SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hiç Ders Çıkarmamışlar!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:20:29
Hiç Ders Çıkarmamışlar!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Malatya'da 18 Temmuz Perşembe günü akşam başlayıp 19 Temmuz Cuma günü akşamına kadar ara ara yağışların etkili olacağı duyurusu yapıldı. Elazığ Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün 18 Temmuz 2013 tarihli yazısına istinaden yapılan ve 'vatandaşların uyarılması' ibaresinin yer aldığı açıklamanın basın kuruluşlarına 19 Temmuz günü saat 09.25'te gönderilmesi , geçmiş olaylardan ders alınmadığını gözler önüne serdi.

Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından açıklamanın Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne 18 Temmuz günü saat 16.02'de gönderildiği, ancak Valilik tarafından basın kuruluşlarına bir gün sonra ulaştırıldığı öğrenildi. 

10 Haziran 2013 tarihinde Malatya'da hayatı felç eden yağışlar sonrası oluşan sel felaketinin üzerinden uzun zaman geçmemiş olmasına rağmen uyarı zamanlamasındaki 'özensizlik' akıllara, "18 Temmuz akşam saatlerinde başlayan tehlikenin 19 Temmuz günü sabah duyurulmasının mantığı nedir?" sorusunu getirdi.

Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Hamza Demiralp imzasının bulunduğu 18 Temmuz 2013 tarihini taşıyan ve kamu kurumlarına gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi; 

"İlgi: Elazığ Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün 18.07.2013 tarih ve 28/216 sayılı yazısı

18 Temmuz 2013 tarihinde yağışların akşam saatlerinde başlayıp 19 Temmuz Cuma akşam saatlerine kadar yer yer etkili olacağı ilgili yazıda belirtilmektedir.

Bu nedenle, İlimizdeki hava değişikliği 18.07.2013 Perşembe günü başlayarak 19 Temmuz Cuma akşam saatlerine kadar yer yer etkili olması tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sel, su baskını, taşkın, heyelan, ulaşımda yaşanacak olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların uyarılarak bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim. "

Fotoğraflar : 10 Haziran 2013 tarihinde Malatya'da yaşanan sel felaketi

Kaynak : Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız