SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Heyete Heykel Sürprizi

A- A+ PAYLAŞ

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı Başkanı Galip Demirel ve beraberindeki Turgut Özal Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeleri Emekli Vali Saffet Arıkan Bedük, Muş Eski Milletvekili Alaattin Fırat, Erzurum Eski Milletvekili Mehmet Karaman ve Prof. Dr. Ramazan Yiğitoğlu, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’e nezaket ziyareti yaptılar.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette taraflar karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, heyeti makamda ağırladıktan sonra Nisan ayı içerisinde açılışı yapılacak olan Turgut Özal Müzesi’nde sergilenecek Turgut Özal heykelinin son halini Güzel Sanatlar Fakültesindeki atölyede misafirlerine gösterdi.

Heykeltıraş Doç. Zakir Azizov’dan heykelle ilgili bilgiler alan konukların duygulandığı görüldü. Yapılan çalışmayı beğendiklerini belirten heyetin son durağı ise Turgut Özal Müzesiydi. Müzede yapılan son hazırlıkları yerinde inceleyen heyet, müze ziyaretinin ardından üniversiteden ayrıldı.

DİĞER ZİYARETLER..
Malatya'da ziyaretlerini sürdüren Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği yöneticileri, Vali Ulvi Saran ile Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Vali Ulvi Saran'ı ziyaretten sonra Gazeteciler Cemiyeti'ne giden Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Gamip Demirel ile Başkan Vekili Saffet Arıkan Bedük, 18 Nisan'da Malatya'da merhum Turgut Özal'ın anısına okutacakları Mevlid-i Şerif programı hakkında bilgi verdiler.

Burada konuşan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkan Vekili ve Malatya eski Valisi Saffet Arıkan Bedük, Malatya'da görev yaptığı süreyle ilgili olarak unutamadıkları anıları anlatıp, daha sonra Turgut Özal'la ilgili düşüncelerini dile getirdi. "Atatürk'ten sonra gerçek lider Turgut Özal'dır" diyen Bedük, Özal'ın milletin değer yargıları ile ters düşmeyen ve örtüşen lider olduğunu vurguladı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise, "İki valinin yanında konuşmak zor ancak şunu belirteyim ki, "Sayın Demirel ve sayın Bedük'ün Malatya'ya gelişlerini, Özal'ın gelişi gibi heyecanlanıp gönlümüzde değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Deniz de, Özal ve Bedük'le ilgili anıları anlatıp, "Sayın Bedük Malatya valisi iken, ilk kez Turgut Özal Güreşleri ismini adlandırdı ve düzenlendi. İlk Özal güreş ağası olarak o günleri bugün gibi hatırlıyorum" şeklinde konuştu.

Ziyarette Galip Demirel, Özal'la ilgili belgeselin DVD'sini Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'a hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız