SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hibe Destekli Projeye Başvurular Başladı

0
Güncellendi - 2016-01-13 14:43:33
Hibe Destekli Projeye Başvurular Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın da dahil olduğu DAP bölgesine Hibe Destekli Hayvancılık Projesi müracaatları başladı. Proje müracaatları kapsamında 2016 yılına ait başvurular, 1 Ocak-31 Mart 2016 tarihleri arasında alınacak.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki Malatya’nın da içinde bulunduğu illerde, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasına yönelik olarak, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ve kalitenin artırılması ve modern hayvancılık işletmelerinin kurulmasının desteklenmesine ilişkin 2015/4 Nolu Tebliğ 30 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Bu karar kapsamında, Türkvet sistemine göre işletmesi aktif olan yetiştiricilere, büyükbaş için en az 10 baş anaç, en çok 49 baş anaç kapasiteli, küçükbaş için en az 100 baş anaç, en çok 200 baş anaç kapasiteli yeni ahır, yeni ağıl yapımı ve tadilatlarına hibe desteği uygulanacaktır. Proje müracaatları, 2016 yılına ait başvurular 01 Ocak-31 Mart 2016 tarihleri arasında alınacaktır. Hayvancılık Genel Müdürlüğümüz gerekli gördüğü takdirde başvuru süresini uzatabilir ya da yıl içerisinde yeniden başvuru çağrısı yapabilir” diye konuştu.

Yeni inşaat ve tadilat yatırımlarının da yüzde 50 hibe oranında destekleneceğini söyleyen Selvi, proje kapsamında yatırım yapmak isteyen yatırımcıların, detaylı bilgileri Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Proje Yürütme Birimi veya www. haygem.gov.tr adresinden ulaşabileceklerini ifade etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız