SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Heyecan Verici Buluş..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Orduzu beldesinde bulunan Arslantepe Höyüğü'nde gerçekleştirilen kazı çalışmalarında Geç Hitit dönemine ait iki rölyef bulundu.

Kazı çalışmaları esnasında bulunan rölyeflerin milattan önce binli yıllara ait olduğu tahmin edilirken, Vali Ulvi Saran, rölyefi basın mensuplarına tanıttı.

İki kartal figürünün bulunduğu rölyef hakkında açıklamalarda bulunan Vali Ulvi Saran, "Heyecan verici bir buluşla karşı karşıyayız. Uzun yıllar boyu Malatya'mızın nadide bir beldesi olan Orduzu'da bulunan Aslantepe Höyüğü'nde devam eden kazı çalışmaları son derece güzel arkeolojik buluntular ortaya çıkarıldı. Burada bulunan eserler Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Malatya Müzesi'nde muhtelif kategorilerde sergileniyorlar. Tarihi milattan önce 5 bin ve 6 binli yıllara dayanan çok zengin bir yer Arslantepe Höyüğü. Bu höyükte uzun yılar boyu kazı çalışmaları yapan İtalyan heyetinin başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane hanım fedakarane çalışmaları ve heyetinin gösterdiği gayretler sonucunda bugün son derece heyecan verici bir eserle karşı karşıyayız. Bu rölyef kaya üzerine işlenmiş, Geç Hitit döneminin milattan önce binli yıllara dayanan bir eseridir. Sanat değeri ve temsil ettiği anlam itibariyle son derece zengin bir içerik barındırıyor" dedi.

İtalyan La Spienza Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Aslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane ise, rölyefin çok eski yıllara ait olduğunu kaydetti. Frangipane, açık hava müzesinin açılacağını ifade ederek, "Arslantepe büyük bir merkez oldu. Milattan önce 4 bin yıllara dayanan bir saray var. Kazı çalışmalarımız devam edecek. Daha çok var. Arslantepe tarihi çok uzun milattan önce 5 bininci yıllara ait eserleri buluyoruz. Belki milattan önce 6 binli yıllara ait eserleri de bulacağız. Daha iş çok" diye konuştu.

"NE ŞİRİN ŞEY.."
Bu arada Arslantepe'de bulunan rölyefler hakkında bilgi almak ve basın mensuplarını bilgilendirmek amacıyla Arslantepe Höyüğü'nü ziyaret eden Vali Ulvi Saran buradaki köpekleri sevdi.

Köpeklerin kafalarını okşayarak bir süre seven Vali Saran İtalyan kazı ekibine dönerek, "Ne şirin şey bunlar" dedi.

İtalyan La Spienza Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Arslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane ise, "Buraya geliyorlar bizde onlara yemek veriyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız