SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Görüşmelerimiz Çok Olumlu Geçti.."

0
Güncellendi - 2016-03-17 04:49:15
A- A+ PAYLAŞ

  • Tüfenkci başkanlığındaki 6 kişilik Malatya Heyeti, Ankara'da 5 bakanı ziyaret ederek sorunları iletti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci başkanlığındaki Malatya Heyeti, 5 ayrı bakanı ziyaret ederek, Malatya’nın sorun ve taleplerini masaya yatırdı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin bakanlardan aldığı randevu üzerine sırasıyla Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ı ziyaret edildi.

Ziyaretlerde bakan Tüfenkci ile birlikte Malatya Heyetinde AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Taha Özhan, Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı bulundu. Milletvekili Taha Özhan’ın daha önceden belirlenmiş olan Dışişleri Komisyonu çalışmalarından dolayı bazı ziyaretlere katılamadığı öğrenildi.

NELER KONUŞULDU?

Edinilen bilgiye göre; ziyaretlerde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan bazı projelere kaynak aktarımı ve desteklenmesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan Malatya-Sivas Karayolu, Karahan Tüneli, Erkenek Tüneli, Hızlı Tren, havaalanına yeni terminal binası,  Kuzey Çevreyolu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan bazı askeri alanların tahsisi ile ilgili sorunlar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan eğitim yatırımları, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’dan ise kültürel ve turizm yatırımları konularından destek ve taleplerin istendiği ve bu bakanlıklara ilişkin ildeki sorunların aktarıldığı öğrenildi. Ayrıca bu bakanlıklara ilişkin Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ve projeleri konularında da fikir alışverişinde bulunularak destek ve talep de bulunuldu.

KAHTALI: ÇOK OLUMLU GEÇTİ

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ziyaretlere ilişkin olarak Yeni Malatya Muhabirine yaptığı açıklama da, “Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’nin girişimleri ile önceden planlanan 5 bakanımız ile görüşmelerimiz gerçekleşti.

Milletvekillerimiz Malatya ile ilgili problemleri ve sorunları, talepleri, büyükşehir belediye başkanımız Ahmet Çakır ise yeni yatırım ve devam eden yatırımlarla ilgili problem ve sorunları ilk ağızdan sayın bakanlarımıza ilettiler. Aynıca Malatya’nın gelecek yatırımları ve projeleri ile ilgili olarak da fikir alışverişinde bulunuldu, bu çalışmaların öncelenmesi adına destekler talep edildi. Ziyaretlerimiz ve görüşmelerimiz çok olumlu geçti. Kısa süre içerisinde olumlu sonuçlar almayı hedefliyoruz. Malatya’yı rahatlatacak, nefes aldıracak güzel projeleri kazandıracağız. Bir günde icracı 5 bakan ile görüşmek pek mümkün değil, ancak Malatya Milletvekilimiz Sayın Bülent Tüfenkci’nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olması girişimlerimizi ve taleplerimizi daha hızlı olarak aktarmamızı kolaylaştırıyor. Sayın Tüfenkci bakanımızın katkıları olmasaydı aynı günde 5 ayrı bakanımız ile görüşme şansımız yoktu. Sağ olsunlar, bizimle birlikte 5 bakanımızın da ziyaretinde bulundu” şeklinde konuştu.

Bu arada, ziyaretlere ilişkin olarak Malatya’da bir basın toplantısı düzenlenerek, detayların ve yeni gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

MALATYA HEYETİ, ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI BİNALİ YILDIRIM'I ZİYARET ETTİ. (İHA/MALATYA-İHA)

n2

n3

n4

n5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (8 yıl önce)
    BİNALİ YILDIRIM, MALATYA YI HIZLI TREN HATTI DIŞINA İTİP, KENDİ MEMLEKETİ ERZİNCAN' DAN GEÇİRDİ. DUBLE YOLLARDA MALATYA YI GERİDE BIRAKTI. MALATYA YA FAYDASI OLMADI. ACABA ERZİNCAN' NIN GELİŞMESİ ÖNÜNDE MALATYA YI ENGEL Mİ GÖRDÜ???????? ?????????????
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih gül (8 yıl önce)
    Diğer bakanları bilmem onlarla ilgili bir sıkıntı görmedim ama Binali Yıldırım ulaştırma Bakanlığı döneminde malatyaya yatırımlar durdu Türkiye bütün duble yollar bitti bir malatya karahan tüneli bitmedi malatya hızlı tren gelmiyo sivasa kadar geliyo kuzey çevre yoluna bir kuruş vermem diyende Binali Yıldırım dır artı hatırlayan olur bu beyler deresi viyadüğü biri bir bölüm yukarda yamuk yani hangi ilde karayollorının yaptığı viyadükler böyle benmi yanlış düşünüyorum arkadaşlar malatyaya paranoyaklık olacak ama adamın bir sıkıntısı var heralde malatyaya ulaşımda Binali Yıldırım oldu sürece sıkıntı çeker
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (8 yıl önce)
    Allah yardımcıları olsun çok çalışıyorlar özelliklede Öznur ÇALIK Malatyaya böyle bir vekil daha önce gelmedi her malatyanın sorununa yetişir hemen halleder :-)
    0
    0
    Yanıtla
  • ABDULLAH YILMAZ (8 yıl önce)
    İL BAŞKANI NEDEN BU KADAR ÖNE ÇIKAR RESMİ BİR SIFATI VAR MI? VEKİLLER NEYSE...RAHMETLİ RECEP YAZICIOĞLU DEMİŞTİ.VALİLERİ ALIN PARTİ İL BAŞKANLARINI ATAYIN OLSUN...DİYE.ACAB VALİ Mİ OLDU KAHTALI HAKAN...
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (8 yıl önce)
    Şayet sonuç alamasalar dahi teşebbüs olarak bile güzel bir görüntü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Arıkan (8 yıl önce)
    Allah yollarını açık etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz selim (8 yıl önce)
    inşallah hayırlı hizmetlere vesile olur bu ziyaretler.malatya hak ettiği hizmetleri bu dönem almalı
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (8 yıl önce)
    ASKERİ ALANLAR YENİ ÜNİVERSİTE İÇİN KULLANILMALI
    0
    0
    Yanıtla
  • Tufan (8 yıl önce)
    Malatyaya başka ilden personel ve daire baskanlarî atanacak tîŕ kesin
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (8 yıl önce)
    acaba vekillerin yapilacak kuzey çevre yolu üzerindeki kendi arazilerin değerlendirilmesi içinmi capa gösteriyorlar başka bunlar kıllarını kıpırdatmazlar .adamın biri bir dükkanını darabanın kilidinini kesiyormuş sormuşlar ne yapıyorsun diye keman çalıyorum ama ses çıkmıyor sesi yarın çıkar o zaman duyarsınız. biz malatyalılarda duyarız
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Arıkan (8 yıl önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Değerli kardeşim hizmetin kötüsü olmaz haberin olsun. Bu arada chp ne yaptı veli agbaba boş işlerin vekili
    0
    0
    Yanıtla
  • Beklenen büyük depremden sonra şehrin kuzeyi yıkıldığında binlerce ölüme yol açacak kararları alanlar kaç yaşında olursa olsunlar yargılanacaktır. Çakır Başkan kuzey çevre yolunu hiç istemiyor ama arazi sahiplerinin lobileri karşısında çaresiz kalıyor.Alternatifler üretiyor başkan, nabalı gühahı dinlemeyenlerin boynuna...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (8 yıl önce)
    Bu dönem iyi değerlendirilmeli. İnşallah hayırlı hizmetler yaparlar.
    0
    0
    Yanıtla