SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hibe Değil, Polis Parasıyla!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne, maaş ödemesi promosyonuyla alınan toplam 27 araç düzenlenen törenle kullanılacağı polis birimlerine teslim edildi. Yeni alınan araçların, başta asayiş ekipleri olmak üzere araç ihtiyacı olan tüm birimlerde hizmet yapacağı belirtilirken, bu araçların, birçok ilde örneği görülen, meslek kuruluşları, işadamları vs. katkısıyla "bağış" olarak değil, polislerin maaş hesabının bulunduğu bankadan alınan "maaş promosyonu" parasıyla satın alındığı bildirildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene, Vali Halil İbrahim Daşöz, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Başsavcı Mustaafa Demirdağ, Müftü Bekir Gerek, bazı belediye başkanları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, emniyet çalışanları katıldı.

Araç teslim töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Emniyet teşkilatımız kendi maaşlarıyla görevlerini en iyi şekilde yapmak için araç alması, örnek bir harekettir. Emniyet teşkilatının çalışanları aynı zamanda Polis Amca İlköğretim Okulu yaptırarak yine örnek bir hareket gösterdi. Bunun polis halk ilişkisinde simgesel değeri çok önemlidir. Yeni araçlarla, suç ve suçlularla mücadelenin daha etkin yapılacağını ümit ediyoruz" dedi.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise şöyle konuştu:

"İş Bankası ile yapılan personel maaş ve ücret ödemeleri protokolü kapsamında elde edilen paranın 694.000 YTL ile Emniyet Müdürlüğümüz araç kuvvesine yeni alınan, değişik tipte 27 adet POLİS HİZMET ARACI´nın, ilgili birimlere dağıtımı yapılacaktır.

İlkçağlardan günümüze kadar geçen süreçte, toplumların ve bireylerin yaşamlarında en önemli ve öncelikli olgu, emniyet ve güven içinde yaşamak olmuştur. Günümüzde de Kamu düzeninin sağlanması, Vatandaşın can, mal ve namus güvenliğinin temini için suç ve suçlularla mücadelede, kolluk kuvvetlerinin ortaya koyduğu en uygun yöntem ÖNLEYİCİ HİZMETLER ile TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK uygulaması, dünyada genel kabul gören mücadele biçimi olmuştur. Ülkemizde ve Malatya´da da, bu uygulamaya büyük önem verme çalışmalarımız devam etmektedir.

Yine suç ve suçlularla mücadelede başarı sağlanması için, personelin eğitim seviyesi, mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca çalışması, nitelik ve niceliğin yanında; araç, teçhizat ve ekipman olarak da yeterli sayı ve seviyede olması büyük önem arz etmektedir.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda ana hedefimiz, Polisin hizmet kalitesini arttırmak ve Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak üstlenmiş olduğumuz vatandaşın emniyetini, can ve mal güvenliğini sağlama görevini en iyi şekilde yapmaktır.

Kabul edilmelidir ki Devlet otoritesinin, Kanun hakimiyetinin ve Kamu düzeninin sağlanması şüphesiz güçlü ve modern bir polis teşkilatı ile mümkündür. Eksik teçhizat ve eski model araçlarla olay yerine intikallerde gecikmeler olması, polisin sokağa hakimiyetinde ve suçlu takibinde güçlüklerle karşılaşması, araç ve ekipman yönünden modernizasyona gidilmesini zorunlu kılmaktadır. Bu kapsamda bu gün imkanlar çerçevesinde alınan 27 adet POLİS HİZMET ARACI´nı bünyemize katmış bulunuyoruz. Yeni katılan araçlarla birlikte Emniyetin kuvvesinde bulunan araç sayısı 255´e ulaşmış bulunmaktadır.

Müdürlüğümüzce alınacak tedbirlerde ve yapılacak çalışmalarda Halkımızın desteği önemli olup, Polis-Halk ilişkilerini en üst düzeye çıkarılması için gayretlerimiz devam edecektir.

Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak, Malatya halkının huzuru ve güvenliği için her türlü tedbir alınmakta, daha da iyi ve yaşanılabilir bir Malatya için çaba ve gayretlerimiz devam etmektedir. Bu konuda Malatya Kamuoyunun her türlü öneri, fikir ve düşüncelerine açık, yardımlarına da hazır olduğumuzu bir defa daha kamuoyuna duyurmak istiyorum, çünkü asli görevimiz ve amacımız vatandaşın huzur içerisinde yaşamını devam ettirmesidir."

Müftü Bekir Gerek'in duası ve kurban kesimiyle araçlar şehir turu attı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız