SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hibe ve Teşvikler Anlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:24:04
Hibe ve Teşvikler Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Hekimhan İlçesi’nde hayvancılığın sorunları ele alındı, hibe ve teşvikler anlatıldı. 

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ve beraberindekiler, Hekimhanlı yetiştiricilerle Hekimhan Ziraat Odası ev sahipliğinde toplantı salonunda buluştu. Bu toplantıda özellikle hayvan güncellemesi yapmayan ve dilekçe vermeyenlerin bir an önce güncelleme yaptırmaları ve birliğe dilekçe vermeleri istendi.

İlk konuşmaya yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Doğu Kılıçaslan, “Yüzde 80 hibeli anaç teke ve koç desteklemesinden faydalanabilmek için burada toplanmış bulunuyoruz. Başkanım size birazdan anlatır ama, desteklemeyi belki duydunuz. Duymadığınız ise birçoğunuza izah ettik” dedi

Hekimhan Ziraat Odası Başkanı Hacı Parmaksız ise, “Bu toplantıyı organize eden Sayın İhsan Başkanıma da yaptıkları için kendilerine teşekkür ediyorum hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı. Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın da, “Asıl amaç, birebir yetiştiriciyle görüşüp hem teşvikleri, hem destekleri, hem de projeleri anlatmaktır. Bunun yanı sıra, yetiştiricilerin problemlerini birinci ağızdan kendi ağzından dinleyerek ve gerekli notları alarak, bunları da gerekli kurum ve kuruluşlara iletmektir. Tabi burada önemli olan şu, biz bu yetiştiriciliği her halükarda yapıyoruz. Birbirimize destek ve yardımcı olacağız. Bu gibi toplantılara katılacağız birbirimizi destekleyeceğiz. Çünkü biz yetiştiriciler olarak birbirimize sahip çıkarsak, kurumlar olarak birbirimizi desteklersek, hayvancılık sayımız, hayvancılık varlığımız hem artar, hem de en iyi şekilde bilgimiz olursa destek alabiliriz. Bilgimiz olmadan destek alamayız. Bu formlar doldurulmalıdır. Müracaatları ihmal etmeyin. Buna bağlı olarak güncelleme de yapılmalıdır. Zaman kısalıyor. Muhakkak hayvancılık güncellemelerimizi yapıp, Birliğe dilekçelerimizi verelim ve küpelemeyi de muhakkak yılsonuna kadar yaptıralım. Çünkü yaptırmadığımız taktirde önümüzdeki sene 2015'in başından itibaren cezai işlem uygulanacaktır” dedi.

Toplantıdan sonra, Akın, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları’nı ziyaret etti. Burada konuşan Başkan Millioğulları, “ Türkiye bir tarım ülkesidir. Kendim ziraatçıyım. Ali Rıza Bey veteriner. O bakımdan tarımın ve hayvancılığın sorunlarını biliyoruz. Tarımın son yıllarda kaybı çok olmuştur. Ama değişik konularda projeler uyguluyorsunuz. Destekler alıyorsunuz. Ben sizi kutluyorum. Bizler de yerel yöneticiler olarak sizlere destek vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

İhsan Akın ise, “Hekimhan ilçemizde tarıma, hayvancılığa ve yapılacak diğer işlerde bizlere destek olacağınızı biliyoruz. Geçmişte de güzel çalışmalarınız olmuştur. Tabi bu kurumların da, tarım ve hayvancılık kırsalda kalkınabilmesi için elini taşın altına koyması gerekiyor. Hepimizin birbirimizi desteklememiz gerekiyor, çünkü üretim önemli. Eğer ithalatçı bir ülke olmak istemiyorsak, ihraç eden bir ülke olmak istiyorsak, kesinlikle üretmemiz lazım” dedi.

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Doğu Kılıçaslan, Hekimhan Ziraat Odası Başkanı Hacı Parmaksız, Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ve Hekimhanlı yetiştiriciler katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız