SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hiç Birşey Geçmiş Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:50:03
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Mali Müşavirlerimiz ve Muhasebecilerimiz tam bir kamu görevi görüyorlar." dedi. 
 
"İŞİ KOLAYLAŞTIRIR"
 
Partinin İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut ve partililerinde katıldığı ziyarette konuşan Milletvekili Öz, "Kamu görevini yerine getirirken de, Maliye ile karşılıklı güven ilişkilerinin artması gerekiyordu. Çünkü ikisi de bana göre kamu görevi görüyordu. Son zamanlarda Maliye ile mali müşavirlerimiz arasındaki güven duygusu her geçen gün arttığını görmekten de mutluluk duyuyorum. Çünkü bu onlarında işine yarıyor. Eğer toplumu geliştirmek istiyorsak, sivil toplum örgütlerini, meslek örgütlerini mutlaka yönetime dahil etmemiz gerekiyor. Bu devletin işini kolaylaştırır" ifadelirini kullandı. 
 
"HİÇ BİRŞEY GEÇMİŞ DEĞİL"
 
Türk Ticaret Kanunu'nun 1 Temmuz'da yürürlüğü gireceğini söyleyen Milletvekili Öz, "Türk Ticaret Kanunu'nu çıkardık. Bir kısmı yürürlüğe girdi, 1 Temmuz 2012'de de büyük bir kısmı yürürlüğe girecek. Tabi uygulamada belirli maddeler farklı sıkıntılar meydana getirebileceği şu anda tartışılıyor ama hiçbir şey geçmiş değil. Bizim sizlerden istirhamımız, arazideki bizzat uygulayıcı olarak bu konuda yaşanabilecek sıkıntılar var ise, bunları şimdiden tespit edip, değerlendirilmek üzere bizlere intikal
ettirirseniz, bizde ilgili Bakanımızla bu konuları görüşürüz. Açılan iş yerleri kapanandan fazla, Olmadan bir şey almak mümkün değil. Burada olması gereken Malatya'da yatırımı teşvik etmek. Gerek sanayi anlamında gerek hizmet sektörü anlamında gerek meslek erbabı itibariyle, esnaf ve sanatkarlar anlamında burada esnafımızın önünü açmak gerekiyor, sanayicimizin önünü açmamız gerekiyor. Ki, onlar iş kursunlar, iş yapsınlar; sizlerde onların defterlerini tutarak ve onlara mali rehberlik yaparak,
para kazanabilesiniz. Ben şunu çok net söylüyorum ki, her geçen gün Malatya dahil olmak üzere her zaman açılan ve kapanan iş yerlerimiz olur. Ama hamdolsun her geçen gün açılan işletmelerimizin sayısı kapananlardan fazla. Açılan fabrikalarımızın sayısı kapananlardan fazla." dedi. 
 
"KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORLAR"
 
İl Başkanı Tüfenkçi ise yaptığı konuşmada,  "Meslek odaları olarak; işveren ile maliye arasında köprü vazifesi görüyorsunuz. AK Parti hükümetinin mali politikalarının uygulanması noktasında da son yıllarda mali müşavir ve muhasebeci arkadaşlarımıza önemli görevlerde yükleniyor" diye konuştu. 
 
"75 İLDE ÖRGÜTLENDİK"
 
TÜRMOB olarak 75 ilde oda olarak örgütlendiklerini söyleyen Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger ise konuşmasında, " 8 ilde yeminli mali müşavir odaları olarak ve ayrıca da 16 bin stajyer meslek adayımız var. 88 binde serbest muhasebeci mali müşavir ve 150 binde büro çalışanıyla 250 bine yakın bir camianın mensuplarıyız. Bu bizim belirli bir noktaya geldiğimizi gösteriyor. Dünya ile entegreyi savunuyorduk ama biz onun icraatını, uygulamasını ancak yasalarımızla yapabiliriz. Türk Ticaret Kanunu, ciddi anlamda dünyayla entegreyi sağlayacak ve bizim ticaret ile sanayimiz, dünyanın yaptığı ticaret ve sanayi ile eş değere ulaşacak. Tabi ki her şeyin sancılı bir dönemi vardır, olacaktır. Ama biz inanıyoruz ki, bu sürecide çok iyi atlatacağız. Ve Türk Ticaret Kanunu ile belirli bir noktaya geleceğiz." dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız