SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Heyecanlı, Gergin Bir Süreçti..

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:55:11
Heyecanlı, Gergin Bir Süreçti..
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor 'şampiyonluk' hedefiyle başladığı 2014-2015 sezonunda mutlu sona ulaşarak, PTT 1. Ligin yolunu tuttu.

Sezona yepyeni bir yönetim, teknik heyet ve futbolcu kadrosuyla başlayan sarı kırmızılılar, ilk maçında sahasında Ofspor'u 2-1 yenerek, sezona iyi bir başlangıç yaptı. Ligin ikinci haftasında deplasmanda TKİ Tavşanlı Linyitspor'u 2-1'le geçen sarı kırmızılılar, üçüncü haftada sahasında Konya Anadolu Selçukluspor'u 2-0 yendi. Ligin dördüncü haftasında deplasmanda Tokatspor'u 3-1 yenen Yeni Malatyaspor, 4'te 4 yaptı ve 12 puanla zirveye oturdu.

Lige 4'te 4 ile başlayarak 12 puanla birinci sırada yer alan Yeni Malatyaspor için her şey iyi başlamıştı. Beşinci hafta sahasında İstanbul ekibi Kartalspor ile 0-0 berabere kalarak ilk puanlarını kaybeden sarı kırmızılılar, altıncı haftada Turgutluspor'a deplasmanda 3-2 kaybetti. Yedinci haftada 1461 Trabzon'u sahasında 3-1 yenerek, kaybettiği 5 puanı bir anlamda telafi eden Yeni Malatyaspor, sekizinci haftada deplasmanda yine bir İstanbul temsilcisi Ümraniyespor'a deplasmanda 2-1 yenildi. 

Ligde geride kalan 8 hafta sonunda Pendikspor'un 2 puan gerisinde ikinci sırada yer alan Yeni Malatyaspor, dokuzuncu haftada sahasında Tarsus İdman Yurdu'nu 1-0 yenmeyi başardı. 11. hafatada deplasmanda Hacettepespor'u 2-0 yenen sarı kırmızılılar, 12. haftada da sahasında Fethiyespor'u 1-0 yenerek, hanesine 3 puanı yazdırmayı başardı. 13. haftada deplasmanda Aydınspor 1923'e 1-0 kaybeden sarı kırmızılılar, 14. haftada da sahasında Centone Karagümrük ile 0-0 berabere kaldı. Ligin 15. haftasında olaylı geçen karşılaşmada Pendikspor ile İstanbul'da 2-2 berabere kalan sarı kırmızılılar, 16. haftada sahasında Körfez İskenderun Spor'u 5-0 yendi. Ligin 17. haftasında yine bir İstanbul temsilcisi Bayrampaşa ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Yeni Malatyaspor, 18. haftada sahasında Menemen Belediyespor'a karşı 2-0 ile şok bir yenildi aldı. Ligin 19. haftasında deplasmanda Keçiörengücü'ne 2-1 kaybeden sarı kırmızılılar, ligin ilk yarısını 31 puanla dördüncü sırada tamamladı. 

Sıkıntılı bir ilk yarıyı geride bırakan ve teknik direktör değişikliğine giden Yeni Malatyaspor'da ikinci yarı çok daha farklı olacaktı. Gerek yönetimde gerekse de teknik heyetteki değişiklik sonrası ilk karşılaşmasını TKİ Tavşanlı Linyitspor ile sahasında oynayan sarı kırmızılılar, mücadeleden 2-0 üstün ayrıldı. Teknik direktör Feyyaz Uçar ile ilk galibiyetini alan sarı kırmızılılar, 22. haftada deplasmanda Konya Anadolu Selçukluspor ile 2-2 berabere kaldı. Ligin 23. haftasında sahasında Tokatspor ile 9 kişi oynamasına karşın 2-2 berabere kalan Yeni Malatyaspor, 24. haftada deplasmanda Kartalspor'a 1-0 kaybederek büyük bir şok yaşadı. 25. haftada Turgutluspor'u sahasında 3-1 yenerek yeniden çıkışa geçen Yeni Malatyaspor, 26. haftada deplasmanda 1461 Trabzon'u 2-0 yenmeyi başardı. 

Ligin 27. haftasında sahasında İstanbul ekibi Ümraniyespor ile 0-0 berabere kalan sarı kırmızılılar, 28. haftada deplasmanda Tarsus İdman Yurdu ile 1-1 berabere kalmasına karşın 47 puan ve averajla yeniden zirvede yer aldı. Ligin 30.haftasında sahasında Hacettepespor'u 2-0 yenen sarı kırmızılılar, 31. haftada deplasmanda Fethiyespor'u 2-1 yenmeyi başardı. Ligin 32. haftasında Aydınspor 1923'ü sahasında son dakikalarda bulduğu golle 1-0 yenen ve zirvede yer alan Yeni Malatyaspor, 33. haftada da deplasmanda Centone Karagümrük'ü 1-0'la geçerek, rakipleriyle arasındaki puan farkını 4'e çıkardı. 34. haftada sahasında Pendikspor'a karşı 1-0'la şopk bir mağlubiyet alan Yeni Malatyaspor, şampiyonluk yarışının son haftalara kadar sürmesine neden oldu. 

Pendikspor mağlubiyeti sonrası ligin 35. haftasında deplasmanda Körfez İskenderun Spor'u 2-1 yenen sarı kırmızılılar, 36. haftada sahasında Bayrampaşa'yı 3-0 yenerek, zirvedeki yerini korudu. Ligin 37. haftasında Yeni Malatyaspor'un Menemen Belediyespor'a 1-0, Pendikspor'un da Aydınspor 1923'e 2-1 yenilmesi, şampiyonluğu son haftaya bıraktı. Ligin son haftasında Keçiörengücü ile sahasında 1-1 berabere kalan Yeni Malatyaspor, puanını 66'ya çıkardı ve şampiyonluğunu ilan etti. 

FOTOĞRAF: Keçiörengücü ile oynanan sezonun son maçında Yeni Malatya'nın İrfan'la kazandığı gol (Mehmet GÖRESİYE)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız