SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Heykeli Yapılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:43:34
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı ünlü sanatçı ve besteci tambur ustası merhum Fahri Kayahan’ın isminin yaşatılması için bir yere isminin verilmesi ve heykelinin yapılması istendi. 

Alkol almayan sanatçı olarak bilinen ve Atatürk’ü verdiği konser ile Atatürk’ün gönlünde taht kuran ünlü Türkücü ve besteci tambur ustası Fahri Kayahan’ın amcası oğlu Yaşar Kayahan, Malatya Musiki Derneği’ni ziyaret etti.

İkamet ettiği Mersin’den Malatya’ya gelen ve ziyaretlerde bulunan Yaşar Kayahan, “Doğduğum toprakları ve akrabalarımı zaman zaman ziyarete gelirim. Musiki Derneği’nde Fahri Kayahan Köşesi olduğunu öğrendim. Ziyaret ettim” dedi. 

Kayahan, “Abi diye hitap ettiğim amcamın oğlu Fahri Kayahan’ın ismi 15 yıl kadar önce dönemin belediye başkanı Mehmet Yayar Çerçi tarafından bir semte verildi . Ancak Kayahan ailesi olarak talebimiz, Fahri Kayahan Bulvarı girişine, hava lojmanları kavşağında kaldırılan kayısı heykeli yerine, elinde tambur olan Fahri Kayahan heykeli yapılmasını arzu ediyoruz. Heykelin altına kısa öz geçmişi yazılır. Özellikle gençler, Malatyalı Fahri Kayahan’ı tanımıyor. Bakıyoruz, birçok ilde o ile mal olmuş sanatçıların heykelleri yapılmış.Bizde niye yapılmasın” ifadelerini kullandı.

Musiki Derneği Başkanı Mehmet Tunçyıldırım ise, Yaşar Kayahan’ın derneklerini ziyaret etmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Musiki Derneği olarak binamızda bir köşeyi Fahri Kayahan Köşesi olarak adlandırdık. Fotoğraflarını astık. Dernek olarak bizim talebimiz de İstasyon Virajı’ndaki Kongre ve Kültür Merkezi’nin isminin Malatyalı Fahri Kayahan Kongre ve Kültür Merkezi olmasıdır. Sanatçımızın ismi yazılmasıdır. Ayrıca, Fahri Kayahan gibi özel ve güzel sanatçılarımız, Sami Kasap, Hakkı Coşkun, Zehra Bilir gibi birçok sanatçılarımızın isimlerinin bir yerlere verilmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız