SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Heykel Sempozyumu Yeniden

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde eski rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu tarafından 3 kez yapılan Taş Heykel Sempozyumu'nun, belediye- üniversite işbirliği ile yeniden düzenlenmeye başlanacağı ve "uluslar arası" nitelik kazandırılan sempozyumun bu yönüyle birinci sempozyum olarak numaralandırıldığı bildirildi.

15 Haziran- 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve belediyenin de önemli bir bütçeyle katkı sağladığı sempozyum ile ilgili olarak belediyeden verilen bilgi şöyle:

"Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi işbirliği ile 15 Haziran -15 Temmuz 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan Malatya 1. Uluslar arası Taş Heykel Sempozyumuna katılmaya hak kazanan sanatçılar belirlendi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, 115 ülkeden 210 başvurunun yapıldığı, bu başvuruların değerlendirilip, sempozyuma 12 sanatçının katılmasına karar verildiği belirtildi.

Sempozyuma katılmaya hak kazanan sanatçılar:

1. Kırgızistan Zakir AZİZOV
2. Georgia Valeri JİKİA
3. Romania HIRISTEA COSMIN
4. Iran MORADPOUR ESFANDYAR
5.Türkiye Nihat Sezer SABAHAT
6. Ukraine Mykhailo LEVCHENKO
7. Korea Bongsoo KİM
8. Egypt Ahmed KARALY
9. Türkiye Songül COŞKUN
10. Italy Luca ZUPPELİ
11. Spain Pedro JORDAN MATEO
12. Seoul South Korea Seungwoo HWANG"

İnönü Üniversitesi'nde eski rektör Prof.Dr. Hilmioğlu döneminde "Taş Heykel Sempozyumu" adı altında 2006, 2007 ve 2008 yıllarında 3 kez bu etkinlik gerçekleştirilmiş, katılan sanatçıların yaptıkları eserler kampusun çeşitli yerlerine yerleştirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız