SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Heykel İçin İlk Çekiç Müftüden

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi tarafından organize edilen 3. Ulusal Taş, Ahşap, Metal Heykel Sempozyumu'nun açılışını, Malatya Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ile imam Celal Tilgen yaptı.

3. Ulusal Taş, Ahşap, Metal Heykel Sempozyumu'nun açılışı nedeniyle kampus alanı içerisinde bir tören düzenlendi. Törene İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Malatya Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve sanatçılar katıldı.

Sempozyumun açılışı esnasında Rektör Hilmioğlu, "Aramızda çok değerli, çağdaş bir din adamımız var. Kendileri Malatya'ya yeni atandı. Resim ve heykele karşı olan bağnaz bir din anlayışını savunmak yerine, resim ve heykel yapımında bizzat böyle çekiç vuran din adamlarına Türkiye'nin ihtiyacı var" diyerek Müftü Sönmezoğlu'nu mermer taşına çekiç vurarak açılış yapmaya davet etti.

Müftü Sönmezoğlu, eline çekici alarak, "Sanat en önemli olay. Bizden beklenen şeyler ayrıdır, üniversitelerimizden, siz sanat hocalarımızdan beklenen şey ayrıdır. Resim olmazsa biz bir birimizi nasıl tanıyacağız? Dedemizi, babamızı, geçmişimizi, Atatürk'ü nasıl tanıyacaktı çocuklarımız? Onun için bilime, bilimselliğe, ilime ve bilime ihtiyacımız var" dedi.

Malatya'nın renkli simalarından Şeker Camii imamı Celal Tilgen ise herkesin kafasına göre her şeyi haram ve helal olarak belirlenemeyeceğini vurgulayarak, "İslam dini, bilime, ilme sanata kesinlikle karşı değildir. İslam dini ilimi, bilimi ve sanatı teşvik eden modern bir dindir" diye konuştu.

Tilgen'in, "Ben zannettim ki burada benim heykelim yapılacak. Onun için çok heveslendim" sözleri ise katılımcıları güldürdü.

30 Mayıs 2008 tarihine kadar devam edecek olan sempozyuma 5 taş, 2 ahşap ve 6 metal dallarında olmak üzere toplam 12 sanatçı katılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız