SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hibe Değil,Geri Ödemesi Var"

A- A+ PAYLAŞ
Battalgazi İlçesi'nde dar gelirli kadınların üretim hayatına katılmalarını sağlamak, işsizliğin ve fakirliğin azalmasına katkıda bulunmak amacıyla iş kurmak isteyen kadınlara mikro kredi verildi.
 
Battalgazi Metin Sözen Sanat Sokağı'nda yapılan törene Battalgazi Kaymakamı Abdulmutalip Aksoy, Malatya Mikro Kredi Şube Başkanı Münevver Büyük ve kredi alan iş kadınları katıldı.
 
"HER ZAMAN YANINIZDAYIZ"
 
Kaymakam Aksoy yaptığı konuşmada, '' Bu mekanda Battalgazili hanımların el emeği gözlerinin nuru ile yaptıkları satış, üretim mekanı, sokağımızda ilk açtığımız sanat evi.  Bu sanat evine Kaymakamlığımız ve belediyemiz olarak vücuda getirdikten sonra Halk Eğitim Müdürlüğümü'zün koordinesinde ilçemizin bayanlarına teslim ettik. Bayanlarımız bu hale getirdiler mikro kredi bölümünden gelen arkadaşlarımız ile birlikte dahada ileriye gideceğini umut ediyoruz. Bizde Kaymakamlık olarak bu mikro kredi uygulamasından faydalanan hanımların ayrıca destekleyeceğiz. Yani hiçbir zaman kendinizi yalnız hissetmeyin biz her zaman yanındayız,sağında,solundayız şimdiden hanımlarımızın ellerine sağlık ve başarılarını diliyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.
 
"HİBE DEĞİL"
 
Malatya Mikro Kredi Şube Müdürü Münevver Büyük ise " Bu kredi, yüzde yüz dönüşümü olan kredi. Biz Malatya merkezde 650 bayana mikro kredi sağladık. Battalgazi ilçesinde ilk olarak 15 kişiyle başladık. Mikro krediye başvuru yapmak isteyen bayanlar,  5 kişilik gruplar halinde başvurabiliyorlar. Aynı mahallede oturan sosyal güvencesi olmayan bayanlara öncelik tanıyoruz. Kredinin haftalık taksitlerle geri ödemesi var. Bu hibe değil geri ödemesi olan kredi.  Bayanlar iş yapıyor daha sonra işlerini satıp bize olan borçlarını ödüyorlar. " dedi. 
 
HABER-FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız