuşurken, basına iletilen metni özetlediği değerlendirildi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise "Bilgi çağının akıllara durgunluk verecek bir şekilde hız kazandığı dünyamızda ilerlemenin, büyümenin, uygar mutlu olmanın yolunun çağdaş bir yapıya kavuşturulmuş eğitim sisteminden geçtiği bilinen bir gerçektir. Hiç kimse, bilim ve aklın aydınlattığı çağdaş Atatürk yolunun dışına çıkmayı aklından bile geçirmemelidir.

Çağımızda eğitim ve öğrenim hakkı insanlık hakkıdır. Sevgili öğrenciler, sizleri özgür, düşünceli, bilgi ve teknoloji üreten, başarmaktan mutluluk duyan, girişimcilik ruhu gelişmiş iyi yurttaş, iyi insana ve iyi meslek elemanı olarak görmek bizleri, ailelerinizi ve öğretmenlerinizi onurlandıracaktır" dedi.

Atatürk İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Nursel Saray'da konuşmasında, " Bu haftanın amacı okuma-yazmanın önemini anlatmak, gelişme ve yükselmenin eğitimle gerçekleşeceği konusunda toplumu aydınlatmaktır. Atatürk'ün belirttiği gibi çağdaş uygarlık düzeyline ancak bilim ve fenle ulaşılır. İlim ve fen için çağdaş eğitim veren okullar gereklidir. Atatürk'ün çizdiği yolda ilerlemek, O'nun ilk eve İnkılaplarına sahip çıkmak, yurdumuzu çağdaş düzeye ulaştırmak için hepimizin öncelikle ilköğretimin önemine inanması ve uygulaması gerekmektedir.İlköğretim davası insan olma, ulus olma davasıdır sözünde olduğu gibi ilköğretim kurumları sadece bilgi beceri kazandıran kurumlar değildir. İnsana topluluk içinde yaşamayı öğreten, davranış kazandıran, kişiyi yarınlara hazırlayan kurumlardır." şeklinde konuştu.

Törende öğrenciler şiir okurken, 'Bayrak' şiiri büyük beğini gördü.

Halkoyunları gösterilerini de yapıldığı tören öğrencilere ücretsiz ders kitaplarının dağıtımıyla sona erdi.

1.100 ÖĞRETMEN İHTİYACI..
Bu arada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Müdürü Bulut, Malatya'da 800 branş, 300 sınıf öğretmeni ihtiyacının bulunduğunu, eksiği vekil ve ücretli öğretmenlerle gidermeye çalıştıklarını bildirdi. Bulut, kent ve ilçe merkezlerinde bu konuda önemli bir sorun bulunmadığını, ihtiyacın bazı belde ve köy okulları için söz konusu olduğunu ifade etti.

ADD BAŞKANININ AÇIKLAMASI..
Öte yandan yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir de bir yazılı açıklama yaptı ve özetle şöyle dedi:

"15 milyona yakın öğrencimiz/çocuklarımız ve 800 bin kişilik eğitimci ordusu, öğrenci velileri ve aileler, yıllardır devam eden ve son yıllarda kangren haline dönüştürülen sorunlarla yeni bir eğitim-öğretim yılına giriyor.

Milli Eğitim sistemi, AB’nin sözde uzmanlarının dayatması ile, İlköğretim okulları ve liselerde uygulamaya koyduğu müfredatla; ülke ve ulus sevgisini dışlayan, toplumsallıktan uzak, ulusal bilinçten yoksun, bireyci bir kuşak yetiştirmeye yönelmiştir. Eğitimin, diğer görevlerinin yanı sıra, ulusun geçmişi ile geleceği arasında köprü kurma gibi öncelikli, vazgeçilmez işlevi dışlanmış, yarınlarımızın güvencesi olması gereken gençlik, kimliksiz, kişiliksiz, bilinçsiz, ortak ulusal değerlerden yoksun, yurttaşlık bilincinden uzak kalabalıklara dönüştürülmüştür.

Öğretim Birliği Yasası (Tevhidi Tedrisat) yok sayılarak, eğitim, devlet denetiminden çıkarılmış, İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında KİMLERİN HANGİ AMAÇLARLA KALEME ALDIĞI KİTAPLARI OKUYARAK eğitim görecekler.

Devlet okullarının ödenekleri tümüyle kısılmış, elektrikleri, suları kesilme durumuna gelmiştir.Veli ile okul yöneticileri karşı karşıya getirilmiş, devlet kendi okullarına üvey evlat muamelesi yapmaya başlamış, eğitim, sosyal devletin görevi olmaktan neredeyse çıkarılmıştır. Devlet kendi okullarına bunları uygularken, özel okullara öğrenci başına teşvik vermek, kredi kullanan velilerin faizlerinin de yarısı hazineden karşılatmak, özelleştirmeye yüklü teşvikler için çalışmalar yapmakta .

10 ay sonra göreceğiz ki; bir milyon öğrencimiz OKS sınavlarına girecek sadece % 15’i ANADOLU-FEN LİSELERİNE kayıt yaptırabilecek geri kalan % 85’i meslek liselerine veya normal liselere gidecekler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız