SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hiç Düşünmeden Geldim Çünkü..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, Kulüp İdari Binası’nda bir basın toplantısı düzenledi. Malatyaspor’a neden geldiğini, takımın ve kendisinin hedeflerini, transfer çalışmalarını anlatan Eriş, “Şampiyonluk mücadelesinde, bu savaşta ben de varım, diyen oyuncularla yola devam edeceklerini” söyledi. Eriş’in toplantısında yönetim kurulu üyeleri Ergün Besli ve Ali Cengiz ile Sportif Menajer Cem Yüce de hazır bulundu.

Birçok takımdan teklif gelmesine karşın Malatyaspor’u tercih ettiğini anlatan Eriş “Malatyaspor’un hedefi benim hedefimle çok ciddi şekilde örtüştüğü, Malatyaspor’un şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu düşündüğüm için, görevi hiç düşünmeksizin kabul ettim. Malatyaspor’da görev almaktan mutluyum” dedi.

Zor bir dönemece gireceklerini belirten Eriş şöyle dedi:

“Küme düşmüş takım olmanın üzüntüsünü, acısını üzerimizden atıp çok ciddi bir şekilde mücadeleye başlamak zorundayız. 10 günden beri Malatyaspor’un başkanı, yönetimi, menajerleri ve biz Malatyaspor camiasına layık bir takım oluşturmanın mücadelesini veriyoruz. Hata yapmamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ama futbolda hata olmama ihtimali yoktur. Küçük de olsa hatalar yapılacaktır. Asgari hata yapmak için çaba harcayacağız. Malatyaspor’u Süper Lige taşıyacak kadroyu kurmanın mücadelesini veriyoruz. Burada olmaktan keyif aldığımızı, üzerimize düşen görevi ifade etmek istiyorum. Bunun yolu, camianın birlik ve beraberliğini sağlamasından geçiyor” dedi. Eriş, birlik ve beraberliğin sağlanmasında ana rolü yerel basının oynayacağını sözlerine ekledi.

Çalıştırıcılık geçmişinde “şampiyonluktan başka şey yaşamadığını” söyleyen Eriş, Malatyaspor’da aynı mutluluğu yaşayacağını belirtti.

Bazı futbolcuların Malatyaspor’dan ayrılmak istediğini ve gittiklerini söyleyen Eriş “Bizimle beraber yola devam etmek isteyen, bu savaşta ben de varım demek isteyen arkadaşlarla devam edeceğimizi ifade ettik. Maalesef bazı arkadaşlarda, küme düşen bir takımda gösterilmesi gereken hassasiyeti göremedik. Bu nedenle, oluşacak kadroda, bizde varız-bizde yokuz, diyenleri ayırt etmemiz gerekirdi. ‘Takımı biz düşürdük, terimizin son damlasına kadar mücadele edip takımı üst lige çıkarmanın mücadelesi içinde olacağız’ diyenlere kapımız sonuna kadar açık oldu. Artık hedefimiz tamamen şampiyonluk olduğuna göre, kalan arkadaşlarla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Eriş, Malatyaspor’la devam etmek istemeyen oyuncuların kararını saygıyla karşıladıklarını belirtti.

Transferde titiz davrandıklarını belirten Eriş, Malatyaspor’un Süper Ligden düşen takımlar ile 2. Lig A Kategorisi’nde şampiyonluk kovalayan ilk 6’ya girmiş takımlar arasında en istikrarlı giden takım olduğunu söyledi. Kurulduğundan beri A Ligi’nde çalıştığını ve bu ligi iyi tanıdığını anımsatan Eriş “Malatyaspor birçok teknik adam ve oyuncunun koşa koşa gelmek istediği bir camia. Birçok futbolcu gelmek istiyor. Oluşacak ekipte, 2. Ligin kalitesini bilen, neler yapabileceğini iyi bilen düşünce tarzında oyuncuları tercih edeceğiz. Herkes bilsin ki, artık dünü konuşmuyoruz. Şampiyonluğu, önümüzdeki sezonun hesabını yapıyoruz” dedi.

Eriş, geçen sezonun 2. haftası oynanan Malatyaspor-Vestel Manisaspor maçında Vestel takımının başında olduğunu, Malatyaspor’un o gün ağır bir yenilgi aldığını (5–0) anımsatarak, o gün Malatyaspor taraftarının gösterdiği hassasiyete hayran kaldığını söyledi. Eriş “Oyuncularım ve idarecilere, keşke Türkiye’deki bütün takımlar bu kadar medeni, ölçülü davranan bir taraftar kitlesine sahip olsa, dedim” dedi. Eriş, o maçta tanık olduğu taraftar desteğinin yanı sıra Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin kendisiyle çalışmadaki istek ve arzusu ile Malatyaspor’un şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu düşünmesinin tercihinde etkili olduğunu belirtti.

Eriş, bir soru üzerine, geniş bir transfer listesi oluşturduğunu ve her mevkide 5–6 seçeneğin olduğunu, görüşmelerin sürdüğünü haber verdi. Eriş, A kalitesinin üzerinde oyuncular tercih edeceklerini, Süper Ligden de transfer yapacaklarını ama ‘A kategorisini iyi bilen’ oyuncuların kadroya alınmasının esas olacağının altını çizdi.

Eriş, yabancılardan Jiri Masek ve Zdenek Senkerik’in kalacağını, Katatua’nın kalmasını istediklerini, ama sözleşme sorunlarından dolayı bunun gerçekleşmediğini, Effa’nın katılacağı bir kupa turnuvasından dönmesini beklediklerini belirtip, bu oyuncuyu 2+1 yabancı statüsünde değerlendirebileceklerini bildirdi.

Taner Demirbaş ile ilgili bir soru üzerine Eriş, bu oyuncunun Mersin’den öğrencisi olduğunu, golcülüğünün tartışılamayacağını söyledi. Taner’in Malatyaspor’da iyi bir dönem geçirmediğini, Sakarya’da çok başarılı olduğunu ve sevildiğini anlatan Eriş, “Biz Taner’i tutmaktan yanayız. Bizimle beraber, ben de varım diyebilen oyuncuyla yola devam edeceğiz. Acabalarla, bu takımla kalalım mı, diye düşünenlerle yolları ayırırız. Ben öyle oyuncularla çalışmam. Büyük bir mücadele vereceğiz. Gönülden bağlı oyuncular istiyoruz” dedi.

Giden oyunculardan Fevzi, Serkan Bensol ve Mert Korkmaz’ın kalmasından yana “tasarrufu olmadığını” söyleyen Eriş, sadece Ömer Erdoğan’ın kalmasını istediğini, ama bu oyuncu Bursaspor ile anlaştığı için bunun gerçekleşmediğini söyledi.

Kalede sıkıntı çekmeyeceklerini, Bora Körk ile arkasındaki Taylan ve Emrah’a güvendiğini söyleyen Eriş “Bana göre Bora, Türk futbolunun geleceği. Rüştü’den sonra gelebilecek en iyi kalecilerden. Geçen sezon görev yaptığı bölümde çok büyük hatalar yapmadı. Oynadığı bir tek kötü maç yok” dedi.

Eriş, teknik kadronun oluşturulması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

“Futbolun alaylı ve mektepli tarafını oluşturabilecek bir teknik adamım. Her bölümde bilime inanmakla birlikte, pratiğin çok ciddi olduğunu bilenlerdenim. Ekibe 1–2 arkadaş dâhil olacak ve bu isimleri bildireceğim. Süper Ligde maçları izlemek kolay ama A Liginde daha kapsamlı çalışma gerekiyor. Mardin’e, Elazığ’a, İstanbul’a yetişmemiz gerekir. Bu anlamda geniş bir antrenör kitlesi oluşturacak ve görev dağılımı yapacağız” dedi.

Eriş, bir soru üzerine Malatya’dan da antrenör olacağını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız